Какво е разликата между автобиография и мотивационно писмо?

Posted on

 Какво е разликата между автобиография и мотивационно писмо?


Каква е разликата между автобиография и мотивационно писмо? И двете мотивационно писмо и автобиография споделят общата цел да се докаже, че имате нужните умения, за да се отличи в длъжността, за която кандидатствате.

Все пак, има ясно разграничение между структурата и целта на двата документа. Търсещите работа трябва да гледат на мотивационно писмо и за възобновяване като допълващи се, но уникален чифт документи. Това е, мотивационното си писмо трябва да бъде нещо повече от куршум точки повтаряната от резюмето.

Много работодатели изискват автобиография се подава с кандидатстване за работа.

Не може да се изисква мотивационно писмо. Но, включително един, когато кандидатстват за работа може да помогне на шансовете си за получаване на избрания за интервю.

Разликата между автобиография и мотивационно писмо

Можете да мислите за автобиографията си като общо резюме на работата си опит и мотивационното си писмо и резюме на работата си опит като то е свързано с работа в ръка.

А автобиография е документ, който детайлизира историята на заетостта. Той обобщава задачите, които са провели, образование, което са постигнали, Сертификати, умения, както и друга информация за количествено вашата подготовка и трудов стаж.

Най-често срещаният възобнови формат е даден списък с информация за контакт, секция опит, който включва работни заглавия, описания за позициите, период на заетост, раздел на образование, както и друга полезна информация.

Обикновено, автобиография е написана в трето лице и използва най-малко думи, като е възможно да се обобщи опита. Така че, вместо на писане “надзиравах голяма покупка екипа на XYZ фирма” автобиография ще има тире, което казва: “Контролирани 19 души купуване на отбора.”

Когато е възможно, вие ще искате да използвате номера на автобиографията си, като броят на хората, които контролират, процента продажбите се увеличават, броят на клиентите помогна, и т.н.

Мотивационно писмо, е писано да се подчертае квалификациите, които имате за длъжността, за която кандидатствате. Той се използва за осигуряване на работодателя с допълнителна информация за това защо сте добър кандидат за тази работа. Основната функция на мотивационното си писмо е да се покаже как квалификацията си те прави един мач за тази работа.

Мотивационно писмо, е записано във формат писмо, включително поздрав, няколко параграфа и затваряне. За разлика от автобиографията си, трябва да използвате първо лице, за да напишете мотивационно писмо. (Това заяви, избягвайте използването на “I” прекалено много.)

Каква Resume Включва

Вашето резюме трябва да осигури работодателите с подробен списък с работата си опит и образование. Уменията и постижения, свързани с всяка работа, която са заемали трябва да бъдат описани достатъчно подробно, за да покаже на работодателите как сте добавена стойност в тези специфични роли.

Често се възобновява да предостави информация в списъците; Това помага да се стегнат на документа и позволява подбор на персонал да сканират през него бързо.

Какво мотивационно писмо Включва

Мотивационно писмо, е кратко три или четири точка документ. Тя трябва да бъде написана с предположението, че работодателите ще се консултират с автобиографията си, за да го съпоставим с твърдението, че правите в писмото за вашите квалификации.

Мотивационно писмо, ще помогне на работодателите да се тълкува като фон, представени в резюмето и ще ви помогне да докаже как вашите предишни преживявания ви отговарят на условията за работа.

Когато пишете мотивационно писмо за работа, първо прегледайте изискванията за работата, които са подробно описани в командироването на работа. Използвай мотивационното си писмо, за да обясни как се отговаря на тези критерии.

Използвайте мотивационно писмо за предаване на информация Субективна

А автобиография се посочва фактите – кой, какво, кога и как. За разлика от това, мотивационно писмо, дава възможност да се обясни защо сте квалифициран за тази работа. Този документ добавя малко цвят и индивидуалност и има за цел да убеди работодателите, че сте подходящ за позицията на една ръка разстояние.

Мотивационно писмо, е по-добър автомобил от автобиография, за да предадат по-субективна информация, като основа на проявения интерес към позицията, как вашите ценности ви мотивират да преследва работа, или защо културата на една компания се обръща към вас.

Вашите мотивационни писма ще ви помогнат да продавате вашите квалификации за бъдещи работодатели, а автобиографията си осигурява подробностите за да направите резервно копие на информацията, включена в писмата си.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *