Πώς Soft Skills Βοήθεια Ενισχύστε την καριέρα σας

Posted on

Πώς Soft Skills Βοήθεια Ενισχύστε την καριέρα σας

Τα περισσότερα επαγγέλματα απαιτούν ότι εκείνοι που εργάζονται σε αυτό έχουν ορισμένες ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τη δουλειά τους. Για παράδειγμα, οι φωτογράφοι θα πρέπει να κατανοήσουν πώς διαφορετικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής και φωτισμού να επηρεάσει τις φωτογραφίες που λαμβάνουν, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ορισμένες τεχνικές για να διδάξει μαθηματικά και την ανάγνωση, και προγραμματιστές υπολογιστών πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού. Αυτές οι ικανότητες είναι γνωστές ως σκληρά ή τεχνικές δεξιότητες και να μάθουν ένα εγγράφει συνήθως σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου αυτός ή αυτή που λαμβάνει διδασκαλίας στην τάξη και συχνά πρακτική εκπαίδευση, καθώς και.

Για να εργαστείτε σε οποιοδήποτε επάγγελμα θα πρέπει επίσης ό, τι αναφέρεται ως soft skills.

Τι είναι Soft Skills;

Soft skills είναι τα προσωπικά γνωρίσματα του χαρακτήρα ή ιδιότητες ο καθένας από εμάς έχει. Αποτελούν που είμαστε, σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τις στάσεις, τις συνήθειες μας και το πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ λιγότερο απτά από σκληρά ή τεχνικές δεξιότητες, και σε αντίθεση με αυτούς, δεν μαθαίνουν δεξιότητες με την εγγραφή σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Μπορείτε, ωστόσο, να αποκτήσουν μέσω των εκπαιδευτικών, την εργασία και τη ζωή εμπειρία, αλλά θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά σας. Ας πούμε, για παράδειγμα, είναι φοβερό στη διαχείριση του χρόνου σας, αλλά βρείτε τον εαυτό σας είναι εγγεγραμμένοι σε μια τάξη που απαιτεί από εσάς να ολοκληρώσει πολλά έργα.

Αν θέλετε να κάνετε και θα πρέπει να βελτιώσουν τις δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου σας, προκειμένου να τηρήσει τις προθεσμίες σας. Μπορείτε να μάθετε πώς να διαχειρίζονται καλύτερα το χρόνο σας ζητώντας συμβουλές από καθηγητές και συμφοιτητές ή την ανάγνωση χρήσιμα άρθρα. Εδώ είναι μερικοί τύποι των μαλακών δεξιοτήτων.

 • Λεκτική Επικοινωνία: Οι άνθρωποι με καλή λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πληροφορίες σε άλλους με την ομιλία.
 • Διαπροσωπικές Δεξιότητες: Έχοντας καλές διαπροσωπικές δεξιότητες σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μόνο την ικανότητα να επικοινωνούν με τους άλλους, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τους ανθρώπους χωρίς να κρίνουμε τους, μοιράζονται τις ιδέες και το βήμα στο όταν συναδέλφους χρειάζονται βοήθεια.
 • Γράφοντας : Καλή γνώση γραφής σας επιτρέψει να αφορούν τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας το γραπτό λόγο.
 • Επίλυσης προβλημάτων και της κριτικής σκέψης: Πρόβλημα προβλημάτων είναι η ικανότητα να εντοπίσει το πρόβλημα και στη συνέχεια να καταλήξει σε πιθανές λύσεις. Δεξιότητες κριτικής σκέψης σας επιτρέπουν να αξιολογήσει κάθε πιθανή λύση, χρησιμοποιώντας τη λογική και τη συλλογιστική, για να καθοριστεί ποια είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής.
 • Ενεργητική Ακρόαση: Καλή ακροατές κάνουμε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι λένε οι άλλοι, διακόπτοντας μόνον όταν είναι αναγκαίο να κάνετε ερωτήσεις που θα βοηθήσει να διευκρινιστεί η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών.
 • Ενεργός Μάθηση: Ενεργή μαθητές είναι πρόθυμοι και ικανοί να αποκτήσουν γνώσεις και, στη συνέχεια, να το εφαρμόσετε τις θέσεις εργασίας τους.
 • Οργανωτική: Όσοι έχουν ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες ξέρει πώς να πάρει μια συστηματική προσέγγιση για την κάθε εργασία.
 • Διαχείριση χρόνου: Όσοι είναι καλοί στη διαχείριση του χρόνου τους ξέρουν πώς να προγραμματίσετε τα καθήκοντά τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα έργα σύμφωνα με τις προθεσμίες. Είναι καλοί στην ιεράρχηση των εργασιών τους.
 • Παίκτης της ομάδας: Όσοι είναι παίκτες της ομάδας είναι συνεργάσιμος και μπορεί να είναι ηγέτες ή τους συμμετέχοντες, όπως απαιτείται από την κατάσταση στο χέρι. Είναι πρόθυμοι να μοιραστούν την ευθύνη με τα άλλα μέλη της ομάδας, είτε αυτό σημαίνει τη λήψη πίστωσης για τις επιτυχίες ή ευθύνη για τις αποτυχίες.
 • Επαγγελματισμός: Αυτό το χαρακτηριστικό είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά είναι πολύ εμφανής όταν κάποιος που λείπει. Είναι ίσως το ένα χαρακτηριστικό που κάθε εργοδότης επιθυμεί, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή όπου εργάζεστε. Επαγγελματισμός περιλαμβάνει πολλά πράγματα, όπως εμφανίζονται στην ώρα τους, να είναι ευγενικό, είναι γενικά ευχάριστο και εξυπηρετικό, το ντύσιμο κατάλληλα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ενέργειές σας.
 • Κατανόηση Γραπτού Λόγου: Τα άτομα με έντονη την ανάγνωση των δεξιοτήτων κατανόησης έχουν μικρή δυσκολία στην κατανόηση του περιεχομένου των γραπτών υλικών.
 • Ευελιξία και Προσαρμοστικότητα: Οι άνθρωποι που είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο αντιδρούν καλά στις αλλαγές στην εργασία τους και περιβάλλοντα εργασίας. Έχουν μια θετική μπορεί να κάνει στάση για τίποτα που παίρνει ρίχνονται δρόμο τους.

Γιατί χρειάζεστε Soft Skills;

Κάθε επάγγελμα που μπορείτε να σκεφτείτε τις απαιτήσεις που έχουν συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα, αν είστε ένας γιατρός ο οποίος πρέπει να είναι μια εξαιρετική επικοινωνίας, προκειμένου να μεταφέρουν πληροφορίες στους ασθενείς της, έναν επιστάτη που πρέπει να έχουν καλές διαπροσωπικές δεξιότητες, ώστε να μπορεί να πάρει μαζί με τους συναδέλφους του ή έναν ηθοποιό ο οποίος πρέπει να είναι επίμονη, παρά αντιμετωπίζει την απόρριψη ξανά και ξανά. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι δεξιότητες που μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ των επαγγελμάτων. Ενώ μπορεί να πρέπει να πάμε πίσω στο σχολείο για να μάθουν νέες τεχνικές δεξιότητες, αν αλλάξετε καριέρα, μπορείτε πάντα να πάρετε soft skills σας μαζί σας, δεδομένου ότι αποτιμώνται σε διάφορους τομείς.

Εκτός από αυτό που απαιτείται από το επάγγελμά σας, οι εργοδότες αναμένουν επίσης να έχουν ορισμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα. Αρκεί να δει κανείς σε οποιαδήποτε ανακοίνωση θέσεων εργασίας και θα δείτε μια λίστα πλυντήριο των προσόντων που περιλαμβάνει όχι μόνο τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά, αλλά ιδιότητες όπως «εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας,» «ισχυρή οργανωτική ικανότητα,» «παίκτης της ομάδας,» και ” ισχυρή ικανότητα ακρόασης»που αναφέρονται εκεί. Ακόμα κι αν έχετε τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για μια θέση εργασίας, αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχετε τα καθορισμένα γνωρίσματα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει τη δουλειά.

Βεβαιωθείτε ότι λίστες βιογραφικό σας επιτεύγματα που αποδεικνύουν τις επιθυμητές δεξιότητες και ότι μπορείτε επίσης να βρείτε τρόπους να τα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *