Πώς να χειριστείτε με την απόρριψη εργασίας και να προχωρήσουμε

Posted on

 Πώς να χειριστείτε με την απόρριψη εργασίας και να προχωρήσουμε

Σε κανέναν δεν αρέσει να απορριφθεί για μια θέση εργασίας. Είτε είχατε την καρδιά σας σε πάρει προσληφθεί, ή δεν είχαν καν σίγουρος ότι ήθελε τη συναυλία, ακόμα τσιμπήματα για να ανακαλύψει ότι έχετε γυρίσει προς τα κάτω.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπίσουν την απόρριψη αναζήτηση εργασίας, όταν αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά – αλλά αυτό δεν είναι μια διαφορετική εμπειρία για όσους αναζητούν εργασία. Να θυμάστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν ίσως εκατοντάδες υποψήφιοι για μία θέση εργασίας. Ακόμα και αν είστε εξαιρετικά προσόντα, στέκεται στο λόγο ότι θα πρέπει να απορρίπτονται πιο συχνά από ό, τι θα πάρει τη δουλειά.

Συμβουλή: Η διαδικασία για την εξεύρεση την τέλεια δουλειά για εσάς είναι πολλά όπως χρονολόγηση: όπως λέει και η παροιμία, θα πρέπει να φιλήσεις πολλούς βατράχους, πριν να βρείτε πρίγκιπα ή πριγκίπισσα σας.

Για να πετύχει το μακροπρόθεσμο στόχο της εξεύρεσης αυτή την ευκαιρία το όνειρο και να πάρει προσέλαβε σας, θα πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν με να γυρίσει προς τα κάτω. Διαφορετικά, είναι εύκολο να αφήσει μια στιγμιαία στροφή οπισθοδρόμηση σε ένα σημαντικό οδόφραγμα καριέρα.

Πώς να προχωρήσουμε μετά από μια απόρριψη εργασίας

Προχωρώντας μετά να μην πάρει μια προσφορά εργασίας μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη:

  • Να πάρει πάνω από την απόρριψη
  • Αναλύοντας την υποψηφιότητά σας
  • Προχωρώντας προς τα εμπρός με την αναζήτηση εργασίας σας

Να πάρει πάνω από την απόρριψη

Το πρώτο βήμα για να πάρει πάνω από την απόρριψη από έναν πιθανό εργοδότη συνεπάγεται μοιράζονται την απογοήτευση, την απογοήτευση και το θυμό που συνοδεύει κάθε απώλεια. Μιλήστε με ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας και να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον.

Συμβουλή: Εξαέρωση μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να αφήσει να πάει των αρνητικών και κινείται.

Απλά να είστε σίγουροι ότι έχετε πάρει υποστηρικτές σας καλά. Το ιδανικό πρόσωπο για να μοιράζονται με είναι κάποιος που δεν θα γίνει στο μέλλον το αφεντικό ή συνάδελφο. Ακόμα κι αν τα συναισθήματά σας είναι κατανοητό, δεν θέλετε να κάνετε μια κακή εντύπωση για κάποιον που θα μπορούσε αργότερα να αξιολογήσει την υποψηφιότητά σας για μια άλλη δουλειά. Τα μέλη της οικογένειας είναι μια καλή επιλογή, καθώς και παλιούς φίλους που έχουν πάει μαζί σας μέσα από καλές και κακές στιγμές.

Και ό, τι κάνετε, αντισταθείτε στον πειρασμό να πω τίποτα αρνητικό για την πρόσληψη διευθυντή. Ποτέ δεν ξέρεις αν μπορεί να θέλετε να ισχύουν για την οργάνωση και πάλι στο μέλλον. Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ένας υποψήφιος απορρίφθηκε, και θα μπορούσε να είναι ότι ήταν υπερ-ειδική. Αν αυτή είναι η περίπτωση, ο εργοδότης μπορεί να επανέλθει αργότερα με μια καλύτερη προσφορά εργασίας.

Και πάλι, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότερες αναζητήσεις είναι αρκετά ανταγωνιστική, και πολλοί ταλαντούχοι υποψήφιοι συχνά απορριφθεί λόγω της στενότητας στην αγορά εργασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι ο εργοδότης δεν απορρίπτει πραγματικότητα σας, αλλά είδα άλλον υποψήφιο ως ένα (ίσως και λίγο) καλύτερη εφαρμογή. Επειδή οι αποφάσεις πρόσληψης είναι συνήθως υποκειμενική, είναι απολύτως πιθανό ότι ένας άλλος διαφημιστής μπορεί να έχετε επιλέξει.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι ίσως ο διευθυντής προσλήψεων είχε δίκιο, και αυτή η δουλειά δεν ήταν το καλύτερο κατάλληλο για σας, και δεν θα έχουν επεξεργαστεί ή ήταν ευτυχισμένος στον ρόλο. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία θα έκανε μια χάρη με το να μην σας πρόσληψη.

Αναλύοντας την υποψηφιότητά σας

Πάρτε το χρόνο να προβληματιστούν σχετικά με την προσέγγισή σας στη διαδικασία προσλήψεων για να δούμε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει κατά το μέλλον. Εξετάστε το βιογραφικό σας, συνοδευτική επιστολή, αυτό που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, και παρακολούθηση σας μετά τη συνέντευξη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μάθατε σχετικά με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας και οι άνθρωποι που εμπλέκονται, ρωτήστε τον εαυτό σας αν θα μπορούσατε να έχετε κάνει κάτι διαφορετικό για να παρουσιάσει τον εαυτό σας σε ένα καλύτερο φως και αυτό που σας έκανε να φαίνεται σαν μια καλύτερη εφαρμογή για την εργασία.

Αν και δεν είναι τυπικό, μερικές φορές ο εργοδότης θα μοιραστούν σχόλια σχετικά με την υποψηφιότητά σας. Αν αυτό δεν είναι η περίπτωση, και θα αναπτύξει μία σχέση με κάποιον στην οργάνωση, δοκιμάστε να πλησιάζει τους με το αίτημα για την εποικοδομητική κριτική.

Κρατήστε αναζήτηση εργασίας σας Moving Forward

Οι υποψήφιοι συχνά χάσει την ορμή με την αναζήτησή τους, ενώ περιμένουν να ακούσουν αν προσγειώθηκε δουλειά, ειδικά αν νομίζουν ότι κάρφωσε τη συνέντευξη εργασίας. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να σταματήσω να ψάχνω μέχρι να έχει προσφερθεί και έγινε αποδεκτή μια προσφορά εργασίας.

Μέχρι να έχετε κάτι γραπτώς, συνεχίστε με την αναζήτησή σας. Ψάχνοντας άλλες επιλογές, και τη λήψη θετικών απαντήσεων από τους ερευνητές, θα μαλακώσει το χτύπημα εάν απορριφθεί. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια καλύτερη προσφορά, ανεξάρτητα από το αν θα προσγειωθεί αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά.

Έτσι, κρατήστε την εφαρμογή, τη δικτύωση, και εργάζονται για μακροπρόθεσμο σχέδιο σταδιοδρομίας σας. καλύτερη περίπτωση, θα είναι ακόμη πιο ελκυστικό υποψήφιο για τη δουλειά που έχετε υπόψη σας. χειρότερη περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν με ένα ολοκαίνουργιο αναζήτησης.

Σημαντικές βελτιώσεις

Αναζήτηση εργασίας Απόρριψη συμβαίνει σε όλους. Είναι αυτό που κάνεις συνέχεια που μετράει: Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τις ικανότητές σας πάρει συνέντευξη και να αναλύσει την προσέγγισή σας.

Μη διστάσετε να Vent – Αλλά Επιλέξτε το Σύστημα Υποστήριξης Δεξιά: Να μην πω τίποτα αρνητικό για την πρόσληψη διευθυντή ή όποιος μπορεί να υποβάλει έκθεση προς τον εργοδότη.

Μην χάσετε την ορμή σας: Ακόμη και όταν τα πράγματα φαίνονται ελπιδοφόρα με έναν εργοδότη, δεν σταματούν την αναζήτηση εργασίας σας μέχρι να έχετε μια προσφορά στο χέρι.

Λάβετε υπόψη ότι η μισθώνοντας διευθυντή Ενδέχεται να κάνει μια χάρη: Η εργασία θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια κακή κατάλληλο για σας … ή θα μπορούσατε να πάρετε μια κλήση αργότερα για μια καλύτερη θέση στην ίδια εταιρεία.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *