Интервю Въпрос: “Какво е вашето преподаване философия?”

Posted on

Интервю Въпрос:

Когато кандидатствате за работа като учител, може да бъдете помолени за вашето преподаване философия. Това не е нещо като въпрос, който трябва да я хване или импровизира в движение – ще изглеждате неподготвен за тази работа, ако не разполагате с готов отговор.

От друга страна, ако имате кратка и ясна философия, отдаване под наем мениджър ще бъдете впечатлени от способността ви да мислите за методите и целите на вашата преподавателска практика.

Преди интервюто за работа, уверете се, че имате философия, която прилежно да изразят.

Какво интервюиращия наистина иска да знае

Интервюиращият иска да знае, че имате преподаване философия, че можете да го артикулира и че вашите вярвания за преподаване и учене са подходящи за училище.

Какво е философия на преподаване? Това е обяснение на вашите ценности и вярвания, тъй като те са свързани с преподаването. Вашата философия често е комбинация от методи, които можете изучавани в колежа или университета и поуки по време на всеки професионален опит оттогава. Тя може също да се направи по собствения си опит на образованието детството или като родител или като себе си дете.

Съвет: Ако не знаете какво е вашето преподаване философия, опитайте се записвам няколко ключови изявления смятате, че за да е истина за образование, а след това да продължи от там.

Помислете за методите, които се прилагат в класната стая, както и вашите цели за учениците си. Освен това помислете как можете да изведе своите идеи за образованието в действие, и това, което се демонстрира от принципи работата си в класната стая. Какво те кара да се гордея, че е учител? Какво ви дава възможност да разберете, че сте свършили добра работа? Какво стандарти да сте задали за себе си и защо?

Личната преподаване философия е различна от педагогически теория, въпреки че очевидно двете са свързани с тях. Waldorf или Монтесори образование, например, да включва много различни подходи за преподаване (педагогически), отколкото на комерсиалното американско система на публично-училище използва, и все пак учители от всяка система може да артикулира много подобни философии.

Стилове на преподаване и методи често се променят с течение на кариерата на човек, така че я прегледа, философия от време на време, тя се актуализира и да правят промени, когато е необходимо.

Как да се отговори “Какво е вашето преподаване философия?”

Ако никога не сте сложиш преподаване философия в думи, този процес от три стъпки може да ви помогне изразят своите вярвания.

 • Започнете Просто
  Започнете с едно или две изречения, които прилежно оформят мисленето си.
 • Тогава Разработване
  След като първоначалната си изявление, можете да се разработят от това, което означава, че вашият философия от практическа гледна точка.
 • Тогава Включете Пример
  Можете също така да даде пример за начина, по който се прилага учението си философия в класната стая. Това ще ви помогне да направите философия дори по-конкретен.

Въпреки това, само споделят един пример, ако имате достатъчно време. Ако вече сте били говори за няколко минути, или ако смятате, че интервюиращият иска да се движи, можете да пропуснете тази част.

Примери за най-добрите отговори

Сега, нека приложим нашите три стъпки система и разгледаме примерни отговори.

 • Вярвам, че в класната стая е жива общност и че всеки от главницата на студентите към родителите, трябва да допринесе с цел поддържане на позитивна атмосфера.

Защо работи:  Това твърдение е прост, прост и лесен за усвояване. Тя заема позиция – в класната стая е жива общност и всеки допринася – и през него минава добре. Макар че не е нужно да се побере всичко, което вярваме за преподаване в едно изречение, това е важно, за да може да изрази най-централната част на вашите идеи и приоритети като учител. Нека останалите да се подразбира.

 • Всички ученици са индивидуални и всеки се учи в собствената си уникален начин. Аз използвам няколко методи на преподаване (езикови, визуални, слухови, кинестетична), за да достигне до студентите, така че никой не е забравен.

Защо работи:  Това обяснение става ясно, че този учител смята, че ефективното преподаване носи всички заедно заедно. Можете също така да се направи кратко споменаване на образователни теории или научни изследвания, които подкрепят вашата философия, или можете да се обърнете към други преподаватели, които илюстрират вашата философия. Вие се опитвате да стане ясно на вашите анкетьори, които можете внимателно да обмислят как да преподават и да са добре образовани, по образователни практики.

 • Всеки в класната стая допринася като студент, учител, и мислител. Аз се учат от учениците толкова, колкото те се учат от мен. Един от начините да се подчертае тази философия в часовете ми е да се включи редовно обратна връзка от студенти. Например, аз питам учениците да попълнят оценка среден курс на класа, в който те отразяват на целите на курса и осигуряване на обратна връзка за това дали или не на курса им помага да изпълнят тези цели до този момент. Учениците са били толкова задълбочени, като предоставя полезна информация за мен това, което се работи в клас, и това, което може да се подобри при. Вярвам, че ние никога не спираме да се учим, и аз искам моите ученици да знаят, ние можем да се учим един от друг.

Защо работи ЕС:  Този отговор дава подробности за това как учителят вижда своята роля. Той също така показва, че кандидатът е възприемчив към обратна връзка и в състояние да включи, че в техния подход. Това е добър отговор да даде, ако има време, за да се разработят. Ако усетите, че интервюиращият иска да се движи върху, не предостави повече подробности.

Съвети за даване на най-добър отговор

Определете своя преподаване философия преди интервюто. Помислете за вашите методи на преподаване и цели. Как използвате Вашите идеи в действие? На какви принципи се доказва от работата си? Не забравяйте, че философията на преподаване е по-различно от педагогически теория.

Давай по същество. Уверете се, че сте в състояние да изразят своите вярвания сбито. В идеалния случай, ще бъде в състояние да обобщим учението си философия в едно изречение, ако трябваше да. (Въпреки че, разбира се, трябва да имате специфика, за да предложи в случай, че е време да се говори по-задълбочено.)

Какво да не казвам

Избягвайте многословие.  Лошо организирани или по-малки от сбито изложение ще бъде трудно за други хора да разберат и да ви нарани. Интервюиращият иска да види, че сте разбрали учението си философия и може да го опиша добре.

Напред клишетата.  Също така се избегне генерични и очевидни твърдения, като “всеки заслужава шанс да се учи.” Разбира се, това е широко и се прилага в много ситуации, в класната стая, но това много универсалност и очевидност прави фразата проблем. Казано по-просто, ако вашата философия е всеизвестна истина, или клише, това е очевидно, че не е пускал много мисъл в нея.

Ако вашата образователна философия всъщност е, че всеки заслужава шанс (или нещо подобно), а след това не забравяйте да направите изявление уникален, като обяснява как виждате на принципа на равенство като свързани с образованието. Разпоредба, трябва да имате предвид е, че ако не можете да си представите някой не е съгласен с вашата философия (т.е., не е съгласен интелигентно, за добре обмислени причини), тогава вероятно сте се приземи на една очевидна баналност.

Ключови храна за вкъщи

Подгответе вашия отговор преди интервюто: Практика, описващ вашите вярвания, цели и методи.

Бъдете кратки: Обобщете си философия в едно изречение или две. Бъдете в състояние да предостави повече подробности, ако е необходимо.

Избягвайте клишета: Бъдете в състояние да покаже как си изявление се отнася за вашата уникална гледна точка.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *