Диетолог и диетолог Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Posted on

Диетолог и диетолог Описание на длъжността: Заплата, умения, и Повече

Диетолозите и специалисти по хранене планират програми за храните и храненето и упражняват надзор върху подготовката и сервиране на храна. Те помагат на профилактиката и лечението на заболявания чрез насърчаване на навици за здравословно хранене и предполага диета модификации.

Някои диетолози работят хранителни системи за услуги за институции като болници и училища, да се насърчи доброто хранителни навици чрез образование, както и провеждане на научни изследвания. Основни области на практика включват клинична, общност, управление и консултантски диететика.

Диетолог и диетолог Задължения и отговорности

Тази професия обикновено изисква способността да се направи следните работи:

 • Оферта диетични образователни услуги
 • Преценете хранителните нужди на пациентите
 • Разработване на диетични планове на институционално ниво
 • Улесняване на групови сесии
 • Наблюдава хранене планиране
 • Събиране на данни и да се подготвят статистически отчети

Диетолозите и специалисти по хранене понякога работят с индивидуални клиенти да се развиват персонализирани диети и хранителни планове като част от цялостната им здравни грижи. Това включва координиране с грижещите се за тях на клиентите, за да се уверете, че планът е подходящ за нуждите на здравеопазването на индивида.

Някои диетолози и специалисти по хранене ще се развият хранителни планове на институционално ниво. Например, един професионалист в тази област може да се работи с мениджъри на хранителните услуги в съоръжение за сестрински грижи или на друго подобно място за разработване на меню, което е подходящо за живущите.

Диетолозите и специалисти по хранене също работят с групи и лица, за да се осигури образование за хранителните навици и начина, по който може да повлияе на цялостното здраве.

Диетолог и Диетолог Заплата

Тези, които работят в центровете за извънболнична помощ са склонни да печелят най-много, докато диетолози и специалисти по хранене, работещи за правителството съоръжения или за старчески дом съоръжения са склонни да печелите малко по-малко.

 • Медиана годишна заплата: $ 59 410 ($ 28,56 / час)
 • Топ 10% годишна заплата: $ 83 070 ($ 39,93 / час)
 • Дъно 10% Годишен Заплата: $ 36910 (17,74 $ / час)

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2017

Образованието, обучението, и за сертифициране

Работа като диетолог и диетолог изисква поне бакалавърска степен, както и повечето държави имат Licensure изисквания, както добре.

 • Образование: Диетолозите се нуждаят най-малко бакалавърска степен в областта на диететиката, храни, хранене, системи за управление, ресторантьорство, или сходна сфера. Това ще включва курсове по храни, хранене, управление на институция, химия, биохимия, биология, микробиология и физиология. Класове в бизнеса, математика, статистика, компютърни науки, психология, социология и икономика също са от полза.
 • Сертификация: Комисията по диетични Регистрация предлага  регистриран диетолог (RD) идентификационните данни  на възпитаници на диетични програми за образование, акредитирани от  Съвета по акредитация за обучение по хранене и диететика (ACEND) . Тези, които искат да кандидатстват за тази идентификационни данни трябва да завърши на стаж и да положи изпит. Различните държави имат различни изисквания по отношение на това, което е необходимо, за да работи като диетолог. В  Комисията за диетична Регистрация  на Американската диетична асоциация (ADA) поддържа списък на държавните агенции за лицензирането, за да видите какво правилника са в различни държави.

Диетолог и диетолог умения и компетенции

Диетолозите и специалисти по хранене се нуждаят от някои меки умения, за да работи ефективно с пациенти, и постави знанията си за диета и хранене, за да използвате. Някои от тези умения са:

 • Активно слушане:  Клиентите се нуждаят от цялото си внимание, когато става дума за техните здравни проблеми, диетични опасения, както и други предизвикателства.
 • Вербална комуникация:  Значителна част от диетолог и работа диетолог довежда до предаване на информация за клиенти и техните болногледачи. По този начин ефективно се изисква отлични комуникативни умения и говорене умения.
 • Междуличностни умения: Тези хора умения позволяват на диетолози и специалисти по хранене, за да инструктират и убедят клиентите си, както и да си взаимодействат с колегите си.
 • Управление на времето и организационни умения: Броят на делата понякога могат да бъдат тежки и да бъде високо организирани може да помогне за предотвратяване на диетолози и специалисти по хранене да стане претоварени.
 • Работете самостоятелно: Докато диетолози и специалисти по хранене прекарват много време в работа с клиенти и грижещите се за тях, те трябва да бъдат в състояние да се срещне с тези клиенти, да оценява дела, и да направи препоръки самостоятелно.

Job Outlook

растеж на работа за всички диетолози и специалисти по хранене се очаква при 15% за десетилетие приключва през 2026 г., според Бюрото за трудова статистика на САЩ. Това е малко по-добра от два пъти скоростта на 7 процента, предвиден за всички професии.

В част, BLS атрибути растежа Центровете за доклад контрол на заболяванията, че около една трета от възрастните в САЩ са с наднормено тегло и диетолози и специалисти по хранене ще бъдат необходими, за да помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, диабет, както и всички други условия, които могат да бъдат проследени обратно до затлъстяване.

Работна среда

Болници наемат най-значителния брой диетолози и специалисти по хранене. Други работят за правителството, както и за медицински сестри и съоръжения за резидентна грижа. Някои диетолози и специалисти по хранене работят самостоятелно и да изградят свои собствени бази на клиентите. В допълнение към работата с пациенти или клиенти, те също трябва да бъде в състояние да работи с лекари или други доставчици на здравни услуги, които са наблюдаващи общата грижа за своите пациенти или клиенти.

Работен график

Часа може да се различават в зависимост от това къде диетолог и диетолог работи. Някои болници, здравни грижи съоръжения или други медицински практики може да ги планират само по време на стандартното работно време, но при някои пациенти може да са достъпни само по време на вечери или през почивните дни и все още трябва да бъдат настанени.

Как да се свърши

БАКАЛАВЪР

Бакалавърска степен в областта на диететиката или някаква сродна сфера е необходимо старт.

ОБУЧЕНИЕ

Много студенти или магистърски програми включват стажове.

СЕРТИФИЦИРАНЕ

Конкретен идентификационни данни е необходимо да сте регистриран диетолог.

Сравнявайки Подобни работни места

Тези, които се интересуват от работа като диетолог и диетолог може също така да се интересуват от следните кариера, изброени по-долу, със средни годишни заплати:

 • Общността на здравето на работниците: $ 45 360
 • Регистриран медицинска сестра: $ 70 000
 • Рехабилитация съветник: $ 34 860

Източник: САЩ Бюрото за трудова статистика, 2017

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *