Τι να εξετάζουν προτού να γίνει μια πλήρους απασχόλησης ελεύθερος επαγγελματίας

Posted on

 Τι να εξετάζουν προτού να γίνει μια πλήρους απασχόλησης ελεύθερος επαγγελματίας


Περισσότεροι από ένας στους τρεις αμερικανοί εργαζόμενοι freelanced το περασμένο έτος, σύμφωνα με την πέμπτη ετήσια « Freelancing στην Αμερική » μελέτη από Upwork και Ελεύθεροι Ένωσης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ελεύθερος επαγγελματίας – 56700000 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αυτά τα στατιστικά στοιχεία – εργαστεί για τον εαυτό τους με πλήρες ωράριο.

Αν θέλετε να κάνετε freelancing σας «πραγματική» δουλειά, έχετε ίσως δοθεί κάποια σκέψη για το αν μπορείτε να την κάνουμε να λειτουργήσει οικονομικά. Μπορείτε να κάνετε αρκετά χρήματα ελεύθερος – ή είστε σε καλύτερη θέση διαμένουν έναν υπάλληλο;

Για να αποφασίσει αν θα κάνει το άλμα, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις πρώτα.

Υπάρχει μια αγορά υπηρεσιών σας;

Όλοι έχουμε φίλους που έχουν ξεκινήσει από την πλευρά hustles μόνο για να ανακαλύψουν ότι το χόμπι τους δεν είναι κατ ‘ανάγκην γραφτό να γίνει μια καριέρα. Συχνά, αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς δεν υπάρχει μια αγορά για το πάθος τους? ή επειδή η αγορά είναι υπερκορεσμένη σε σημείο που είναι αδύνατο να κάνει τα προς το ζην.

Αν πρόκειται για ελεύθερους πλήρους απασχόλησης, που προφανώς θέλουν να καταλάβω αν υπάρχει ζήτηση για τις υπηρεσίες σας, πριν να εγκαταλείψει την εργασία ημέρας σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάρετε τα πόδια σας υγρά, ενώ είστε εξακολουθεί να εργάζεται με πλήρες ωράριο (ή ενώ έχετε μια δουλειά μερικής απασχόλησης ή άλλες ροές εισοδήματος για να σας στηρίξει).

Freelancing ενώ εργάζεστε είναι επίσης χρήσιμη για την δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης – κάτι που χρειάζεται κάθε ελεύθερος επαγγελματίας.

Τι σημαίνει η οικονομική σας κατάσταση μοιάζει;

Στην ιδανική περίπτωση, θα πάμε σε νέες καριέρα σας με κάποιες αποταμιεύσεις για να σας ηρεμήσει μέχρι να αρχίσετε να κερδίζετε (και μέχρι τους πελάτες αρχίσουν να πληρώνουν σας, η οποία μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο). Αλλά πέρα ​​από αυτό, είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή ιδέα για το μηνιαίο προϋπολογισμό σας πριν ξεκινήσετε.

Τι κοιτάς όσον αφορά το κόστος εκκίνησης για να πάρει freelance επιχείρησή σας από το έδαφος; Ποια είναι τα έξοδα διαμονής σας τώρα; Οι δαπάνες που μπορείτε να τακτοποιήσετε, προκειμένου να εξοικονομήσει ενώ χτίζετε την επιχείρησή σας;

Μήπως Freelancing πληρώσει αρκετά;

Ας υποθέσουμε ότι θα πάμε σε freelancing από μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ίδιο τομέα. Ρύθμιση ποσοστό σας θα πρέπει να είναι εύκολο, έτσι δεν είναι; Αν είστε ωριαία, είναι ακριβώς ωρομίσθιο σας. Αν είστε μισθωτός, μόλις λάβει εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη εκκαθαριστικό σημείωμα και να το διαιρέσετε από τις ώρες εργασίας.

Λοιπόν, δεν είναι αρκετά. Αν έρχεστε από ένα περιβάλλον όπου ο εργοδότης σας καταβληθεί για πράγματα όπως η ασφάλιση υγείας, συνταξιοδοτικών παροχών, άρρωστο χρόνο, και ούτω καθεξής, θα πρέπει επίσης να υπολογίσει την κατά προσέγγιση αξία των εισφορών αυτών. Ορισμένοι εργοδότες προσφέρουν συνολικά δηλώσεις αποζημίωση σε ετήσια βάση, που περιλαμβάνει την αξία των παροχών αυτών. Αν δεν γίνει αυτό, μπορείτε να είστε σε θέση να καταλάβω μια κατά προσέγγιση αριθμό από το απόκομμα μισθοδοσίας σας.

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη αυτοαπασχόληση φόρου, το οποίο καλύπτει τις Κοινωνικής Ασφάλισης και Medicare εισφορών που διαφορετικά θα καταβάλλεται από τον εργοδότη.

Ωστόσο, ακόμα και αφού έχετε καταλάβει όλα αυτά έξω, θα εξακολουθούν να μην γνωρίζουν απαραίτητα πόσο μπορείτε να κερδίσετε από freelancing. Γιατί; Επειδή το ποσοστό σας δεν βασίζεται στην ιστορία του μισθού σας ή την εκτίμηση του εργοδότη των δεξιοτήτων σας. Είναι βασισμένο σε αυτό που θα φέρει η αγορά. Ανάλογα με το τι κάνετε, ότι θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερο (ή δυστυχώς, λιγότερο) από ό, τι έκαναν πριν.

Για να πάρετε μια ιδέα για το τι πρέπει να χρέωσης, βάλτε τα social media για να δουλέψει για σας.

Ψάξτε για τις ομάδες που συνδέονται προς τη βιομηχανία και την εστίασή σας δικτύωσης. Οι περισσότεροι θα περιλαμβάνει κάποιες ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με τα ποσοστά, και μερικά ακόμη θα παρέχει ένα φύλλο ρυθμό με σειρές.

Είστε Οργανωμένες (ή Πρόθυμοι να οργανωθεί);

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη νέων ελεύθερων επαγγελματιών κάνουν δεν έχουν ένα σύστημα. Όταν εργάζεστε για τον εαυτό σας, είστε υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των εργασιών που έχετε κάνει, χρέωσης για τις προσπάθειές σας και να πληρώνουν φόρους για τα κέρδη σας. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να ασχοληθεί με αυτά τα όχι και τόσο λαμπερό πτυχές του freelancing, θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση να κολλήσει με πλήρη απασχόληση σας.

Εάν είστε κάποιος που είναι άβολα με τα μαθηματικά, μην αφήνετε την ιδέα της χρέωσης / συλλογής / τρομάξει την πληρωμή σας μακριά. Υπάρχουν πολλές δωρεάν πακέτα προσωπικών οικονομικών εκεί έξω για να σας βοηθήσει να μείνετε στην κορυφή των πραγμάτων. Πλέον, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό για να παρακολουθείτε τα χρήματα που κάνατε επιδιώκουν τα όνειρά σας.

Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει φόρους κατά νου. Ελεύθεροι και οι άλλοι εργαζόμενοι σύμβαση πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους σε τριμηνιαία βάση, αντί για μία φορά το χρόνο, και είναι επίσης υπεύθυνη για το φόρο αυτοαπασχόλησης. Σχέδιο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού κατά 25% έως 30% των κερδών σας για τους φόρους.

Μπορείτε να διαχειριστείτε το χρόνο σας;

Για μερικούς ανθρώπους, ελεύθερος επαγγελματίας πλήρους απασχόλησης δεν αποτελεί ρεαλιστική επιλογή. Χρειάζονται τη ρουτίνα ενός χρονοδιαγράμματος γραφείο για να είναι παραγωγικοί. Αν θα μπορούσατε άνετα να κοιμηθεί μέχρι το μεσημέρι και δεν είναι καλοί στο τήρηση των προθεσμιών, που είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να μην είναι η πορεία της σταδιοδρομίας σας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι χρειάζεστε για να είναι επιτυχής.

Δεν υπάρχει ντροπή στο να χρειάζεται την πειθαρχία της σχέσης εργοδότη-εργαζόμενου. Μερικοί άνθρωποι σαν τα προγράμματά τους προγραμματιστεί έξω. Άλλοι απολαμβάνουν βλέποντας τους συναδέλφους τους κάθε μέρα, ή να βρείτε πολύτιμες μέντορες στα αφεντικά τους, ή απλά θέλετε να βγούμε από το σπίτι και στο καλλιεργούνται-up ρούχα. Αυτά είναι όλα άριστες λόγους, να εργαστούν για κάποιον άλλο.

Αν, όμως, προτιμάτε να εργάζονται ανεξάρτητα, ακόμη και όταν έχετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης και είστε μόνος-εκκινητής που δεν χρειάζεται πολλή εποπτείας, freelancing μπορεί να είναι η τέλεια λύση για εσάς.

Μπορεί να σας Ευέλικτη;

Freelancing είναι πάντα αλλάζουν. Οι τιμές ανεβαίνουν και προς τα κάτω, εμφανίζονται πελατών και εξαφανίζονται, τις τάσεις της βιομηχανίας αναλάβει και στη συνέχεια σβήνουν. Η αλλαγή είναι μια συναρπαστική πτυχή του freelancing. Ποτέ δεν θα βαρεθείτε. Αλλά μπορεί επίσης να είναι τρομακτικό, ακόμα κι αν είστε κάποιος που κυλά συνήθως με τις γροθιές.

Οι πιο επιτυχημένες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι μόνο σκληρή δουλειά και δημιουργική. Επίσης, είναι εύκαμπτο και ελαστικό. Αν μπορείτε να προσαρμόσετε, μπορείτε να επιβιώσει ακόμη και να ευδοκιμήσουν σε αυτό το δύσκολο καριέρα.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *