Информационни технологии (IT) Възобновяване на съвети и примери

Posted on

Информационни технологии (IT) Възобновяване на съвети и примери

За търсене на някой работа, писане на автобиография може да бъде изключително трудна задача, но за информационни технологии (ИТ) професионалисти, това може да е особено трудно. Най-високо техническо ниво индустрия се развива непрекъснато и автобиографии трябва да бъдат непрекъснато актуализирани.

Разберете внимание педя

Във всички области, обяви за работа често получават стотици или дори хиляди изпратени. Поради обема, отдаване под наем мениджърите често само обезмаслено отново се задейства. Ако вашето резюме е само един блок от текст, приложението ви най-вероятно ще бъде изхвърлен без управителя някога да го прочетете.

За да се избегне това, трябва да се разбият автобиографията си по категории, като образование, трудов стаж и умения. Трябва също така да създавате списъци с водещи символи да спретнато обобщи ключовата информация. Списъци и категории да бъде възобновено по-привлекателен вид и лесна за четене.

Ограничаването на продължителността на автобиографията си

Мениджърите по подбор имат ограничен период от време, за да се посвети на четене автобиографии, така че се опитват да ограничат автобиографията на една страница или две в абсолютната най-много. Нещо повече от това две страници вероятно ще бъдат игнорирани.

Използвайте автобиографията си, за да се подчертае най-големите ви постижения, но не забравяйте да се премахне всяко трудов стаж от колеж или гимназия. Също така, се отстранят всички преживявания, които не са пряко свързани с работата, за която кандидатствате за. Ако имате разнообразие от опит, може да искате да създадете различни версии на автобиографията си, които подчертават тези различни преживявания. Тези опит специфични автобиографии могат да се използват при кандидатстване за различни позиции.

Светещи постижения, а не Задачи

Повечето автобиографии се четат като списък със задачи, като например “актуализира компанията софтуер, който се използва за решаване на проблеми умения за отстраняване на неизправности, създадени бази данни.” Въпреки, че това казва на едно дружество, което си направил всеки ден, тя не ви отличава от конкуренцията, като маркирате това, което еднозначно доведе до работата.

Вместо това, се фокусира върху постиженията си и да ги споменавам като изрично е възможно. Например, ако сте създали програма, която опростени процеси и спестено време служители, че е важно да се спомене. Всеки случай, когато ви избави резултати преди крайния срок, в рамките на бюджета, или надвишават очакванията заслужава да се отбележи.

Когато е възможно, използвайте цифри да се определи количествено вашите успехи. Например, ако сте развили приложение, което спаси пари на компанията, състоянието колко пари я спаси. Ако рационализиране помогна процес, се използва процент, за да покаже колко по-ефективен процеса стана. IT Работодатели, особено, оценявам този вид данни.

Използвайте ключови думи

Трябва да се изработи всяка автобиография, за да се поберат на работа, за която кандидатствате за. Един от начините да направите това е да се включат ключови думи от работата обява за автобиографията си. Например, ако на реда на работа включва редица необходими умения, включва тези умения думи в автобиографията си (макар и само ако имате тези умения). Това ще помогне за управление на набиране лесно да видите, че сте квалифициран за тази работа.

Освен това, много компании използват система за проследяване на кандидата (ATS) за кандидатите на екрана. Ако заявителят не разполага с достатъчно ключови думи от работата обявата в тяхното прилагане, кандидатът може да бъде елиминиран.

Премахване на лични интереси

Освен ако вашите интереси са пряко свързани с вашата работа, работодателите наистина не им пука, ако сте страстен за футбол, музика или фотография. Не забравяйте да вземете тази секция по интереси на автобиографията си.

Единственото изключение от това правило е, ако си извън доброволческа дейност кореспондира с работата си. Например, ако сте създали програма за местна нестопанска цел за управление на информация донор, това е нещо, което е уместно да се включи в автобиографията си.

Подчертайте умения

Въпреки, че искате да премахнете несвързани интереси, нали трябва да се включи технологични умения в автобиографията си. В секция със заглавие “умения” (или нещо подобно, като “технически компетенции”) включва всички софтуерни програми, езици за програмиране, както и други умения, които са важни за работата.

Няма нужда да се включат основните технологични умения, които най-много кандидати за работа да имат, като например владеене на Microsoft Office.

Избегне объркването на технически език

Докато вие ще трябва да използвате технически език в автобиографията си (например, в своя списък с технически умения), избягвайте използването на прекалено много жаргон, особено съкращения и термини, че някои хора не са запознати с.

Избягвайте технически език, който е специфичен за стария си компания. Вместо това, се придържат към условията на индустрията, че всеки в IT е запознат с. Имайте предвид, че по подбор на персонал не могат да бъдат запознати с тек жаргон, така че да използва само толкова, технически език, колкото е необходимо, за да покаже какво сте способни.

Възобновяване на прегледа Примери

Като пример за възобновяване може да направи процеса на създаване или актуализиране на автобиографията си по-лесно. Четейки примерни автобиографии за такива позиции като Front End уеб разработчици, Help Desk Техник, софтуерен инженер, Tech изпълнител и уеб разработчици ще се окаже от полза.

Проверят и редактиране на автобиографията си

Само защото сте в това не означава, че може да има правописни или граматични грешки в автобиографията си. Уверете се, че старателно проверят автобиографията си, преди да го изпратите. Попитайте приятел или дори треньор кариера, за да прочетете автобиографията си, както и, търси за грешки, както и несъответствия в форматиране.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *