Какво да се включете в тяло на мотивационно писмо

Posted on

Какво да се включете в тяло на мотивационно писмо

Писане на мотивационни писма е никой не е любимата част от процеса на търсене на работа, а тялото на писмото е най-трудната част. Това е мястото, където се опитват да привлекат вниманието наемане мениджър и подчертават уникалните си квалификация за работа – без да се повтарят една и съща точна информацията, която сте включен в автобиографията си.

Какво е тялото на мотивационно писмо?

Тялото на мотивационното си писмо е част от писмото, което казва, отдаване под наем мениджър каква позиция, за която кандидатствате и защо работодателят трябва да изберете за интервю. Вие продавате вашата кандидатура за читателя, така че е важно да бъдат специфични за вашите квалификации, тъй като те се отнасят до позицията.

Тази част от писмото за кандидатстване включва параграфите, където можете да обяснят защо се интересувате от и квалифициран за длъжността, за която кандидатствате. Тези убедителни точки имат за цел да убеди човек, четете писмото, че сте подходящ за тази позиция.

Една успешна мотивационно писмо ще ви спечели интервю, така че е важно да бъдем убедителни и да се покаже наемане мениджър, че сте сериозен кандидат за тази работа. Мениджърът наемане ще прекарат секунди преглед Вашето писмо или имейл съобщение, което означава, че не е нужно много време, за да се свържете с работодателя и да има положително въздействие.

Какво да се включат във всеки Параграф

Първо Параграф

В първия параграф на писмото трябва да включва информация за причините за което пишете. Споменете на позицията, за която кандидатствате, и когато те видях обявата. Включете името на контакт, ако имате такъв.

Близък Параграфи

Следващата част на мотивационното си писмо трябва да се опише това, което имате да предложите на работодателя. Направи силни връзки между квалификациите и изискванията на длъжността. Споменете конкретно как вашите умения и опит, съответстващи на работата, за която кандидатствате. Използвайте няколко по-кратки параграфи или списък с водещи символи на вашите квалификации, а не един голям блок от текст. Това ще направи по-лесно за читателя да сканирате бързо и абсорбира тази важна информация.

Окончателно Параграф

Сключване на мотивационното си писмо с благодарност към работодателя за вас като се има предвид за съответната позиция. Включете информация за начина, по който ще проследи, ако имате информация за контакт за отдаване под наем мениджър да го направят.

Какво друго да включите в Писмо

Останалата част от писмото е важно, също. Вие ще трябва да се включи информация за контакт, което в горната част на писмото е вписана в писмена писмо или под подписа си в писмо на имейл капак.

Писмото ти също трябва да включва професионален поздрав, професионален затваряне, както и вашия подпис. Ще подпишете върху печатна мотивационно писмо. Ако качите или имейл мотивационното си писмо, подписът ви ще ви бъде въведен име.

включва ключови думи

Това е особено важно, ако изпратите мотивационното си писмо и автобиография на онлайн регистрация. За да преминем през системата за проследяване и кандидат за истинско човешко същество, мотивационното си писмо трябва да съдържа правилните ключови думи. За да намерите тези, сканиране на работа в списъка за ключови думи, свързани с квалификацията и уменията, необходими.

Напиши по поръчка мотивационно писмо всеки път

Това е добре да се започне с мотивационно писмо шаблон, но вие ще искате да персонализирате мотивационното си писмо до всяка роля. Включи детайли като как сте разбрали за тази работа, защо сте особено заинтересовани от ролята, и защо си опит, умения и квалификации, които правите перфектния кандидат.

Когато изпращате имейл на мотивационно писмо

Ако изпращате имейл мотивационното си писмо, направете списък на информацията за връзка, след като написа името си, а не в горната част на писмото.

Кратко и Sweet е Fine

Не се чувстват необходимостта да отида и на. Три добре написани точки, които подчертават своя опит и да направи своя случай са по-добри, отколкото дълъг писмо, че никой няма да прочете.

Стремете се на естествен език

Докато автобиографии са непременно малко повече до точката, която се опитвате да привлекат наемане мениджър, а това означава отдаване под наем вашия естествен чар и ентусиазъм да блесне. Помислете за това, което ще ви накара да седне и да взимат, ако сте чели това мотивационно писмо. Какво ще ви вдъхнови да ви се обади за интервю?

Проверят и проверят отново

Той никога не може да се каже достатъчно: Има доверен приятел коригирам мотивационното си писмо, преди да го изпратите заедно. Дори професионалните редактори пропускат грешки в собственото си писане. Вземете втори набор от очите на мотивационното си писмо, преди да натиснете “изпрати” или “качване”.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *