Видове мотивационни писма

Posted on

Видове мотивационни писма

Когато сте търсене на работа, това е важно да се избере подходящо мотивационно писмо за целта на писмото. Има различни видове мотивационни писма, включително и петте най-често срещаните видове: писма за кандидатстване, сезиране на мотивационни писма, писма на интереси, контакти, тъй като стойностно предложение букви.

В придружителното писмо, който използвате ще се определя от това дали кандидатствате директно за работа или просто търси работа помощ търсене от физически лица в професионалната си мрежа.

Направете Вашето писмо Специфична

Не забравяйте да изберете вида на мотивационно писмо, което отразява начина, по който се кандидатства за работа или вида на помощ при търсене на работа се иска.

Мотивационното писмо трябва да бъде създаден специално за това конкретна цел. Ако тя е мотивационно писмо, прикрепен към автобиография в приложение за работа, тя трябва да бъде персонализиран за всяка позиция се стремите. Мениджърите по подбор могат да разпознаят кога мотивационно писмо на кандидата е родово едно, че той или тя е използвал, за да кандидатстват за няколко позиции. Тези мотивационни писма, които показват липса на грижи или на дълбок интерес в дружество, могат да доведат до автобиографията си да се прехвърлят от един поглед, без да.

Видове мотивационни писма

  • Писмо за кандидатстване:  мотивационно писмо е писано да се прилага за определен откриване на работни места. Това е традиционен мотивационно писмо, което се изпраща с автобиография, за да кандидатстват за работа.
  • Сезиране Мотивационно писмо:  Референция за мотивационно писмо споменава името на човек, който ви е посочен работа. Това може да бъде един чудесен начин да спечелят интереса на работодателя, особено ако лицето предоставяне на сезирането е известно, че компанията се интересувате от работа в продължение на.
  • Писмо на интереси:  Писмо на интереси, известен също като писмо проучване, пита за възможните работни места в дадена фирма.
  • Мрежови буква:  Мрежови писма поискат работа съвети за търсене и помощ. Те могат да бъдат адресирани до колегите, на физически лица, които сте изпълнени с професионални конференции и други мероприятия в индустрията, или към хората, на които са свързани с помощта на професионални сайтове на социални мрежи като LinkedIn.
  • Стойностното предложение Писмо:  предложение за стойност, е кратка обосновка на това, което прави кандидатът уникален.

Както бе споменато по-горе, вашите мотивационни писма следва да бъдат насочени към потенциалните работни места, които ви интересуват. Това означава, че, преди да напише писмо заявление, мотивационно писмо на препращане, писмо на интереси, или писмо за стойност, което трябва да направите вашия домашното и да проучите компанията, в която да изпратите писмо до. Въоръжени с това знание, тогава можете да се докаже в писмото си как си skillset и трудов стаж силно ще допринесе за организацията трябва да те наемат.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *