Какво ли счетоводител? Заплата, необходимите умения, и Повече

Posted on

Какво ли счетоводител? Заплата, необходимите умения, и Повече

Счетоводители се гарантира точността на финансовите отчети за физически лица, фирми и организации. Те се уверите, че законите и процедурите са спазени, както и данъците са правилни и изплащат навреме. Счетоводители изготвят финансова документация и обяснява своите констатации на отделни лица или за управление на една компания или организация.

Съществуват няколко вида на счетоводители. счетоводители управление подготвят финансова информация, която се използва вътрешно от фирмите, които ги наемат. Експерт-счетоводители, които работят за счетоводни фирми или са самостоятелно заети лица извършват одити и да се подготвят финансова документация и данъчни формуляри за клиенти. Правителствените счетоводители работят с финансови документи правителствени агенции. Те също така одит на бизнеса, организации и физически лица, които са обект на държавно регулиране и данъчното облагане.

Счетоводител Задължения и отговорности

Типични работни задължения счетоводители трябва да бъдат в състояние да изпълняват, включват:

 • Подгответе бюджети
 • Въведете сделки и съгласуване на салда по сметки
 • Подгответе точни работни документи, графици и равнения за целите на одита
 • Изпрати фактури за сметки
 • Налагане на условията за плащане, чиито сметки
 • Бъдете в течение на държавни и местни закони данъчните
 • Работа с външни одитори
 • плащания и плащанията Запис

Счетоводители изпълняват широк кръг от задачи в зависимост от техния работодател и специфичната цел на работата им. Независимо дали работите с корпорации, частни лица или държавни агенции, счетоводители трябва да могат да подават юридически финансови документи, като например тези, които публичните дружества трябва да информират инвеститорите. В случай на индивидуални клиенти, може да е нещо като основни, годишни данъчни приходи форми.

Счетоводители, работещи в предприятия трябва да бъде в състояние да анализира вътрешните финансови документи, уверете се отдели се съобразяват със закона, и да направи бюджетни препоръки.

счетоводител Заплата

Заплатите на счетоводители могат да варират в широки граници в зависимост от работодателя. Някои големи фирми могат да плащат по-високи заплати, и независими счетоводители с дългогодишен списък от клиенти също могат да печелят повече.

 • Медиана годишна заплата: $ 69 350 ($ 33,34 / час)
 • Топ 10% годишна заплата: 122 220 $ ($ 58,75 / час)
 • Дъно 10% Годишен Заплата: $ 43020 (20,68 $ / час)

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2017

Образованието, обучението, и за сертифициране

Минималната нужното образование, за да станете счетоводител е бакалавърска степен. Много счетоводители ще преследва по-високи степени и сертификати, за да се представят по-продаваеми.

 • Образование: Бакалавърска степен по счетоводство или сродна област на изследване е необходимо, за да започнете в кариерата си като счетоводител. Някои работодатели предпочитат кандидати за работа, които имат магистърска степен по счетоводство или данъчно облагане или магистърска степен с концентрация в областта на счетоводството.
 • Сертификация: За да могат да подадат документи в Комисията по ценните книжа и Exchange, счетоводители трябва да стане дипломиран експерт-счетоводител (CPA). Отделните държави предоставят лицензирането според собствените си правила и наредби. След като получава висше образование, счетоводители трябва да се явят на  Uniform CPA изпит .

Счетоводител умения и компетенции

В допълнение към формалното образование и лиценз, меките умения, необходими за да бъде счетоводител включват:

 • Умения за обслужване на клиенти: Много счетоводители прекарват много време в работа с клиенти, оценка на нуждите им, и да им се помогне с техните финанси и данъци. Това изисква говорене и слушане умения, които са част от обслужването на клиентите.
 • Аналитично мислене: счетоводители трябва да бъдат в състояние да определят тенденциите или проблеми при прегледа на финанси за физически лица или фирми.
 • Разрешаване на проблеми: Работа като счетоводител често включва помага на клиентите да решат специфични финансови проблеми. В много случаи, счетоводители открият проблеми и трябва да препоръчва решения, когато това се случи.
 • Microsoft Office владеене: счетоводители ще прекарват много време в работа със стандартни софтуерни приложения, използвани за предприятията, особено на Microsoft Excel или друг софтуер за електронни таблици.
 • Добре организираните: Проследяване и анализ на финансите изисква високо ниво на организация, за да остане на върха на приходите и разходите, тъй като те се развиват.

Job Outlook

Според Бюрото за трудова статистика на САЩ , ръстът на работните места за счетоводители се очаква на 10 процента за десетилетието, завършваща на 2026 г. Това е по-добре от ръста на 7%, предвиден за всички професии. Перспективи за работа в тази област често са свързани със здравето на икономиката, но счетоводители винаги ще са необходими, тъй като повече компании излизат обществени и като данъчните закони стават все по-сложни.

Работна среда

Бизнесът среда, могат да варират, но повечето счетоводители работят или за по-голяма фирма, която се нуждае от услугите им или те работят самостоятелно, обслужващи частни лица и малки фирми. Някои независими счетоводители могат да работят от домашния офис.

Работен график

Работните графици обикновено следват стандартните работно време. Най-голямото изключение е по време на данъчни сезон, когато много счетоводители ще работят с удължено работно време, за да се срещне с клиенти преди крайния срок за подаване на заявката.

Как да се свърши

ПРОУЧВАНЕ
А бакалавърска степен по счетоводство е абсолютния минимум.

ВЗЕМИ CPA
Без да стане дипломиран експерт-счетоводител, перспективи за работа могат да бъдат ограничени.

Натрупа опит
Най-добрият начин да се изгради доверие и да спечелят клиенти, е чрез правене на добро дело.

Сравнявайки Подобни работни места

Кариерни пътища, подобни на тази на счетоводител, заедно със средни годишни заплати, включват:

 • Бюджет анализатор: 75 240 $
 • Оценител цена: $ 63 110
 • Финансов анализатор: 84 300 $
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *