Συνέντευξη Ερωτήσεις Σχετικά με Συναισθηματικής Νοημοσύνης σας

Posted on

Συνέντευξη Ερωτήσεις Σχετικά με Συναισθηματικής Νοημοσύνης σας

Όλο και περισσότερο, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να αξιολογήσουν τους υποψηφίους συναισθηματική νοημοσύνη (ΣΝ) κατά τη διαδικασία της συνέντευξης εργασίας. Μερικές φορές, οι ερευνητές αξιολογούν τη συναισθηματική νοημοσύνη μέσω γραπτών, ψυχολογικά με βάση το τεστ. Άλλες φορές, οι ερευνητές απλά να ζητήσει συγκεκριμένες ερωτήσεις για την αξιολόγηση ΕΙ.

Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη;

Η συναισθηματική νοημοσύνη (ΣΝ) είναι η ικανότητα ενός ατόμου να κατανοήσει τη δική του συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων.

Δοκιμές που ζητούν εργασία για τη συναισθηματική νοημοσύνη τους (με τη μορφή ψυχολογικής με βάση το τεστ) είναι μια αυξανόμενη τάση στην απασχόληση και σήμερα, όπου πολλές ρυθμίσεις εργασίας απαιτούν αποτελεσματική ομαδική εργασία στις απαιτήσεις του έργου πληρούν ή τους στόχους της υπηρεσίας.

Σημείωση : Αν ο εργαζόμενος έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, αυτός ή αυτή είναι πιο πιθανό να είναι σε θέση να εκφράσει τα συναισθήματά του ή της υγιεινά και να κατανοήσουν τα συναισθήματα εκείνων που αυτός ή αυτή δουλεύει με, ενισχύοντας έτσι τις σχέσεις εργασίας και τις επιδόσεις.

Αυτό που ο ερευνητής θέλει πραγματικά να ξέρει

ερωτήσεις συνέντευξης που αξιολογούν τη συναισθηματική νοημοσύνη τείνουν να επικεντρώνονται στο πώς ο ερωτώμενος διαχειρίζεται τον εαυτό του και διαχειρίζεται τις σχέσεις με τους άλλους.

Οι ερωτήσεις είναι συχνά  ερωτήσεις συμπεριφοράς , πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητήσει από τον ερωτώμενο να εξηγήσει πώς αυτός ή αυτή ενήργησε σε ένα παρελθόν σχετικά με την απασχόληση κατάσταση. Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα τυπικές ερωτήσεις συνέντευξης ΕΙ.

Συνέντευξη Ερωτήσεις Σχετικά με Συναισθηματική Νοημοσύνη

 • Τι είναι μία από τις αδυναμίες σας; Πώς να ξεπεράσετε αυτή την αδυναμία;
 • Τι σας παρακινεί να κάνετε τη δουλειά σας;
 • Περιγράψτε μια αγχωτική κατάσταση εργασία που είχατε. Πώς να επιλύσετε αυτήν την κατάσταση;
 • Τι είναι ένα ή δύο πράγματα που σας κάνουν να θυμώσει ή απογοητευμένοι από την εργασία; Τι κάνετε όταν έχετε θυμώσει ή απογοητευμένοι από την εργασία;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν λάβει ανατροφοδότηση σχετικά με τις επιδόσεις σας, και διαφώνησε με την ανατροφοδότηση. Πώς να χειριστείτε την κατάσταση;
 • Πες μου για την αποτυχία που είχε στην εργασία. Πώς να το χειριστείτε;
 • Περιγράψτε μια στιγμή που έκανε ένα μεγάλο λάθος στη δουλειά. Πώς να χειριστείτε την κατάσταση;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν θα έπρεπε να χειρίζεται πολλαπλές αναθέσεις εργασιών ταυτόχρονα. Πώς αισθανθήκατε? Πώς να χειριστείτε την κατάσταση;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν πήρε μια εργασία σε εργασία που ήταν νέα για σας. Πώς αισθανθήκατε να γίνει αυτό;
 • Πώς θα χειριστεί μια συνάδελφο που με συνέπεια να μην έχει τραβήξει το βάρος του στις εργασίες της ομάδας;
 • Πώς οι συνάδελφοί σας να επωφεληθούν από τη συνεργασία με εσάς;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν έκανε ή είπε κάτι που είχε θετικό αντίκτυπο στις υπάλληλος, συνεργάτης ή πελάτης.
 • Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κάποιος στην εργασία ήταν μια κακή ημέρα; Πως το ήξερες? Τι έκανες;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν είχε μια διαφωνία με ένα συνάδελφο. Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση;
 • Περιγράψτε ένα χρόνο, όταν ένας συνάδελφος ήρθε να σας με ένα πρόβλημα. Πώς απαντάτε;
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν προοπτική της κατανόησης κάποιου άλλου βοήθησε να ολοκληρώσετε μια εργασία ή να επιλύσετε ένα ζήτημα.
 • Πες μου για ένα χρόνο, όταν κίνητρο κάποιος να εκτελέσει ένα έργο. Πώς το άτομό κίνητρα;
 • Γιατί είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μια έκθεση με τους συναδέλφους σας;
 • Πώς να φτιάξετε μια έκθεση με τους συναδέλφους σας;

Συμβουλές για Δίνοντας την καλύτερη απάντηση

Προβλέψτε Tricky Ερωτήσεις:  Ο καλύτερος τρόπος για να άσσος μια συνέντευξη για δουλειά είναι το σχέδιο για την απάντηση  δύσκολα ερωτήματα συνέντευξη  που ενδέχεται να προκύψουν πριν καν περπατήσει στην αίθουσα. Ενώ ερωτήσεις σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη σας μπορεί να είναι προκλητική, άλλα ερωτήματα μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο, ανάλογα με ατομικές δυνάμεις σας και εργασιακή εμπειρία (ή την έλλειψη αυτών).

Κάνετε μια συνέντευξη Πρακτική:  «Πού θα θέλατε να είναι στην καριέρα σας σε πέντε χρόνια» Μπορεί να σας ζητηθεί ερωτήσεις που δεν έχετε σκεφτεί, όπως ή «Πείτε μας για μεγαλύτερη αποτυχία σας στη δουλειά και πώς αντιμετωπίζονται αυτό.»Έτσι, είναι σοφό να ασκήσετε τις απαντήσεις σας σε πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης, καθώς και να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα συνέντευξη ότι οι εργοδότες  δεν θα πρέπει να ρωτήσετε . Μια από τις καλύτερες τεχνικές είναι να ζητήσετε από ένα φίλο να παίξει το ρόλο του ερευνητή σας, ώστε να μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα κοινά συνέντευξη  ερωτήσεις και απαντήσεις .

Τι να μην πω

Μην να πω τίποτα αρνητικό για κανέναν:  Προφανώς, δεν θα σκουπίδια πρώην αφεντικά σας, τους πελάτες ή τους συναδέλφους, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη. Αλλά να προσέξουμε να μην πω τίποτα αρνητικό κατά τα άλλα μέρη της συνέντευξης που θα θέσει υπό αμφισβήτηση ΕΙ σας. Μην παραπονεθείτε για τους προηγούμενους εργοδότες ή τους συναδέλφους – ο ερευνητής θα αναρωτιούνται εάν θα πούμε το ίδιο και για αυτόν τον οργανισμό, θα πρέπει να έχετε προσληφθεί.

Μην Τεντώστε την αλήθεια για να κάνει μια καλή ιστορία:  Οι πιθανότητες είναι, έχετε ξεπεράσει εμπόδια, βοήθησε τους συναδέλφους με τα έργα τους, και είχαν θετικό αντίκτυπο στην ομάδα σας σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας. Ελάτε προετοιμασμένοι με μια πραγματική ιστορία που αφορούν, αντί να προσπαθεί να βάλει ένα θετικό γύρισμα σε ένα έτσι κι έτσι αλληλεπίδραση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά καλή στο να λέει, όταν το άτομο με το οποίο μιλάτε να είναι να είναι ανειλικρινής.

Πιθανή Follow-Up Ερωτήσεις

 • Πες μου για το έργο σας εμπειρία.
 • Τι είδους εργασιακού περιβάλλοντος προτιμάτε;
 • Σας είναι εύκολο να μιλήσω;
 • Ποιοι είναι οι στόχοι σταδιοδρομίας σας;
 • Έχετε συνεργαστεί καλά με τους άλλους ανθρώπους;

Σημαντικές βελτιώσεις

Προβλέψτε δύσκολα ερωτήματα: Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά σας αδυναμίες, αποτυχίες, τα κίνητρα και τις αλληλεπιδράσεις με τους συναδέλφους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ συνέντευξη: Ρωτήστε έναν έμπιστο φίλο για να παίξει το ρόλο του ερευνητή και πρακτική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

Να είναι ειλικρινής: Ελάτε στη συνέντευξη με γνήσια παραδείγματα για το πώς θα αποδεικνύεται η ενσυναίσθηση, την κατανόηση, την αυτογνωσία και την ικανότητα να μάθουν.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *