Какво е функционална автобиография?

Posted on

Какво е функционална автобиография?

Какво е функционална автобиография, и кога трябва да използвате някой да кандидатстват за работни места? Функционална автобиография се фокусира върху уменията и опита си, а не на вашия хронологичен историята работа. Обикновено се използва от търсещите работа, които се променят кариери, които имат пропуски в историята на заетостта, или чиято работа история не е пряко свързана с работата. По този начин, специфични умения и способности са подчертани, за да маркирате способности на търсещия работа.

Това е различно от традиционното, хронологичен автобиография, която показва времевата линия на обратната трудов опит с кратки обяснения на всяко едно работно място. В резултат на това, фокусът е изместен от длъжности и за колко време, че е преминал към реалните умения на кандидата притежава.

Е функционален Resume точно за вас? 

търсачи на работа имат много възможности за избор, когато става въпрос за създаването на своето резюме. От функционална автобиография се фокусира върху уменията върху датите, това е идеален за кандидати, които имат различия между работните места, са в началото на кариерата си (или да има само опит стаж базиран), или се прави ключ кариера.

Функционална автобиография е по-малко, отколкото обикновено се използва хронологичен автобиография, в който са изброени историята на работата на кандидата, като се започне с най-наскоро проведе позиция. Работодателите и анкетьори предпочитат този формат, така че ако не разполагате с причина да се използва функционална автобиография, да изберат за хронологичен един. Друг вариант е комбинация възобнови, която предлага най-доброто от двата свята. На комбинация автобиография, вашите умения са подчертани и след това последвани от работата си история.

Съвети за писане на автобиография Функционално

Помислете за обобщение на автобиография. Добре е да включите обобщение на автобиография в началото на автобиографията си, която се фокусира върху уменията, които имате, които са свързани с работата. Това е чудесен начин да се оформи така, както (и автобиографията си) вижда работодателя на пръв поглед.

Организирайте по теми. Когато пишете функционална автобиография, организират автобиографията си по теми, а не просто в списъка си работни места в обратен хронологичен ред. Тези теми могат да бъдат умения или квалификация, посочени в резюмето (например, “Набиране Experience” и “Обслужване на клиенти Experience”). Чрез групирането на уменията си заедно, работодателят може по-лесно да се види, че имате нужните умения за работа, дори ако работата ви история е по-малко от звездна (или по-малко свързани с работа в ръка).

Използвайте ключови думи. Не забравяйте да използвате ключови думи от длъжностната характеристика в автобиографията си. Можете да използвате тези ключови думи като заглавията за вашите подпозиции или в списъците, където можете да опишат своите умения и постижения в по-големи подробности. Това ще помогне на работодателя се види, че способностите си съвпадат добре с изискванията на длъжността.

Споменете съответните проекти. Също така не забравяйте да се включат всякакви проекти – лични или професионални – които са свързани с работата. Проекти демонстрират успеха си в разработването и изпълнение на задачите.

И все пак да включва история на заетостта. Без значение какъв е, най-вероятно все още ще трябва да включите история заетостта. Включително и този в долната част на автобиографията си, така че работодателят ще се съсредоточи повече върху уменията си, а не историята на работата си.

Напиши силно мотивационно писмо. Включи силно мотивационно писмо, за да отида с автобиографията си. Използвайте това мотивационно писмо за разширяване на уменията и способностите, които имате, които правите силен кандидат за поста. Това ще помогне да се намали някакви притеснения на работодателя може да се наложи за работата си история.

Функционално Резюме Пример

Това е пример за функционална резюме.

Заявителят
Джексън Стрийт 321
в Сан Хосе, Калифорния 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

PHLEBOTOMIST

Успешен опит в средата на грижи кръв банкиране

Ориентирано към резултатите, с високи енергии, практически професионални умения за управление, осигуряване на качеството, програма за развитие, обучение и обслужване на клиенти.

Ключови умения включват:

 • кръв банкиране
 • осигуряване на качеството
 • акредитация AABB
 • Съвместим с FDA цГМФ

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ

ОБРАЗОВАТЕЛНА

 • Улеснено образователни проекта от 2016-2018 за Северна Калифорния кръвни центрове.

пускане на кръв

 • Подпомогнати от членовете на екипа в Вени-пункции, грижа за донор реакция, както и предоставянето на лицензиран персонал за разширяване на техните задължения по управление на документацията на наредби кръвни услуги (BSD-тата), а възлага на мобилната единица автономен кръв (SCU).

СЪОТВЕТСТВИЕ

 • При условие, ежедневно оперативен контрол преглед / качество на образованието отчетност, тъй като се отнася до наложените държавни регулаторни изисквания в медицинска среда.

ПРОГРАМА за управление и контрол

 • Успешно надзор подкрепа договор за шест AT & T Broadband системи, намиращи се в района на залива преди кариера в кръвопускане. Сайтът се поддържа график, контрол на качеството, ТРЗ, специални проекти и оценки, за да се гарантира доброто в края на линията и разграничаване на сигнала.
 • Намалена текучество на наетите лица, въведена двупосочна комуникация за полевите служители, повишена поява на служителите, и са допринесли за разширяване на служителите (здравни) ползи.

ТЕХНОЛОГИЯ

 • Главен точка на контакт за AT & T телефон и ABC-дъщерни телевизии като свързани с оплаквания и диагностициране на проблемите с комуникацията или на площадката или дистанционно излъчването.

ОБРАЗОВАНИЕ & пълномощията

Сан Хосе държавен университет , Сан Хосе, Калифорния.

 • Сътрудник по приложни науки в ЕКГ-Флеботомия 2014 г.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *