Какво ли нотариус Do? Научете за заплатата, необходимите умения, и Повече

Posted on

Какво ли нотариус Do? Научете за заплатата, необходимите умения, и Повече

Лицензиран нотариус е разумно изгоден, силно заетост, и все пак малко по-скрита професионална позиция. Това е така, защото на неговите задължения често са включени като част от други работни места. Да станеш нотариус, известен също като нотариус, може да ви помогне започне свой собствен бизнес или да се увеличи стойността си като офис служител. Функции на нотариус може да се различават, но нотариуси играят съществена роля при подписването на правно обвързващи споразумения в Съединените щати.

Нотариални Задължения и отговорности

Нотариуси и нотариални подписване агенти управляват и свидетелски подписи върху официални документи. Тези задължения включват следното:

 • изпълнение на документи (правно обвързващ подпис)
 • Потвърждавайки, състоянието на съзнанието на всички signees
 • Идентифициране на измама или принуда
 • Завършване на нотариален сертификата на всички документи,
 • Проверка на идентифицирането на участниците договор
 • Да бъдеш присъстват по време на изпълнение на документи (това може да включва пътуване)
 • администриране на клетви
 • Работа клетвени декларации, договори, документи за заем, удостоверения за брак, както и други правни документи
 • Като свидетел на предмети в сейф или равностойността
 • Поддържането на нотариус списание
 • назначения, свързани Насрочване

Забележка : В допълнение към тези отговорности, нотариални подписване агенти са сертифицирани да се справят затваряния за ипотека индустрия.

Докато най-нотариус работа е прост, може да има моменти, когато работата е доста трудно. Като нотариус, вие сте отговорни за коригиране или забраняващ на подписи в случай на измама или принуда. Можете също така са отговорни за определяне на това дали или не са подписали, са със здрав разум преди и по време на официално подписване на документа.

Заплата

Да станеш нотариус може да бъде възнаграждаване на работни места, ако вие се наслаждавате работа правни документи и ръководни певци да завършат официално споразумение. В някои части на САЩ, намирането на квалифициран нотариус може да бъде предизвикателство, както и много официални договори не са валидни, освен ако те са нотариално заверени.

 • Медиана годишна заплата : $ 34 749 ($ 14,53 / час)
 • Топ 10% годишна заплата : $ 51 000 ($ 22,93 / час)
 • Дъно 10% годишна заплата : $ 19 000 ($ 9.98 / час)

Нотариуси също могат да бъдат платени по един подпис или на база документ. Сумата варира в зависимост от вида на документа се заверява нотариално и щатски закон.

Образованието, обучението, и за сертифициране

Квалификацията като нотариус може да бъде толкова просто като премине проверка фон. Въпреки това, в някои държави, ще трябва да преминат изпит да стане нотариус. Тъй като всяка държава се различава в своите изисквания за нотариуси, трябва да се консултирате с вашата държава на пребиваване, за да видите какво се изисква. Независимо дали искате да се превърне в самостоятелно заети лица или да добавите нотариална заверка на автобиографията си, отговарящ на условията обикновено е процес на бързо, ясно и на ниска цена.

 • Образование : Всеки щат в САЩ има различни стандарти, чрез които можете да се превърнат нотариус. Въпреки това, всички държави, изискват да бъде юридическо лице на тази държава, най-малко 18 години, и без криминално досие.
 • Сертификация : Няма официална сертификация за нотариуси. Най-членки изискват от вас да попълните заявление (с такса от около $ 100) и получаване на проверка. Ако нотариус желае да се класират за разширени функции като нотариус подписване агент, може да има допълнителни такси и проверки на фона да получат сертификат.
 • Обучение : Въпреки че не всяка държава изисква нотариално обучение, тя винаги е добра идея. Повечето нотариални курсове могат да бъдат завършени онлайн. Влезте в страницата на местния колеж в общността или на интернет страницата Национална асоциация Нотариус за повече информация.

Нотариални умения и компетенции

Много от уменията, необходими на нотариусите са подобни на тези на юридически секретари, поради което мнозина изпълнява и двете работни места. Същото може да се каже на банкери и кредитни инспектори. Нотариуси трябва да са удобни с процедури, държавните закони, документи, както и на бюрокрацията, свързана с бюрокрацията и държавните процеси.

 • Проверка : Нотариуси трябва да проверят всичко пред тях преди нотариалното заверяване на подписи. Това включва проверка на идентификацията и като се уверите, че и двете страни да разберат какво се подписват.
 • Съответствие : Повечето правила за нотариуси се прилагат на държавно ниво. Това означава, че нотариални закони варират от една държава в друга. Важно е, че нотариусите не “заобикалят”. Това е отговорност на нотариуса и двете да поддържат целостта на процеса на подписване, както и да информира засегнатите страни, които могат да бъдат наясно с държавните закони, отнасящи се до подписването на документа.
 • Водене на отчетност : Нотариуси трябва да водят дневници. Чрез записване имена, пъти, местоположения и повече, това ще гарантира, че всички подписали страни ще бъдат държани отговорни за тяхното съгласие. Неуспехът да записвате важна информация, могат да направят подписи за нищожно.
 • Познаването Правни документи : доказателствени документи, документи за заем, паспорти, декларации и др попадат в сферата на отговорност на нотариус. Макар че не е необходимо да знаете как да композира или дисекция на всички части на правни документи, трябва да сте в състояние да идентифицират това, което хората са подписали и какви отговорности нотариус прилага по отношение на дадена ситуация.
 • Гъвкавост : Въпреки че не всеки нотариус трябва да измине, много нотариуси са мобилни в името на своите клиенти. Често, официални споразумения трябва да бъдат подписани по бърз период от време и при неудобни времена и места. Трябва да сте готови да работите с график и местоположение на клиента, като същевременно въведат всички необходими инструменти, необходими на нотариус

Job Outlook

В зависимост от наличието на нотариуси във вашия район, търсенето може да бъде висока или ниска. За високо търсене райони, самостоятелно заети нотариуси правят доста добре. Те могат да работят от дома си или на превозното средство (т.е., мобилни нотариуси) като своя шеф. Въпреки това, тъй като много банки и поща за превоз на витрините на магазините вече предоставят нотариални услуги, търсенето в някои области е ниска.

служителите на Office, които също са нотариуси са ценни за много работодатели. Ако работите в една индустрия, която обработва или юридическо заем документи, като става нотариус е умен ход, защото позволява на работодателя да се формализира сделки много по-бързо от неговите конкуренти.

Работна среда

За нотариуси, които работят предимно в традиционен офис роля, тяхната работна среда е същата, както в обикновен офис площи. Въпреки това, ако сте самостоятелно заето нотариус (пълно или непълно работно време), тогава имате повече възможности да бъдат мобилни. Това означава, че ще трябва да бъде в състояние да осигури нотариална кантора в собствения си офис (или у дома, ако искате) или пътуват до клиентите си за планирано подписването. Мобилни нотариуси имат право да събират на изминатите километри.

Работен график

В зависимост от това дали работят като си шеф или за компания, в която нотариалния акт е един от многото си задължения, за графика си може да бъде гъвкав или тя може да бъде типична 9-до-5 офис работа. Мобилни нотариуси често се налага да работят странни часове, включително вечер и през почивните дни, за да се настанят на техните клиенти.

Как да се свърши

Вземете Нотариус Лиценз Ако кандидатствате за нотариус лиценз, ще трябва да погледнете изисквания във вашата държава.

Включи Нотариални умения в автобиографията си При кандидатстване за работа в компания, където са необходими нотариуси, важно е да се отбележи, вашите нотариални квалификациите на автобиографията си. Ако се стремите да се изгради база от клиенти като самостоятелно заети лица нотариус, ще трябва да инвестират време и пари в маркетинг и брандинг.

Намери обяви за работа: Ако кандидатствате за типична работа, при нотариална заверка ще бъде част от задълженията си, трябва само да се намери основното заглавие работа в стандартен търсене на работа. На повечето от най-добрите сайтове за работа, можете да използвате опции за разширено търсене, за да филтрирате търсенето като добавите “нотариус” като допълнителна ключова дума.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *