Какво ли актюер? Научете за заплатата, необходимите умения, и Повече

Posted on

Какво ли актюер? Научете за заплатата, необходимите умения, и Повече


Actuaries извършват сложни изчисления за определяне на вероятността от различни резултати, свързани с инциденти, заболявания, потребителското търсене и инвестиции. Те използват специализиран компютърен софтуер за криза номера и генериране на таблици, графики и отчети, свързани с техните констатации. Актюер е един от най-добрите работни места за висшисти, които големите в областта на математиката.

Актюерите представят тази статистическа информация за застрахователни мениджъри, маркетинг мениджъри, застрахователи, инвестиционни банкери, както и пенсионни директори в подкрепа на решенията относно ценообразуването на застрахователни полици, продукт планиране на развитието / маркетинг, борсови приноси и инвестиционни възможности за избор.

Актюерният данните, които те носят, са от съществено значение за успешните усилия за управление на риска в предприятието на дружества, които трябва постоянно да променят своя бизнес, научни изследвания и развитие, както и маркетингови операции за контрол на тяхната обща финансова излагане на риск и да гарантират стабилността на икономическата им дейност.

Актюерските задължения и отговорности

Тази работа изисква кандидатите да бъде в състояние да изпълнява задълженията, които включват следното:

 • Събиране и събират статистически данни за допълнителен анализ
 • Изчислете вероятността и вероятно цената на събития като злополука, смърт, природно бедствие или болест
 • Проектиране, тестване и управление на политики за намаляване до минимум на риска и максимизиране на доходността на застрахователни полици, пенсионни планове, както и за производство на диаграми и други експонати, за да обясни на предложения и изчисления
 • Обяснете предложения и констатации за различни партии, от ръководството на компанията към клиенти, акционери, и държавни служители.

По-голямата част от актюери работят за компании, занимаващи се с живота, здравето, имуществото и Общо застраховане. Други работят за пенсионните компании, консултантски фирми, или държавни агенции. Много актюери се движат в управителни или ръководни длъжности, където те насочват и контролират работни единици.

актюер Заплата

Един заплата актюер варира в зависимост от работодателя, ниво на опит, обучение, сертифициране и други фактори.

 • Медиана годишна заплата:  101 560 $ ($ 48,83 / час)
 • Топ 10% годишна заплата: Повече от 184 770 $ ($ 88,83 / час)
 • Bottom 10% годишна заплата: По-малко от $ 59 950 ($ 28,82 / час)

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2017

Образование, обучение и сертификация

Актюерите се нуждаят най-малко бакалавърска степен в областта на математиката, свързани, както и силна програма с числа.

 • Колеж степен: Повечето актюери придобиват бакалавърска степен по математика, актюерските науки или бизнес. Курсова по статистика, икономика, компютърни науки, смятане и корпоративните финанси осигуряват отлична основа за актюерски изпити и работни места влизането на ниво.
 • Стажовете: за увеличаване на техния потенциал да кацне пълноценен работа входно ниво като актюер, студенти също трябва да се опитват да извършват най-малко един стаж, където те могат да работят в партньорство с опитни актюери. Актюерските стажове обикновено се предлагат от големите застрахователни компании, които често плащат на стажантите между $ 15 и $ 22 на час. Стандартни изисквания за такъв стаж включват завършване на поне един актюерска изпита и GPA от 3.5 или по-висока. Кандидатите за актюерски стажове понякога се изисква да имат добро владеене на Excel и на база данни / статистически анализи езици като SQL или SAS. Тъй като актюерските науки е такава специализирана сфера, успешното изпълнение на стаж може и отворени врати към незабавна работа след колежа.
 • Сертификация: актюерите могат да започнат кариера като стажанти без никакво сертифициране. Повечето актюери получат обширна наставничество, обучение, и време за освобождаване да се подготвят за изпити, докато са на работа. Все пак, за пълен професионален статус, актюери трябва да преследва associate- и колегите ниво сертифициране или с пострадалия актюерско дружество / СКА (за актюери с интереси в областта на недвижимите имоти и жертва) или на Дружеството на актюерите / SOA (за да работят в животозастраховането, здравното осигуряване, пенсионни доходи, инвестиции, финанси и промишленост). След като актюер е най-накрая да се сертифицират (след четири до шест години за сътрудник сертифициране и още две-три години за статут на общение), те все още се изисква от СОС и SOA да завърши изискванията за продължаващо обучение.

Кандидат-студентите, които се подготвят за и преминават една или повече от тези актюерски изпити, докато в училище, ще имат предимство при наемането на работа влизането на ниво. Титли за предварителните изпити за първоначална актюерската заверка включват “Вероятности”, “Финансова математика”, “Актюерските Модели: Финансова икономика”, “Актюерските Модели: неблагоприятни събития”, “Модели за стохастични процеси и статистика” и “Строителство и оценка на актюерите Модели “.

Актюерските умения и компетенции

Докато на ниво колеж образование и обучение е важно изискване за тази позиция, има някои “меки умения”, които ще се предоставят на правните субекти ръб когато става въпрос за работа с други хора в офис среда. Те включват:

 • Аналитичните способности: актюерите трябва да могат да се идентифицират тенденции и модели в най-различни сложни набори от данни
 • Компютърни умения: Използване на езици за програмиране и разработване на електронни таблици, модели, бази данни и статистически модели е неразделна част от работата на актюер.
 • Комуникация и междуличностни умения: актюерите трябва да могат да обяснят сложни идеи и технически данни за различни аудитории, и имат способността да успешно да води отбора и да работят добре заедно другите.
 • Разрешаване на проблеми: Лица, трябва да могат да се идентифицират рисковете на дружеството, както и разработване на планове за фирмата за управление на рисковете.
 • Математически умения: Основните инструменти, използвани в тази работа, за да се определи количествено риска са смятане, вероятност, както и статистика.

Job Outlook 

Според Бюрото за трудова статистика на САЩ, перспективите за актюери през следващото десетилетие в сравнение с други професии и отрасли е много по-добре от средното за всички професии, в резултат на все по-голяма нужда от персонал, за да помогне на компаниите да управляват финансовия риск, както и от застрахователните компании, които трябва да се анализират големи обеми от данни на клиентите.

Очаква се заетостта да нарасне с около 22 процента спрямо следващите десет години, което е по-висок от средния растеж, предвиден за всички професии между 2016 г. и 2026 г. Ръстът за свързани математически науки работни места се очаква да расте с по-висока скорост, което е 28 процент през следващите десет години.

Тези темпове на растеж да се сравни с прогнозирания 7% ръст за всички професии. Броят на заетите актюери е малък, така че дори и по-голямо увеличение на заетостта се изразява в около 5300 нови работни места през следващото десетилетие. Типични работодателите включват застрахователни компании и групи управление на финансовия риск или фирми.

Работна среда 

Актюерите работят основно за застрахователни и финансови компании, в офис среда. Ако работя за консултантска фирма, актюер може да се наложи да пътуват до клиентските офиси.

Работен график 

Повечето актюери работят на пълен работен ден в традиционна обстановка офис; около 30 процента работят повече от 40 часа седмично.

Как да се свърши

Нанесете: Посещение ресурси за търсене на работа като Indeed.com, Monster.com и Glassdoor.com за свободни позиции. Можете да посетите онлайн обяви за работа на Дружеството на актюерите (SOA) сайта, или се обръща директно към публикации застрахователна компания за работа.

Мрежа с други актюери: Потърсете възможност чрез присъединяване и участие в актюерска мрежи група чрез онлайн сайтове като LinkedIn. Можете също да проверите сайта на SOA за редовни контакти събития.

Намерете Стаж: Вземете насоки, като работи с опитен актюер. Можете да намерите актюерски стажове през същите сайтове за онлайн търсене на работа, които посочват откритите работни места. В SOA също има обяви за стажове и помощник актюерски позиции.

Сравнявайки Подобни работни места 

Хората, които се интересуват да станат актюер също внимание и на следните пътища за професионално развитие, изброени с техните средни годишни заплати:

 • Счетоводители и одитори: $ 69 350
 • Бюджет Анализатори: $ 75 240
 • Оценители Цена: $ 63 110

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2017

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *