Доктор Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Posted on

Доктор Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

След предоставяне на диагнози, лекари лекуват пациенти, които страдат от заболявания и увреждания. Лекарите се наричат ​​също лекари и те могат да бъдат или лекари (MD) или доктори на остеопатично медицина (DO).

И двата вида лекари използват традиционни методи на лечение, като например лекарства и операция, но DOs подчертая, опорно-двигателния апарат на организма,  превантивна медицина , холистична и грижа за пациента. Лекарите могат да бъдат първични лекари грижи или те могат да се специализират в определена област на медицината като вътрешна медицина, спешна медицина, акушерство и гинекология, неврология, педиатрия, гериатрия, психиатрия, ендокринология, офталмологията, или анестезиология.

Доктор Задължения и отговорности

Специфични отговорности варират в зависимост от специалността, но всички лекари трябва да бъде в състояние да изпълнява следните функции:

 • Преценете симптоми
 • диагностициране условия
 • Изпишете и лечение администриране
 • Осигуряване на последваща грижа за пациенти, да ги отнесе към други доставчици, и интерпретира техните резултати от лабораторни изследвания
 • Сътрудничество с  лекарски асистенти , медицинска сестра лекари, регистрирани медицински сестри и други здравни специалисти
 • предписват лекарства
 • Останете ток на медицински технологии и научни изследвания

Тъй като лекарите са отговорни за техните пациенти благополучие, тази професия е по-взискателни, отколкото най-много. В допълнение към по-задълбочено познание за медицина, те трябва да бъдат в състояние да комуникира своите констатации на пациенти, които обикновено не притежават същите знания. Те работят с хора, когато те са най-уязвими и това изисква съпричастност в допълнение към необходимия технически познания.

Отвъд фундаменталните задълженията и отговорностите на всички лекари, всяка специалност в областта изисква лекарите да могат да изпълняват задачи, специфични за тези работни места. Хирурзите, например, трябва да имат сръчност да изпълняват точни операции и издръжливостта да прекарват часове наред в операционната зала.

Доктор Заплата

Печалбата на лекарите и хирурзите се различават от специалност.

 • Медиана годишна заплата: 208 000 $

Източник: Бюро по труда Статистика , 2017

Образованието, обучението, и за сертифициране

След бакалавърските програми, да стане лекар обикновено изисква най-малко седем години-а понякога и по-на училище и обучение в зависимост от пътя на специфична кариера.

 • Образование: Бъдещите лекари трябва да бъдат приемани на акредитирания медицинско училище, което обикновено изисква попълването бакалавърска предварително Мед програма. Това включва, като значителна курсови работи по биология, анатомия и физиология, химия, както и общи наука. Медицинско училище е четиригодишна програма на. В  Комитета за връзка на медицинско образование  (LCME) акредитира медицинско училище програми, които осигуряват една степен MD. Остеопатични програми медицинско училище (тези, които дават известна степен DO) получават акредитация от  Комисията американски Osteopathic Асоциация на Osteopathic колеж акредитация (КОКА) .
 • Обучение: Медицински училище е последвано от програма за пребиваване за обучение, която обикновено трае някъде от три до седем години, в зависимост от специалността. В  Акредитационния съвет за завършил медицинско образование  (ACGME) и  Американската асоциация Osteopathic  (AOA) акредитация на програми за пребиваване, съответно МДС и DOS. Юли 2015 г. тези организации, заедно с  Американската асоциация на колежите на Osteopathic медицина  (AACOM), започнаха да се движат по посока на единна система за акредитация. Този преход се очаква да бъде завършена през месец юли 2020 г..
 • Лицензиране: Лекарите трябва лиценз от държавен медицински или остеопатично борда на практика в американските изисквания варират в зависимост от държавата и могат да бъдат намерени на  Федерацията на държавните здравни комитети  уебсайт. Докато изисквания са различни, всички лекари трябва да преминат на  САЩ Медицински лицензиране изпит  (USMLE) и DOs трябва да премине за пълна Osteopathic Medical Licensing Разглеждане (комплекс-USA).

Доктор умения и компетенции

В допълнение към завършване на медицинското училище и лицензирането, лекарите също се нуждаят от специфични  умения , за да успее в тази професия. Това са възможности, с които един е или родени или придобити чрез житейски опит. Сред тях са:

 • Решаване на проблеми : След оценка на симптомите на пациента и да постави диагноза, лекарите трябва да изберат подходящо лечение. За да направят това, те ще се нуждаят  умения за критично мислене  за сравнение наличните опции.
 • Комуникативни умения: Отлични  умения за слушане  позволяват на лекарите да разберат симптоми и опасенията на своите пациенти. Те се нуждаят от добрите вербални комуникативни умения , за да обясни диагнози на пациентите и техните семейства, и да предоставя инструкции и информация за лечение на медицински сестри и други на персонала.
 • Service Ориентация: Лекар трябва да искат да помагат на хората. Въпреки че има някои пътеки на разположение в тази област, които не включват работа с пациенти директно, повечето изследвания се задвижва от желание да помагат на хората.
 • Мониторинг:  Лекарите трябва да следят за евентуални промени в условията на пациентите и да отговори на тях по подходящ начин. Това може да включва всичко от дългосрочни промени в редовни пациенти до краткосрочни промени при пациенти, възстановяващи се от специфична процедура или заболяване.

Job Outlook

Бюрото за трудова статистика на САЩ проекти работни места за лекари и хирурзи ще нарасне с около 13 процента между 2016 г. и 2026 г. Това е близо два пъти скоростта на растеж 7 процента, предвиден за хората във всички кариери, но малко по-бавно в сравнение с увеличението на други здравни диагностика и лечение на практикуващите. Една все по-застаряващото население ще определя търсенето на повече лекари.

Работна среда

Малко професии варират много по отношение на работната среда като на лекар. Лекар със семейство практика в една малка общност може да има операция относително спокойна с малък персонал. От друга страна, лекарите, които работят в спешно отделение в градска среда може да бъдат изправени пред изключителни случаи и високо напрежение на регулярна основа. Много лекари избират да специализират в определена област, която често диктува типа на среда, в която работят, и количеството на стрес те са изправени.

Работен график

графици Лекарски могат да бъдат взискателни, но колко предизвикателни са те, зависи от вида на техния труд. А педиатър или семеен лекар може да бъде в състояние да се запази по-редовното работно време, но един хирург-често е на повикване и често изпълнява процедури, които могат да се развият добре покрай осем часа на един типичен работен ден. Преди създаването на кариера, всички лекари трябва да изпълните, за пребиваване, които обикновено ще изисква дълги часове, включително и през почивните дни нощи и чести периоди на съществуване на повикване.

Как да се свърши

започват в началото

Първи в медицинско училище изисква да бъдеш с високи постижения на студенти и за вземането на правилни класове, включително биология, химия, физика и математика, като студент.

бъдат извършени

Обучение, за да бъде лекар може да вземе толкова, колкото едно десетилетие извън печелите бакалавърска степен.

специализират

По времето, студенти по медицина започват своите резиденции, те могат да започнат да се съсредоточи върху една специалност.

Сравнявайки Подобни работни места

Има много професии в областта на медицината, различна от лекарите, че пациентите, за подпомагане на лечението. Включени сред тях, със средни годишни заплати, са:

 • Зъболекари: $ 158,120
 • Лекар асистенти: $ 104,860
 • Медицинска сестра практикуващите: $ 110,930

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика , 2017

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *