Автобиография (CV) Проби и Съвети за писане

Posted on

Автобиография (CV) Проби и Съвети за писане

При кандидатстване за определени позиции в САЩ, както и работа в международен план, може да се наложи да представят автобиография, а не на автобиография. А автобиография или CV, включва повече информация, отколкото си типичен автобиография , включително подробности за вашето образование и академични постижения, научни изследвания, публикации, награди, принадлежност и др.

Тук можете да разгледате автобиография проби учебната програма, да научат за  разликата между CV и автобиография да събирам съвети и съвети за това как да се напише автобиография.

Какво да се включат в автобиография

А автобиография, обикновено се нарича като “Автобиография” е по-дълъг (два или повече страници), по-подробна резюме от една автобиография. Вашата автобиография трябва да бъде ясна, кратка, пълна и в крак с времето с текущата заетост и образователна информация.

По-долу са примери за информация, която може да се включат във вашата автобиография. Елементите, които сте включили, ще зависи от това, което кандидатства за, така че не забравяйте да се включат най-подходящата информация в подкрепа на кандидатурата си в автобиографията си.

 • Лични данни и информация за контакт.  Повечето автобиографии започват с информация за контакти и лични данни, но внимавайте да избегнете излишни подробности, като религиозна принадлежност, имена на детето, както и така нататък.
 • Образование и квалификации . Не забравяйте да включите имената на институции и дати са присъствали в обратен  ред: Ph.D., капитани, Студент.
 • Трудов стаж / трудов стаж . Най-широко прието стила на трудовия стаж е  хронологичен автобиография . Вашата  история кариера  е представена в обратна дата като се започне с най-новата среща. Повече акцент / информация трябва да бъде поставен върху най-новите работни места.
 • Умения . Включи компютърни умения, владеене на чужд език, както и всяко друго скорошно обучение, което е от значение за ролята за която кандидатства.
 • Обучение / Graduate Работа на терен / учат в чужбина
 • Дисертации / Тезиси
 • изследователски опит
 • Учителски опит
 • публикации
 • Презентации, лекции, изложби и
 • Безвъзмездни средства, стипендии, стипендии, пазар и асистиране
 • Отличия и награди
 • Технически, компютър и езикови умения
 • Професионалните лицензи, удостоверения и членства

Какво да не включва

Не е необходимо да се включи вашата снимка, вашата  заплата история , причината да напусна предишната си позиция, или препратки в своята автобиография, представен за работни места в САЩ. Позоваването трябва да бъдат описани поотделно и дадени на работодатели при поискване.

Забележка : Изискванията за международни автобиографии се различават и зависят от страната, за която кандидатствате.

В други страни, може да се изисква лична информация като дата на раждане, гражданство, семейно положение, колко деца имате и снимка.

Колко дълго трябва автобиография Бъдете?

автобиография Един добър, входно ниво в идеалния случай трябва да обхваща два до три страници (автобиографии за професионалисти средно ниво, особено в академичните среди и медицински изследвания роли, може да работи по-дълго). Целта е да се гарантира, че съдържанието е ясно, структуриран, кратък и информативен. Използването куршум точки, а не цели изречения може да спомогне за намаляване използването на думата си.

Автобиография на пробата

Следното е пример автобиография за кандидат влизането на ниво за позиция при факултет в САЩ. Това CV включва история заетост, образование, компетенции, награди, умения и лични интереси.

Gloria Gonzalez
3204 Windover начин
Houston, TX 77204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

НАУЧНИ ИНТЕРЕСИ

Испанци литература, латиноамериканската литература, литература полуостров

ОБРАЗОВАНИЕ

Доцент доктор. в испански (САЩ Испанци литература) , 2016 – Университета в Хюстън.
Дисертация: Кихот Reborn: The Wanderer в САЩ Испанци литература . Санчо Родригес, председател

Магистър по испански юни 2013 г. – Университет в Хюстън

BA на испански език, юни 2011 г. – Университет в Хюстън

НАЗНАЧЕНИЯ

Съпътстваща Лектор: Университет на Хюстън, катедра испанци изследвания, Септември 2016 г. до настоящия момент.

ПУБЛИКАЦИИ

Книга

Гонзалес, Глория. Кихот Reborn: The Wanderer в САЩ Испанци литература. Ню Хейвън: Yale University Press (под печат)

Списания

Гонзалес, Глория. “мексикански имигранти Истории от Централна долина”, Lady Liberty вестник, 6 (1): 24-41.

Гонзалес, Глория. “Сравнявайки Испанци и Европейския Immigrant опит чрез Story”, испанци литература Днес 12 (3): 25-35.

Гонзалес, Глория. “Копнежът да бъдем свободни: 3, испанци Дамски дневници”, испанци литература днес: 11 (2): 18-31.

презентации на конференцията

 1. Гонзалес, Глория. “Разказване методи в Централна долина.” Испанци асоциация Приказките Годишна конференция в Сан Франциско, Калифорния
 2. Гонзалес, Глория. “Когато култури Обединяване:. Теми на изключване в мексикански-американска литература” US Испанци литература годишна конференция, Tucson, AZ.

УЧИТЕЛСКИ ОПИТ

Съпътстваща преподавател в Университета в Хюстън

 • Мексикански-американска литература, испански 3331
 • Жените в Испанци литература, испански 3350
 • Испано-американската Кратък разказ, испански 4339

Завършил Асистент-преподавател, Northwestern University

 • Елементарно испански 1501, 1502, 1505
 • Междинно испански 2301, 2302, 2610

Почести / НАГРАДИ

Мексико Образование в чужбина Лято Грант, 2016
UH преподаване Awards 2015, 2016, 2018
Дисертация стипендия 2015 г.

ЕЗИЦИ

English (роден)
Испански (показване на два устно и писмено владеене)
Класическа латински (писмен)

Членства / принадлежност

Национална асоциация на латино изкуства и култури
Asociación Международно и литература у Cultura Femenina Hispanica
Modern колегия Езици

Автобиография Съвети за писане

Има няколко версии на Вашето CV
Не пишете една автобиография и да я използват за всяка позиция, за която кандидатствате.

Важно : Има целенасочена и фокусирана версии на автобиография и да ги използвате по съответния начин.

Бъдете кратки 
Ако е възможно, опитайте се да запазите вашата автобиография кратка и сбита. Включи резюмета на местата за работа и образование, а не много подробности. Използвайте формален (без жаргон или съкращения) език, писане просто и ясно.

Кажи истината 
Тя може да бъде изкушаващо да над-лак автобиография и направим нашите образователна квалификация или трудов стаж звук малко по-добре, отколкото са те. Ако сте изкушени да се простират на истината за работата си история – не. Той ще се върне, за да ви преследва.

Повечето работодатели извършват референтни и основни проверки, и ако вашата автобиография не съответства на действителния си история на работа или образование, най-вероятно ще попаднат в един момент – или ще се режат като кандидат или ще те уволнят, ако имате вече са били наети.

Проверете формата
поглед към формат на автобиография. Има много празно пространство? Дали е затрупана? Има си форматиране последователен (удебелен, наклонен, разстояние и т.н.) и е цялостната картина, че автобиографията си осигурява професионални и полирани един?

Доказателство Автобиография
Проверете отново автобиография за правописни грешки и граматически грешки. След това помолете някой друг да го прегледа за вас – това е често трудно да се хване нашите грешки.

Кога да използваме една автобиография Вместо Resume

В Съединените щати, автобиография се използва при кандидатстване за академичната, образование, научни, изследователски или позиции. А автобиография може да се използва, за да кандидатстват за стипендии или субсидии. В Европа, Близкия Изток, Африка, Азия или, работодателите могат да очакват да получат автобиография, а не на автобиография.

Изберете подходящата АВТОБИОГРАФИЯ

Уверете се, че сте избрали автобиография формат учебна програма, която е подходяща за позицията, за която кандидатствате. Ако кандидатствате за стипендия, например, няма да се налага да включвате личната информация, която може да бъде включена в международна CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *