Какво да се включат в Resume Опитът Раздел

Posted on

Какво да се включат в Resume Опитът Раздел

Когато сте написването на автобиография, раздела за автобиографията опит предоставя подробна информация за историята на заетостта. Това е истинският център на автобиографията си, и колкото повече години сте били заети, толкова повече решения, които ще трябва да се направи за това какво да се включи и какво да оставим в този раздел.

Какво включва в опит секция на Resume

Тази част от автобиографията си е там, където работодателите ще търсят да видят какво работни места и длъжности, които сте проведе в миналото, като им предоставя информационен картина на кариерата си дъга.

В идеалния случай, искате секцията опит на автобиографията си, за да се демонстрира растеж. В течение на кариерата си досега, вие сте почти със сигурност добавя умения, опит и отговорност. В този раздел ще подчертае как сте се развива като кандидат, както и създаване на усещане, че сте амбициозен човек, който винаги се учат.

Съвет: Ако вашата кариера е взел някои обрати, това може да ви да спрете, но не се притеснявайте; дори път зиг-заг може да докаже растеж.

Някои от най-силните кандидати са тези, които сте добавили умения в други привидно несвързани области. Това е всичко за начина, по който представя информацията. То също е добре да се остави на работни места, които не отговарят на историята, която се опитвате да кажете на наемане мениджър.

Писане на опит секция

Списък на фирмите си работил за, период на заетост, позициите ви държи, и кратки описания на работните ви задължения, обогатени с ключови думи и подобрени с водещи списъци на количествено измерими постижения.

Това произведение историята обикновено се представя в обратен хронологичен ред, започвайки с настоящата си работа и работа назад във времето. Стажовете, лятна работа, както и временни работни места, в допълнение към щатни бройки, всички те могат да бъдат включени в тази част на автобиографията си.

Вие не трябва да включва всяка работа, която са заемали, особено ако имате няколко години опит или са работили в несвързани области. служители от нисък клас, които не разполагат с много опит на работното място, трябва да включват всяка работа е възможно, като постави ударението на уменията, които съответстват на обявата за работа.

Но след като са работили в продължение на повече от 10 години, може да откриете, че някои от по-ранните си работни места са по-малко значение за вашата кариера. Можете да оставите тези позиции изключен, или група заедно по-рано опит в много съкратен формат в края на автобиографията си. Ето два примера за това как в началото на работни места могат да бъдат описани на автобиографията си:

  • Допълнителна опит включва работа за продажбите на дребно в Книги на Бари (20XX-20xx), магазин за дрехи на Синди (20XX-20XX) и сервитьорка в кифли и повече (20XX-20XX).
  • Допълнителна опит включва ранни роли в компанията АБВ и XYZ компания.

Колко опит като списък

Обикновено, автобиография ще има информация за вашите най-скорошната от 10 до 15 години опит. Отвъд тази времева рамка, не е нужно да включва подробности, освен ако позициите са свързани с текущата си кариера.

В някои индустрии, включително опит, който датира от повече от 10 или 15 години действително може да навреди кандидати. Така например, в технологии, включително и работни места, които е фокусирана върху възрастните, остарелите технологии може да направи един кандидат изглежда остана в миналото, дори и да се съхраняват своите умения ток.

Възобнови писане Длъжностни

За всяка фирма сте работили, вие ще искате да се осигури вашето заглавие, името и местоположението на компанията, годините сте били заети и кратко резюме на вашите отговорности и постижения.

Избягвайте да правите грешката да простото изброяване на задачи. Искате да използвате този раздел, за да маркирате вашите способности и постижения. Използвайте автобиография думи за действие и да се съсредоточи върху която доказва, че са ви помогнали на компанията да реши своите проблеми и да постигне целите си; бонус точки, ако можете да го направите с знака за долар приложен. Тези изтъкнати постижения ще “поп” на страницата, ако ги разделят, като се използват куршуми, от описанията на работните ви задължения. Това също е умна стратегия, за да фигури удебелен шрифт долари, растежни проценти или други ключови постижения.

Възобновяване Опитът Раздел Примери

Ето два примера за това как да се напише опит секции автобиография.

Примерен One : Това е за кандидат за работа входно ниво. Тук, вместо да се използва заглавието “Професионален опит”, може да се използват по-широко с надписи “Опитът Акценти” – което позволява включването на описание на неотдавнашното обучение колеж:

Опитът Акценти

Университета на Вашингтон, Сиатъл, WA
Student  ~ Environmental Science (9 / 20XX до 6 / 20XX)
Успешно завършен цялостен курс на обучение в областта на науката за околната среда, полагане солидна основа за кариера в възстановяване на околната среда. Ключови курсови включени: Биология на околната среда, геология и почви, замърсяването на атмосферния въздух метеорология, технологии за третиране на отпадъци, както и екология. Стажовете :

  • Acme околната среда Consulting  (Spring 20XX): Шлайфани опит в вземане на почвени проби, документация, и връзките с клиенти по време на стажа с установена околната среда консултации фирма.
  • Хамилтън мина Рехабилитация  (Fall 20XX, 20XX Winter): Под ръководството на преподавателите съветник д-р Сара Роуз, участвали в $ 1,4 милиона проект рекултивация да възстановят живак замърсено поле минно дело.

Sequoia и Kings Canyon National Park Service, Калифорния
Парк Guide / Trail работник  (Summers 20XX и 20XX)
При условие, семинари природата обогатяване и доведоха парк турове за посетителите на парка; гарантира навременна поддръжка на пътеки и паркови съоръжения.

  • Отдават въз основа на доказани работа в екип, работна етика и постижения за обслужване на клиенти.
  • Играна ключова роля за възстановяването на 18 мили пустиня пътека разрушена по време горски пожари.

Примерен Two : Това е раздел проба трудов стаж писмено за тек специалист. Имайте предвид, че тя се е подсилена с помощта кратко описание на техническите степента на владеене на кандидата. Също така ще видите как текущата позиция на кандидата е написана с помощта на сегашно време, докато предишната си позиция използва минало време.

Професионален опит

ABC Tech иновации, Syracuse, NY
Софтуер Софтуер  (9 / 20XX до момента)
базова технология : Clarion, C ++, Visual Basic, операционни системи Windows Server
служи като колектив с ръководител за развитие на софтуерни приложения в Clarion. Инсталиране и конфигуриране на тестови среди, отстраняване на проблеми с дизайна и наставник клиенти в инсталирането на системи за ъпгрейди. Осигуряване на непрекъснат процес на оценяване на софтуер функционалност. Ключови Постижения :

  • Координирани и доведоха екипи за развитие “, по време на завършване на нов софтуер стартира в рамките предизвикателство  3-месечен
  • Проектиран и представи добре приет клиентски семинари за обучение в нова употреба на софтуера.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
C ++ програмист  (7 / 20XX до 8 / 20XX)
основни технологии : Python, C ++, Java, PHP
, подадена на борда, за да се подобри ефективността платформа и отзивчивост и мащабни системи за използване клиент в рамките пъргав среда за програмиране. Ключови Постижения :

  • Разработен нов процес тестване, което  намалява времето за пускане на софтуера с 35%.
  • Избран от директор развитие за обучение на нови служители в работните процедури за конкретна фирма.

Това са само два примера за ефективни стратегии за структуриране на раздела “Experience” на автобиографията си: има много начини, по които могат да представят информация за всяко едно работно място. Шаблонът автобиография може да ви помогне за избора на дизайн, който работи за вас.

Каквато и да е стил и формат да изберете, не забравяйте да бъде последователен. Ако използвате куршум точки, за да опише най-новата си позиция, че трябва да използвате куршум точки, за да опише всяка позиция сте имали. Ако имате годините сте работили подравнен вляво за едно работно място, уверете се, че следват същата изравняване за всяка позиция, изброени в секцията.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *