Συχνές Ερωτήσεις Job Συνέντευξη για μια Μηχανικός Θέση Λογισμικού

Posted on

Συχνές Ερωτήσεις Job Συνέντευξη για μια Μηχανικός Θέση Λογισμικού

Οι μηχανικοί λογισμικού είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, τη δοκιμή, την ανάπτυξη, και την αναμόρφωση των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αν είστε συνέντευξη για μια θέση ως μηχανικός λογισμικού, βοηθά να ξέρει τι τους τύπους των  ερωτήσεων  να περιμένουμε.

Πολλές ερωτήσεις συνέντευξης θα επικεντρωθεί σε σας δεξιότητες τεχνολογίας , όπως αυτό γλώσσες προγραμματισμού που γνωρίζετε. Ωστόσο, οι εργοδότες θα ήθελα επίσης να ξέρετε για σας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αναλυτικές ικανότητες . Θα ήθελα επίσης να μάθω αν ή όχι θα ταιριάζει καλά με την κουλτούρα της εταιρείας .

Με την άσκηση απαντήσεις σας στις πιο κοινές ερωτήσεις μηχανικός λογισμικού συνέντευξη, μπορείτε να εμφανίσετε την εμπιστοσύνη και να εντυπωσιάσει τον εργοδότη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας.

Κοινή Μηχανικός Λογισμικού ερωτήσεις συνέντευξης

Υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις συνέντευξης που οι εργοδότες ζητούν από τους υποψηφίους σε κάθε κλάδο. Αυτές κυμαίνονται από ερωτήσεις σχετικά με εσάς ( « πες μου για τον εαυτό σου ») με τις εμπειρίες του παρελθόντος εργασία σας ( «πες μου για καλύτερο αφεντικό σας»). Φροντίστε να ασκήσετε απαντώντας σε αυτές τις κοινές ερωτήσεις , δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει σε καμία συνέντευξη.

 • Γιατί πρέπει να σε προσλαβουμε?
 • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας;
 • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες σας;
 • Ποιες ήταν οι ευθύνες σας στην προηγούμενη εργασία σας;
 • Πώς θα χειριστεί την πίεση και το άγχος;

Tech Δεξιότητες Συνέντευξη Ερωτήσεις

Συνήθως, οι ερευνητές είναι πρόθυμοι να μάθετε για τις δεξιότητες τεχνολογίας σας (όπως το τι προγράμματα και γλώσσες ξέρεις). Πριν από τη συνέντευξή σας, εξετάστε λίστα η εργασία για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις τεχνικές απαιτήσεις της εργασίας. Να είστε βέβαιος ότι είστε εξοικειωμένοι με τα προγράμματα και τις άλλες τεχνικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη θέση.

Μερικά από αυτά τα τεχνικά ζητήματα θα είναι απλές ερωτήσεις σχετικά με tech γνώσεις και την εμπειρία σας, και πώς να εκτελέσετε ορισμένες τεχνικές εργασίες. Αυτά δεν θα έχουν κατ ‘ανάγκη ένα σαφές σωστό ή λάθος απάντηση .

 • Ποιες γλώσσες προγραμματισμού έχουν χρησιμοποιήσατε;
 • Περιγράψτε τη διαδικασία που χρησιμοποιείτε για την εγγραφή ένα κομμάτι κώδικα, από τις απαιτήσεις για την παράδοση.
 • Ποια βιβλία έχετε διαβάσει στην τεχνολογία λογισμικού που θα πρότεινα σε κάποιον στην επιχείρηση;
 • Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός σας μπορεί να χειριστεί διαφορετικά είδη των καταστάσεων σφάλματος;
 • Πώς μπορείτε να βρείτε ένα σφάλμα σε ένα μεγάλο αρχείο με κωδικό ότι δεν μπορείτε να το βήμα μέσω του;
 • Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε κλιμακούμενες εφαρμογές; Περπατήστε μαζί μας μέσα από τη διαδικασία σας.

Άλλοι θα είναι κουίζ, όπως ερωτήσεις. Πολλές από αυτές θα έχουν μια σαφή απάντηση, κάποια με ένα «ναι ή όχι» απάντηση και άλλους που απαιτούν να επιδείξει απτά σας κατανόηση των εννοιών. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε συγκεκριμένες πτυχές της τεχνολογίας λογισμικού.

 • Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα mutex και σηματοφορέα; Ποια θα χρησιμοποιήσετε για την προστασία της πρόσβασης σε αύξηση επιχείρηση;
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αναδιοργάνωση και αντίστροφης μηχανικής;
 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τοπικών και παγκόσμιων μεταβλητές;
 • Ποια είναι η ευέλικτη φιλοσοφία του λογισμικού;
 • Ονομάστε ένα ή δύο παραδείγματα για το πώς μια εφαρμογή μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά των χρηστών.

Σχετικές Δεξιότητες Συνέντευξη Ερωτήσεις

Μερικές ερωτήσεις θα επικεντρωθεί σε άλλους, μη τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται από τους μηχανικούς λογισμικού. Αυτές οι δεξιότητες κυμαίνονται από την επίλυση προβλημάτων με τη λογική να την αναλυτική σκέψη.

Επίσης, δεδομένου ότι τα περισσότερα έργα λογισμικού συμβεί σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, οι ερευνητές θα είναι πρόθυμοι να μάθετε πώς μπορείτε να εκτελέσει σύμφωνα με τις προθεσμίες, τη διαχείριση του χρόνου σας, και να επικοινωνούν σχετικά με τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στην διαχειριστές του έργου και τα μέλη της ομάδας .

Μερικές από αυτές τις ερωτήσεις θα είναι στη συμπεριφορά ερωτήσεις συνέντευξης . Μια συμπεριφοράς ερώτηση συνέντευξης είναι εκείνη κατά την οποία ένα πρόσωπο που ρωτά για το παρελθόν εργασιακή εμπειρία σας. Για παράδειγμα, ένας εργοδότης μπορεί να ζητήσει, «Πες μου για ένα χρόνο, όταν αγωνίστηκε για να προλάβετε μια προθεσμία,» ή «Περιγράψτε μια φορά που χρησιμοποιούνται για τη λογική για να λύσει ένα πολύπλοκο πρόβλημα στη δουλειά.»

Ένας παρόμοιος τύπος της ερώτησης είναι μια  περιστασιακή ερώτηση συνέντευξης . Μια κατάστασης ερώτηση συνέντευξης είναι εκείνη κατά την οποία ένα άτομο ρωτά πώς θα χειριστεί μια υποθετική κατάσταση εργασίας. Για παράδειγμα, ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει, «Τι θα έκανες αν το μέλος της ομάδας σας που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δικό τους μέρος ενός σχεδίου για την ώρα;»

Είτε απάντηση της συμπεριφοράς ή της κατάστασης ερωτήσεις της συνέντευξης, χρησιμοποιήστε την τεχνική της συνέντευξης STAR . Περιγράψτε την κατάσταση που ήταν, να εξηγήσει την εργασία που έπρεπε να επιτευχθεί, και λεπτομερώς την ενέργεια που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει αυτό το έργο (ή να λύσει αυτό το πρόβλημα). Στη συνέχεια, περιγράφει τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.

Για να προετοιμαστεί για αυτές τις ερωτήσεις, ταιριάζει με τις ικανότητές σας με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας . Εξετάστε τις δεξιότητες που αναφέρονται στη λίστα δουλειά. Στη συνέχεια, σκεφτείτε φορές ότι έχουν επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στο χώρο εργασίας.

 • Τι θα κάνατε αν ένας συνάδελφος που καλείται να επανεξετάσει τον κωδικό τους, και ήταν γεμάτη από λάθη;
 • Περιγράψτε το επίπεδο το ιδανικό της αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους που θα σας επιτρέψει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη επιτυχία.
 • Πες μου μια φορά που θα εργαστεί με τους συναδέλφους για να λύσει ένα πρόβλημα στη δουλειά.
 • Πες μου μια φορά όταν έπρεπε να λύσει ένα πρόβλημα, αλλά δεν έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο χέρι.
 • Φανταστείτε ο διευθυντής σας θέλει να αγοράσει νέο λογισμικό για το γραφείο, αλλά νομίζετε ότι θα μειώσει την παραγωγικότητα. Τι κάνεις?

Εταιρεία Πολιτισμού Ερωτήσεις

Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν ότι θα είναι ένα αγαθό κατάλληλο όχι μόνο για τη δουλειά, αλλά και για την εταιρεία. Θα πάρετε πιθανώς ερωτήσεις σχετικά με το τι είδους περιβάλλον εργασίας που σας αρέσει, και αν δεν θα είναι ένα αγαθό κατάλληλο για την κουλτούρα της εταιρείας.

Για να προετοιμαστεί για αυτές τις ερωτήσεις, έρευνα της εταιρείας πριν από τη συνέντευξή σας. Δώστε ειλικρινείς απαντήσεις, αλλά και να προσπαθήσουμε να τονίσω ότι θα άρμοζε στην εταιρεία.

 • Τι γνωρίζετε για την εταιρεία μας;
 • Γιατί θες να δουλέψεις εδώ?
 • Τι είδους εργασιακού περιβάλλοντος εσείς ευδοκιμούν σε ;
 • Πώς νιώθετε για ένα συνεργατικό περιβάλλον εργασίας;
 • Πόσο άνετα είστε σε ένα περιβάλλον εκκίνησης;

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *