Συμβουλές για τη σύνταξη Πρώτη βιογραφικό σας

Posted on

Συμβουλές για τη σύνταξη Πρώτη βιογραφικό σας

Αν ανησυχείτε για το γράψιμο το πρώτο σας βιογραφικό ή να αγωνίζονται με την εργασία, δεν είστε μόνοι! Ωστόσο, δεν πρέπει να εκφοβίσει.

Πολλοί φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους ανησυχούν ότι δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό βιογραφικό. Ωστόσο, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τονίσει τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σας, ακόμη και αν αυτή είναι η πρώτη σας δουλειά.

Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να γράψετε ένα ισχυρό πρώτο βιογραφικό που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και συνεντεύξεις.

Τι πρέπει να κάνετε πριν Γράφοντας βιογραφικό σας

Πριν καν αρχίσετε να γράφετε το βιογραφικό σας, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να πάρετε. Λάβετε υπόψη ότι ο στόχος της περίληψής σας είναι να δείξει τον εργοδότη ότι είστε ένας ισχυρός υποψήφιος για τη δουλειά, και ότι θα προσθέσει αξία στην επιχείρηση.

Για να το κάνετε αυτό με επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πιθανούς εργοδότες που ψάχνετε. Ξεκινήστε με την έρευνα θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Κάντε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά θα βρείτε στις λίστες εργασίας, όπως συχνά αναφέρεται απαιτήσεις ή τις δεξιότητες. Θα ήθελα να επικεντρωθεί σε αυτά στο βιογραφικό σας για να εντυπωσιάσει τον εργοδότη.

Ζητήστε από έμπειρους επαγγελματίες που θεωρούν σημαντικό όταν κάνει την πρόσληψη αποφάσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κατέχουν κάποια ενημερωτική συνεντεύξεις με τους ανθρώπους στον τομέα σας για να πάρετε μια αίσθηση του τι είναι πιο σημαντικό για τα είδη των θέσεων εργασίας που ψάχνετε σε.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε επαγγελματικά έντυπα και ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη βιομηχανία-στόχο σας. Βυθιστείτε στον τομέα της προτίμησής σας και να μάθουν όσο μπορείτε. Μόλις ξέρετε τι είναι σημαντικό για τους εργοδότες, μπορείτε να στοχεύσετε το βιογραφικό σας για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Συμβουλές για τη σύνταξη Πρώτη βιογραφικό σας

 • Εκπαίδευση Επισημάνετε. Αν είστε φοιτητής ή πρόσφατη φοιτητής, την εκπαίδευση σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία σας. Βάλτε την ενότητα «Εκπαίδευση» από το βιογραφικό σας προς την κορυφή της σελίδας. Περιλαμβάνουν όχι μόνο το σχολείο που πήγε και ο βαθμός που έλαβε, αλλά οποιαδήποτε άλλα επιτεύγματα. Ίσως να είχε ένα υψηλό ΣΔΣ, ή να γίνει Λίστα του κοσμήτορα. Εάν έχετε σπουδάσει στο εξωτερικό, μπορεί να περιλαμβάνει και αυτό. Οι εργοδότες εντυπωσιαστεί από ακαδημαϊκά επιτεύγματα πρόσφατους πτυχιούχους, έτσι τονίζουν αυτά.
 • Υπογραμμίστε όλες τις σχετικές εμπειρίες. Μπορεί να έχουν περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, αλλά έχουν πολλές άλλες εμπειρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν. Σκεφτείτε σύλλογοι που έχουν συμμετάσχει σε, πρακτική άσκηση που έχετε στην κατοχή και εθελοντές θέσεις που έχετε εργαστεί. Όλα αυτά μπορεί να αναφέρονται στην ενότητα «Σχετικά Εμπειρία» ή παρόμοια κατηγορία.
 • Αφήστε ό, τι δεν έχει σημασία. Το κλειδί είναι να τονίσει αυτά τα πράγματα που αποδεικνύουν την αξία σας στην εταιρεία, και να αφήσει έξω εκείνα τα πράγματα που δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για δουλειά στα Πληροφοριακά Συστήματα, πρακτική προγραμματισμός σας θα είναι σημαντική, αλλά το γεγονός ότι έχετε κερδίσει βραβεία για θαλάσσιο σκι δεν θα! Μην συμπεριλάβετε χόμπι ή εμπειρίες, εκτός αν σχετίζονται με την εργασία.
 • Αναφέρετε επιτεύγματα. Κάτω από κάθε εμπειρία, μπορείτε να απαριθμήσω μερικές από τις ευθύνες που πραγματοποιήθηκε σε αυτή τη δουλειά ή τη θέση. Ωστόσο, πέραν απλά λέει ό, τι κάνατε. Απαριθμήστε τα τυχόν επιτεύγματα που αποδεικνύουν μπορείτε να προσθέσει αξία σε έναν οργανισμό. Για παράδειγμα, ίσως έχετε κερδίσει «Υπάλληλος του Μήνα» στο χώρο εργασίας. Ή ίσως έχετε δημιουργήσει ένα νέο σύστημα αρχειοθέτησης ότι η αυξημένη απόδοση σε ένα γραφείο. Συμπεριλάβετε τυχόν παραδείγματα φορές έχετε προσθέσει αξία σε μια επιχείρηση ή να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά. Κοίτα πίσω στη λίστα των λέξεων-κλειδιών που παράγονται από κοινές δεξιότητες και τις απαιτήσεις για τις θέσεις εργασίας που υποβάλλετε αίτηση για. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές τις λέξεις-κλειδιά σε όλο το βιογραφικό σας. Αυτό θα δείξει τον υπεύθυνο προσλήψεων, με μια ματιά, ότι είστε ένα αγαθό κατάλληλο για την εργασία.
 • Δείτε παραδείγματα. Ειδικά όταν γράφετε το πρώτο σας βιογραφικό, είναι μια καλή ιδέα να δούμε παραδείγματα βιογραφικό. Μπορούν να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς να διαμορφώσετε το βιογραφικό σας, και τι είδους πληροφορίες θα συμπεριληφθούν. Φροντίστε να αλλάξετε οποιοδήποτε δείγμα βιογραφικό να περιλαμβάνει πληροφορίες που είναι ειδικά για εσάς, και με την εργασία που υποβάλλετε αίτηση για. Ελέγξτε έξω αυτά τα παραδείγματα των φοιτητών βιογραφικό, και αυτά τα άλλα παραδείγματα βιογραφικό.
 • Φροντίστε να είναι σύντομη. Ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη σας βιογραφικό, μπορεί να μην έχετε πολλές πληροφορίες για να συμπεριλάβει. Το βιογραφικό σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μία σελίδα. Στόχος να γεμίσει ολόκληρη τη σελίδα, ενώ εξακολουθούν να έχουν ένα καλό ποσό του κενού χώρου στο περιθώριο.
 • Επεξεργασία, να επεξεργαστείτε, να επεξεργαστείτε. Επειδή οι εργοδότες να πάρει τόσες πολλές αιτήσεις για εργασία, κάτι μικρό όπως ένα τυπογραφικό λάθος μπορεί να σας κοστίσει μια δουλειά. Να είστε βέβαιος να διορθώσουν καλά το βιογραφικό σας πριν το στείλετε σε έναν εργοδότη. Διαβάστε το για τυχόν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, καθώς και τυχόν ανακολουθίες σε μορφή (όπως η χρήση διαφορετικών στυλ των κουκκίδες). Ζητήστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, ή έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, για να δούμε και σε αυτό για σας.

Συνέχιση Συμβουλές Σχεδιασμός

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι ο σχεδιασμός βιογραφικό είναι εξίσου σημαντική με το περιεχόμενο, αλλά είναι απολύτως αληθινό. Η έρευνα δείχνει ότι το βιογραφικό σας έχει λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να κάνετε τη σωστή εντύπωση, γι ‘αυτό πρέπει να είναι εντυπωσιακό και εύκολο να το διαβάσετε.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να σχεδιάσουν και να διαμορφώσετε το βιογραφικό σας. Ελέγξτε έξω αυτά τα πρότυπα βιογραφικό για να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το δικό σας βιογραφικό. Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο θα είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας. Όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη μορφοποίηση λάθη. Μπορείτε να δείτε στις ομάδες αυτές και άλλα πρότυπα βιογραφικό διαθέσιμη μέσω του Microsoft Word και το Google Docs.

Πρώτο δείγμα επαναλαμβάνει

Barry Allen
1234 High Street • Αθήνα, GA 30603 • (123) 456 έως 7890 • barry.allen@email.com

Περίληψη προσόντων
Top-κατετάγη τενίστας κολέγιο μόχλευση και κατ εμπειρία περιοδεία παίζοντας σε excel ως Tennis Coach.

Τένις Coaching : Ικανός να αξιοποιήσει την ανταγωνιστική εμπειρία του τένις 10 χρόνια για να σχεδιάσει και να οδηγήσει τη δυναμική Γυμνασίου και ενηλίκων κλινικές και παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση για τους παίκτες όλων των ηλικιών.

Sports Management : Εκπαιδευμένοι στο τουρνουά τένις του συντονισμού και της εμπορίας εκδήλωση.

Πιστοποιήσεις : Ηνωμένες Πολιτείες Επαγγελματική Ένωση Τένις (USPTA) και Professional Tennis Registry (PTR) πιστοποιημένα, CPR, Πρώτες Βοήθειες

Βασικά Πλεονεκτήματα : Χαρισματικός και εξαιρετικά υποκινούν το στυλ coaching, αξιοποιώντας τις ατομικές δυνάμεις και παρέχοντας υποστήριξη για την αντιμετώπιση των προσωπικών προκλήσεων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

BSEd σε Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Ιούνιος 2018)
του Πανεπιστημίου της Γεωργίας, Αθήνα, GA
Τένις ομάδας ανδρών? Τένις Υποτροφιών? Sports Business Club

HIGHLIGHTS ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, Αθήνα, GA

Φοιτητής, Sports Management (09 / 2014-06 / 2018)
Ολοκληρώθηκε ολοκληρωμένη τετραετούς διάρκειας σπουδών στον τομέα της διαχείρισης του αθλητισμού. Βασικά μαθήματα που περιλαμβάνονται πρόγραμμα σπουδών στη διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ, και τη χρηματοδότηση.

 • Κερδισμένες 4 MVP βραβεία για το πρόγραμμα τένις NCAA D1, επιτυγχάνοντας Top 100 USTA κατάταξη, All-μέλος, και τελειώνει Top μέλος τουρνουά.
 • Υπό την προϋπόθεση μαθήματα τένις για παιδιά ηλικίας 5 έως 14 στο πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα του καλοκαιριού κλινικές τένις.
 • Κέρδισε δύο κατηγορίας Ι USTA Εθνικό Πρωτάθλημα.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *