Какво да се включат в Образователния отдел на Resume

Posted on

Какво да се включат в Образователния отдел на Resume


Какво е най-добрият начин да се включат си образование в автобиографията си? В секцията образование на автобиографията си, направете списък на училищата сте присъствали, степените ви постигнати, вашият успех, ако сте студент или наскоро завършила и специални награди и отличия, спечелихте.

Трябва да се изработи раздел образование на автобиографията си, за да отговарят на вашите условия, включително дали сте или не сте все още студент, колко трудов стаж имаш и колко академични постижения, които имате. Чрез включването на правилната информация в раздела за образование на автобиографията си, можете да впечатлите работодателя и сигурна интервю.

Какво да се включат в Образователния отдел на автобиографията си

Най-съществената информация, да се включат в раздела за образование е вашата степен (и) и училищата сте присъствали.

Можете също така да се даде по-конкретна информация, в това число си голям и малък. Можете също да включите годината сте завършил, въпреки, че не се изисква.

Включете среден успех (GPA), ако в момента сте студент или са на 1-2 години не ходят на училище, а ако си GPA е силен (около 3.5 или по-висока).

Също така, да включва всички почести и награди, които сте получили в училище. Те могат да варират от Латинска почести (като с отличие или с отличие ) към списъка с декана на други награди. Можете също да включите извънкласни клубове, благотворителни групи, или гръцки организации, където са били активни и / или притежавани лидерска роля.

Също така, да включва всички курсове и сертификати за професионално развитие. Можете също така да се изброят всички лицензи, които имате, освен ако имате отделна част от автобиографията си, където можете да включи тази информация.

Къде да се постави образованието секция на автобиографията си

Актуални студенти или наскоро завършили колеж-вероятно ще искат да се сложи точка на образование към горната част на резюмето. Това е така, защото студентите обикновено имат ограничен трудов стаж. В този случай, вие искате да подчертаете вашите академични успехи.

Ако сте били на училище в продължение на поне няколко години, може да се премести този раздел към долната част на автобиографията си. По това време, че имате достатъчно опит, за да се подчертае, че не е нужно да се разчита на вашето образование.

Съвети за Образователния отдел на автобиографията си

Помислете подраздели. Ако имате много информация да се включи в раздела за образование на автобиографията си, помислете счупи този раздел в подраздели. Главният раздел може да включва вашите училища и степени, а след това можете да имате и други раздели: “награди и отличия”, “Сертификати” и “професионално развитие”. Ако се проведе лидерска роля в училищната организация-свързани (като клуб, спорт, или гръцка организация), които можете да добавите, че под линията на награди и отличия.

Осигурете особености (ако е полезно). Ако под-колегия на вашия университет е добре позната и съответна (например, казват, че е завършил гостоприемство школата на вашия университет и кандидатствате за работа в сферата на хотелиерството) можете да включите, че преди да включите вашия университет име. Например, може да се каже, “училище по хотелиерство, XYZ College.”

Можете да оставите вашия успех. Ако сте студент или наскоро дипломиран и вашия успех не е голямо, но имате и други отличия, просто оставете СОП навън и сложи нещо друго, като “XYZ награда Получател.” След като сте от училище за няколко години, трябва да вземете вашия успех от автобиографията си, без значение какво.

Можете да оставите навън гимназия (след известно време). След като сте били в колеж за една година или така (или след като сте по някакъв друг вид продължаващо образование), можете да оставите високо вашето училище степен и GPA от автобиографията си. Въпреки това, трябва да се спомене, високо вашата диплома за средно образование (или GED), ако тя е най-високата си степен.

Кажи истината. Много е лесно за един работодател да потвърди дали информацията за образование в автобиографията си е вярно или не. Той или тя може просто да проверите препис. Ето защо, да бъда честен. Например, ако не сте доволни от GPA, оставете го, но не го направи до.

Възобновяване на образованието раздел шаблони

Можете да използвате следния шаблон, за да структурира раздела образование на автобиографията си. Имайте предвид, че можете да промените и премахване на някои от тези данни, за да отговарят на вашите собствени обстоятелства и длъжността, за която кандидатствате.

ОБРАЗОВАНИЕ РАЗДЕЛ

Колеж Наименование
Година на дипломиране
степен, майор и Мала
GPA

Награди и отличия
включва никакви академични постижения тук, включително и от Латинска почести, отличия в рамките на вашата основна и др.

Сертификати
включва никакви професионални или образователни сертификации, които са получили.

Професионално развитие
Включете всички професионален опит за развитие, включително курсове (както онлайн, така и в лице) и семинари. Може също да се спомене тук, ако сте член на съответните професионални организации. Ако държите позиция в рамките на организацията, спомена, че както добре.

Резюме образование раздел Example # 1

Huntown колеж
май 20XX
Бакалавър по английски, Катедра почита
3.8 GPA

Резюме образование раздел Example # 2

ОБРАЗОВАНИЕ
XYZ колеж
Бакалавър по журналистика

Награди и отличия
с отличие
награда ABC за изключителна журналистика основен

Сертификати
Ниво 1 стратегическа комуникация Сертифициране

Professional Development
Conference координатор, XYZ журналистика асоциация на Америка

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *