Συμπεριφορική βάση ερωτήσεις συνέντευξης εργασίας

Posted on

Συμπεριφορική βάση ερωτήσεις συνέντευξης εργασίας

Σε μια συμπεριφορική συνέντευξη για δουλειά, η εταιρεία θέτει ερωτήματα σχετικά με τις εμπειρίες του παρελθόντος εργασία σας για να μάθετε αν έχετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη δουλειά. Behavioral με βάση τις ερωτήσεις συνέντευξης επικεντρωθεί στο πώς θα χειριστεί διάφορες καταστάσεις εργασίας στο παρελθόν. Η απάντησή σας θα αποκαλύψει τις ικανότητές σας, τις ικανότητες και την προσωπικότητα.

Η λογική πίσω από αυτή τη συνέντευξη τακτική είναι ότι η συμπεριφορά σας στο παρελθόν αντανακλά και προβλέπει πώς θα συμπεριφερθεί στο μέλλον. Αλλά να θυμάστε ο ερευνητής δεν είναι κατ ‘ανάγκην ζητά «ναι ή όχι» ερωτήσεις, και γι’ αυτό μπορεί να βοηθήσει να επανεξετάσει τον τρόπο να απαντήσει σε ερωτήσεις συνέντευξης χωρίς δικαίωμα (ή λάθος) απάντηση.

Απάντηση σε αυτού του είδους τις ερωτήσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς έχετε ήδη αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις στο χώρο εργασίας.

Συμβουλή : Απαντήσεις στις ερωτήσεις συνέντευξης συμπεριφορά πρέπει να έχει τη μορφή μιας σύντομης ανέκδοτο που δείχνει τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας ως εργαζόμενος. Παροχή υπόβαθρο για την κατάσταση, τις συγκεκριμένες ενέργειες που πήρε, και τα αποτελέσματα.

Εξετάστε αυτά τα παραδείγματα από τις ερωτήσεις που μπορεί να σας ζητηθεί κατά τη διάρκεια μιας συμπεριφοράς συνέντευξη για δουλειά και να σκεφτούμε πώς θα τους απαντήσει. Με αυτό τον τρόπο θα είστε προετοιμασμένοι μπροστά από το χρόνο, αντί να χρειάζεται να σκεφτεί μια απάντηση επί τόπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Τεχνική για Απάντηση Συμπεριφορική Συνέντευξη Ερωτήσεις

Η τεχνική STAR είναι μια χρήσιμη στρατηγική για την αντιμετώπιση συνέντευξη ερωτήσεις που απαιτούν ένα ανέκδοτο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να οργανώσετε τις σκέψεις σας. Υπάρχουν τέσσερα βήματα για να απαντήσετε χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική:

  • (S) Κατάσταση . Περιγράψτε την κατάσταση στην οποία έλαβε χώρα το συμβάν.
  • (Τ) Task . Περιγράψτε το έργο σας ζητήθηκε να συμπληρώσουν. Αν υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή ζήτημα που προσπαθούσαν να λύσουν, περιγράφουν ότι εδώ.
  • (Α) Δράση . Εξηγήστε ποια μέτρα πήρατε για να ολοκληρωθεί το έργο ή την επίλυση του προβλήματος.
  • (R) Αποτελέσματα . Εξηγήστε το αποτέλεσμα των ενεργειών σας. Για παράδειγμα, αν οι ενέργειές σας οδήγησε στην ολοκλήρωση μιας εργασίας, επίλυση μιας σύγκρουσης, βελτίωση ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας σας, κλπ, να εξηγήσει αυτό. Προσπαθήστε να επικεντρωθεί στο πώς οι ενέργειές σας ως αποτέλεσμα μια επιτυχία για την εταιρεία.

Διαβάστε μέσα από τις συμπεριφορικές ερωτήσεις της συνέντευξης παρακάτω. Πρακτική απαντώντας ορισμένα από αυτά, χρησιμοποιώντας την τεχνική STAR για να παρέχει πλήρεις απαντήσεις. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο αυτών των κοινών συμπεριφοράς ερωτήσεις συνέντευξης με τις απαντήσεις.

Ερωτήσεις Σχετικά Επίλυση προβλημάτων

Τι θέλουν να ξέρουν:  Αυτές οι ερωτήσεις προορίζονται να ανακαλύψετε τις αναλυτικές διαδικασίες σκέψης που χρησιμοποιείτε για προβλήματα να λύσει. Επικεντρωθείτε στο να εξηγήσετε, αναλυτικά, τα βήματα που χρειάστηκε για να επιλύσετε ένα δύσκολο θέμα το έργο στο παρελθόν.

  • Δώστε ένα παράδειγμα μια περίπτωση, όταν χρησιμοποιείται η λογική για να λύσει ένα πρόβλημα.
  • Πώς θα χειριστεί μια πρόκληση;
  • Έχετε και εσείς τραβήξει ποτέ μια ριψοκίνδυνη απόφαση; Γιατί; Πώς να το χειριστείτε;
  • Δώστε ένα παράδειγμα ενός στόχου που έφτασε και να μου πείτε πώς να το επιτύχει.
  • Λαμβάνοντας υπόψη ένα παράδειγμα ενός στόχου που δεν πληρούν και πώς να το χειριστεί.
  • Όταν έχετε εργαστεί σε πολλά έργα, πώς θα δοθεί προτεραιότητα;
  • Δώστε ένα παράδειγμα για το πώς να θέσετε στόχους και την επίτευξή τους.

Ερωτήσεις Σχετικά με ομαδική εργασία

Τι θέλουν να ξέρουν:  Όταν ένας διευθυντής προσλήψεων θέτει ερωτήματα σχετικά με την ομαδική εργασία, αυτό είναι συνήθως επειδή η καλή ομαδική δουλειά και η συνεργασία δεξιότητες είναι απαραίτητες για να κάνουν τη δουλειά κάνεις αίτηση για αποτελεσματικά και αποδοτικά. Να είστε έτοιμοι να αποδείξει πως έχετε επιτυχία ήταν τόσο ο αρχηγός της ομάδας και μέλος της ομάδας ή οπαδός.

  • Έχετε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική της εταιρείας δεν ήταν σε συμφωνία με; Πως?
  • Έχετε πάει πάνω και πέρα ​​από το Call of Duty; Αν ναι, πώς;
  • Έχετε έπρεπε να πείσει μια ομάδα για να εργαστεί σε ένα πρόγραμμα που δεν ήταν ενθουσιασμένος για; Πώς το έκανες;
  • Δώστε ένα παράδειγμα για το πώς έχετε εργαστεί σε μια ομάδα.
  • Έχετε χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση με έναν συνάδελφο; Πως?
  • Τι να κάνετε αν διαφωνείτε με έναν συνάδελφο;
  • Μοιραστείτε ένα παράδειγμα για το πώς θα ήταν σε θέση να παρακινήσει τους υπαλλήλους ή τους συναδέλφους.
  • Τι να κάνετε αν διαφωνείτε με το αφεντικό σας;

Ερωτήσεις σχετικά με το στρες

Τι θέλουν να ξέρουν:  Όπως και ερωτήσεις σχετικά με την ομαδική εργασία, ερωτήματα σχετικά με το πώς θα χειριστεί το άγχος είναι μια καλή ιδέα για το κλίμα εργασίας θα είναι το περπάτημα μέσα θα πρέπει να σας προσγειωθεί τη δουλειά. Να είστε ειλικρινείς περιγράφοντας πώς έχετε ασχοληθεί με την πίεση πριν, κατά τη διάρκεια της καριέρας σας.

  • Περιγράψτε μια αγχωτική κατάσταση στο χώρο εργασίας και πώς να το χειριστεί.
  • Πες μου για τον τρόπο που λειτούργησε αποτελεσματικά υπό πίεση.
  • Περιγράψτε μια απόφαση που έκανε ότι ήταν δημοφιλής και το πώς χειρίστηκε την εφαρμογή της.
  • Πώς να χειριστείτε την επίτευξη μια αυστηρή προθεσμία;
  • Τι κάνεις όταν το πρόγραμμά σας έχει διακοπεί; Δώστε ένα παράδειγμα για το πώς να το χειριστεί.
  • Έχετε χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση με έναν επόπτη; Πως?
  • Έχετε χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση με ένα άλλο τμήμα; Πως?
  • Έχετε χειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση με έναν πελάτη ή προμηθευτή; Πως?

Ερωτήσεις Σχετικά με Αυτογνωσίας

Τι θέλουν να ξέρουν:  Αυτές οι ερωτήσεις είναι μερικές φορές «τέχνασμα» ερωτήσεις – πώς να τους απαντήσω είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που πραγματικά λένε. Ο διαχειριστής πρόσληψη ενδιαφέρεται για το πώς θα δείτε τις δικές σας δυνάμεις και τις αδυναμίες και πώς να θεραπεύσει σας ή άλλα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Η καλύτερη στρατηγική είναι να κατέχουν έως και πρώην λάθη, αλλά στη συνέχεια να δείξει πώς θα γίνει μια διόρθωση πορείας και τελικά να μάθει κάτι από την εμπειρία.

  • Έχετε έρθει σε μια κατάσταση όπου δεν έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε;
  • Έχετε κάνει ποτέ λάθος; Πώς να το χειριστείτε;
  • Μήπως ποτέ να αναβάλει τη λήψη μιας απόφασης; Γιατί;
  • Μήπως ποτέ δεν πληρούν τους στόχους σας; Γιατί;
  • Ακούς? Δώστε ένα παράδειγμα, όταν κάνατε ή όταν δεν έχετε ακούσει.

Συμβουλές για Απάντηση Συμπεριφορική Συνέντευξη Ερωτήσεις

Με την ησυχία σου. Είναι εντάξει για να λάβει μια στιγμή προτού απαντήσετε στην ερώτηση. Πάρτε μια ανάσα, ή μια γουλιά νερό, ή απλά παύση. Αυτό θα δώσει χρόνο να ηρεμήσει κάποια νεύρα και σκεφτείτε ένα ανέκδοτο που απαντά σωστά στην ερώτηση.

Ετοιμάστε μπροστά από το χρόνο. Επανεξέταση κοινή συμπεριφοράς ερωτήσεις συνέντευξης μπροστά από το χρόνο και την πρακτική απαντήσεις σας.

Σημείωση : Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σειρά από εξαιρετικές ανέκδοτα έτοιμο να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις συμπεριφοράς συνέντευξη.

Ακολουθήστε την τεχνική STAR. Να είστε βέβαιος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας την τεχνική STAR που περιγράφεται παραπάνω. Με την ολοκλήρωση κάθε ένα από τα τέσσερα βήματα, θα δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση, χωρίς πεζοπορία ή να πάρει εκτός θέματος.

Να είσαι θετικός. Συχνά, συμπεριφοράς ερωτήσεις συνέντευξης που χρειάζεστε για να επικεντρωθεί σε ένα πρόβλημα ή μια αποτυχία στην εργασία. Περιγράψτε το πρόβλημα ή ζήτημα που αντιμετωπίζει, αλλά δεν εστιάζουν υπερβολικά στην αρνητική. Γρήγορα στραφούν σε περιγράφοντας το πώς θα λυθεί το πρόβλημα και τα θετικά αποτελέσματα.

Σημαντικές βελτιώσεις

Πες μια ιστορία:  Προετοιμασία λεπτομερή ανέκδοτα μπροστά από το χρόνο που μπορείτε να βασιστεί για να εξηγήσει πώς έχετε χειριστεί τις προκλήσεις εργασίες στο παρελθόν.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ:  Σκεφτείτε για τις προσωπικές σας δυνάμεις και τις αδυναμίες. Στη συνέχεια, δημιουργήστε τις απαντήσεις που δείχνουν τόσο τον τρόπο που έχετε χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις σας για να λύσει τα προβλήματα και, όταν είναι απαραίτητο, διορθωθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες έχετε κάνει λάθη.

Εστίαση στα αποτελέσματα:  Δώστε έμφαση τα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών που έχουν λάβει στο παρελθόν. Αν αναμείχθηκαν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σας, να επικεντρωθούν σε αυτό που έμαθε για την αποφυγή προβλημάτων από επαναλαμβανόμενο στο μέλλον.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *