Какви са плюсовете и минусите на свободна практика?

Posted on

Какви са плюсовете и минусите на свободна практика?

Ако сте направили решението, че искате да работите от дома си, следващият въпрос за мнозина е:  Трябва ли да работите за себе си или да намерят позиция телекомуникационен заетост?

Честно казано, много обстоятелства често правят това решение за нас. Въпреки това, ако сте късметлия достатъчно, за да бъде с тегло достойнствата на самостоятелна заетост (или на свободна практика) срещу традиционната заетост, помислете за тези плюсове и минуси на самостоятелна заетост.

Професионалисти

Повече свобода в график и извършване на работа

Свободата да изберете графика си е един от най-атрактивните предимства на свободна практика. Поради това, че IRS определя независим изпълнител като човек, че фирмата не насочи “средствата и методите”, чрез които те работят, те естествено имат по-голяма свобода в графика си. Независимите предприемачи често се дават работа на проектен принцип и платени след завършване на работата.

По-лесно да си намерят работа

Когато компаниите наемат преводачи на свободна практика, те не се прави толкова голям ангажимент, тъй като те са, когато те се наемат служител, и така те могат да са склонни да наемат някой за работа еднократно с по-малко впечатляващ е възстановено. Така че на свободна практика може да бъде начин да пробие в нова линия на работа. Но работата ще трябва да докаже способностите си, ако искате да получите повече.

Работа в дома Позиции по-вероятно

Докато независими изпълнители могат да работят в офис, защото те не са най-близо под надзора на служители те са по-склонни да се основава като у дома си. Това може да бъде от полза за една компания да наеме изпълнители, тъй като не е необходимо да се осигури място за офиси за тях.

Приспадат от данъците бизнес разходи

Самостоятелно заетите лица могат да отпишат няколко различни бизнес разходи за данъци върху дохода. От данъчните самостоятелна заетост удръжки работят в дома изпълнители се ползват е приспадането на домашния офис.

Не са извадени от Плащания Данъци

Проверките, че независими изпълнители получават от клиентите, обикновено са по-големи, отколкото биха като служители, защото никакви данъци са извадени. Това не означава, че не дължа данъци, но те ще получат повече пари авансово.

Компенсацията може да бъде по-висока

Тъй като наемане на изпълнител може да бъде по-евтино за една компания, може да е в състояние да предложи по-висок процент на обезщетение. Все пак, това по никакъв начин не винаги е така.

Против

Последният професионалист на предишния списък, изглежда, е в противоречие с първия сладкарска в този списък. Не забравяйте, че компаниите са винаги търси най-крайния си резултат, и така компенсацията може да варира в зависимост от това диво уменията желаните и на пазара за тези умения.

Не са длъжни да получават минималната заплата

Тъй като независим изпълнител често се извършва въз основа на проект, няма гаранция, какво може да е часовата ставка, или дали е по-голяма от минималната работна заплата.

по-високи данъци

Работодателите плащат половината от разходите за социални и здравни осигуровки данъци на работника. Изпълнителите плащат всички от тези данъци чрез данъка върху самостоятелна заетост.

данъчни плащания

Работодателите събират данъци и осигуровки през ТРЗ удръжките и да ги изпращате на правителството. Независимият Изпълнителят трябва да поеме изпращане на тези плащания, и може да се изискват тримесечни прогнозни плащания на данъци.

Разходите за управление на бизнес

Въпреки това е хубаво, че разходите за управление на бизнес се приспадат от данъците, това е още по-хубав, когато някой друг плаща за връзката си с интернет, офис консумативи, както и други бизнес нужди. Обикновено работодателите плащат за тези видове разходи.

Не Ползи

Ползи като здравно осигуряване, ваканция, пенсионни планове и т.н. се предлагат само на служителите,

По-малко работа за сигурност

Фирми наемат независими изпълнители често, защото те имат краткосрочни проекти или неправилна работен процес. Изпълнителите работят може да дойде в празнични или глад работи последователно.

Плащания често идват нередовно

Точно както на работата може да бъде нередовен, така че може плащанията. Той може да направи персонален бюджетиране трудно.

Фактуриране и събиране е отговорност на изпълнителя

За разлика от заплатата, която идва по график, без действия от страна на работника или служителя, изпълнител, обикновено трябва да изпратим фактура трябва да бъде платена. И ако фактурата не е платена навреме, тя е изпълнителят, който трябва да следи да се гарантира плащането. А в някои случаи клиентите може никога да не плащат изобщо, което означава, че се пада на изпълнителя да предприеме правни действия или да приема се раздвижваше.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *