Заем директор Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Posted on

Заем директор Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

кредитни инспектори работят за банки и други финансови институции, които помагат хора и фирми да получат средства от тези кредитори. Те разследват кредитоспособността им, а след това да разреши или да препоръча одобрението на заеми. Те могат също така отрече заем или съветват да не се предлага финансиране, и те понякога трябва да следи за забавени плащания по съществуващите заеми.

Заеми служители могат да се специализират в търговски, потребителски или ипотечни кредити. Приблизително 318 600 души са работили в тази професия през 2016.

Кредитен инспектор Задължения и отговорности

отговорности кредитните инспектори “могат да разчитат на тяхната област на специализация, но някои общи задължения включват:

 • Намери потенциални клиенти, физически лица или фирми, които се нуждаят от заеми и за развитие на техния бизнес.
 • Запознайте се с кандидатите за заем, за да обясни възможности и да отговаря на въпроси.
 • Действа като продавач, убеждаване на клиентите да получат заеми от техните институции, а не някъде другаде.
 • Помогне на клиентите в процеса на кандидатстване за кредит.
 • Анализ и проверка на исканията за кредит да се определи кредитоспособността на клиентите.
 • Уверете се, че заеми отговарят на федералните и държавните стандарти и изисквания.

Заем директор Заплата

заплати кредитните инспектори “могат да разчитат на техните работодатели и обхвата на техните отговорности. Най-високо платени на кредитните експерти работят за дилъри на автомобили.

 • Медиана годишна заплата: $ 63 040 ($ 30,31 / час)
 • Топ 10% годишна заплата: Повече от 132 080 $ ($ 63,50 / час)
 • Bottom 10% годишна заплата: По-малко от $ 31 870 ($ 15,32 / час)

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2018

Съвет : Някои кредитни инспектори получават заплата, докато други могат да получат заплата плюс комисионна за заемите, които поставят на мястото му. От време на време, но рядко, те могат да спечелят само комисионна. Бонуси са често срещани.

Образование, обучение и сертификация

Тази професия изисква някакво образование, опит и обучение.

 • Образование: Вие като цяло трябва да има бакалавърска степен по финанси, икономика, или сродна сфера да работи като офицер заем.
 • Licensure: В момента няма конкретни изисквания за лицензиране на кредитни инспектори, работещи в банки или кредитни съюзи, но лицензионни изисквания за кредитните служители, които работят в ипотечни банки или брокерски къщи, може да варира от държава. Те обикновено трябва да има лиценз за ипотечен кредит Инициатор (MLO), обаче, който изисква най-малко 20 часа от курсови работи и полагане на изпит, както и цялостната проверка и проверка на кредит.
 • Обучение: Обучението е често, но не винаги, по време на работа. Някои фирми са посветени на програми за обучение за нови служители, както и няколко банкови асоциации предлагат програми за обучение, както добре.

Банкова служителка умения и компетенции

Трябва да има няколко основни качества, за да успее да се превърне офицер заем.

 • Компютърни умения: работа кандидати за кредитен инспектор позиции трябва да бъдат запознати с компютри и софтуерни приложения, свързани с банковото дело.
 • Аналитични умения и възприятие: Вие ще се изисква да се направи точна оценка на финансовите отчети на клиентите, за да се гарантира тяхната кредитоспособност.
 • Вниманието към детайлите: Една успешна заем включва много заключващи а понякога и дребни детайли, и не можете да пропуснете нито един от тях.
 • Търговски похват: Долната линия е, че продавате продукт. Може да се наложи да убедят клиентите си, както и добрите финансови персонал, за да отиде заедно с вашите препоръки.

Job Outlook

Работа на кредитни инспектори се очаква да се увеличи малко по-бързо от средното за всички професии от 2016 през 2026, около 11%. Това поле е силно зависима от текущото състояние на икономиката, обаче, и растеж може да се премине от едно поле. Така например, кредитни инспектори, заети в търговско финансиране могат да очакват само ръстът на работните места на около 3% през същото десетилетие, което е по-бавно от средното за страната.

Способни кредитните инспектори могат да се движат на по-големите клонове на техните фирми или за ръководни длъжности. Някои може в крайна сметка контролира други кредитни инспектори и чиновници.

Работна среда

Това е преди всичко работа в офис, но може да зависи и от специалността на офицерска заем. Тези, нает от ипотечни кредити може да се очаква от време на време пътуват да се срещне с клиенти в домовете си, и тези, наети от търговски кредитори може да се очаква да посетят бизнес.

Работен график

Това е работа на пълен работен ден и може да включва обширни допълнителни часа над 40 на седмица. Заплащането на тези, които се изплащат на базата на комисиона може директно корелира с броя на часовете, те са готови да се посветят на работа.

Как да се свърши

Не пренебрегвайте и стойността на едно СТЕПЕН

Дори когато не е технически необходимо колеж степен, тези, които имат или имат богат опит, дори и в сродна сфера, имат най-добри перспективи.

ТОВА Е КОЙ ЛИ

Някои фирми и институции очакват кредитните инспектори да изградят свои собствени бази на клиента, така че прилагането на списък с контакти и мрежи реферали може да ви отличи от други, по-малко подготвени кандидати.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *