Πώς να ρωτήσω αν η θέση είναι μια συνδέεστε Εργασίας

Posted on

Πώς να ρωτήσω αν η θέση είναι μια συνδέεστε Εργασίας

Αν μια επιχείρηση δεν έχει συγκεκριμένα πει μια θέση που είναι μια δουλειά συνδέεστε στην περιγραφή, τότε πιθανότατα δεν προτίθεται να προσλάβει άμεσα ένα telecommuter. Και αυτό είναι αρκετά κοινό. Τηλεργασία είναι συχνά προνόμιο επιτρέπεται μετά από έναν υπάλληλο έχει αποδείξει την παραγωγικότητα του στο γραφείο. Και η απόφαση γίνεται συχνά από μεμονωμένα στελέχη, ακόμη και αν η εταιρεία έχει μια πολιτική τηλεργασίας.

Αν δεν θα δεχτεί μια θέση που δεν είναι μια δουλειά συνδέεστε, τότε έχετε λίγα να χάσουν, ζητώντας κατ ‘ευθείαν, αν η τηλεργασία είναι μια δυνατότητα σε αυτή τη θέση. Αλλά θα ήθελα ίσως εξακολουθούν να θέλουν να περιμένουν έως ότου έγινε προσφορά ή εκκρεμούν.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή μια εταιρεία δεν προσλαμβάνουν ένα telecommuter άμεσα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μιας θέσης να γίνει μια δουλειά συνδέεστε στο μέλλον. Και αν θα θέλατε ακόμα τη δουλειά, ακόμη και αν δεν τηλεργασίας επιτρέπεται, θα πρέπει να είναι λεπτή για να μάθετε σχετικά με την πολιτική τηλεργασίας μιας εταιρείας.

Αν μια επιχείρηση δεν έχει συνδέεστε με παιδιά, ρωτώντας για τηλεργασία μπορεί να βλάψει σοβαρά τις πιθανότητές σας να πάρει τη δουλειά. Πάρτε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα για να μαζέψει πληροφορίες σχετικά με την τηλεργασία.

Κατ ‘αρχάς, Έρευνα

Αν γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται στην εταιρεία (που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία πρόσληψης), να ρωτήσω πώς συνδέεστε φιλική είναι. Μήπως αυτός ή αυτή ξέρει όποιος telecommutes; Αν ναι, πόσο συχνά; Είναι μια πολιτική τηλεργασίας εκεί;

Αν δεν ξέρετε καμία μυημένους, έρευνα της εταιρείας για να πάρετε μια αίσθηση της στάσης της απέναντι σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Διαβάστε ειδήσεις για την εταιρεία. Ελέγξτε τις λίστες των συνδέεστε φιλικά προς τις εταιρείες. Ψάξτε για ενδείξεις στην περιγραφή εργασίας. Μήπως το αναφέρω «ευελιξία» ή άλλων παροχών επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Αλλά να έχετε κατά νου ότι μόνο και μόνο επειδή μια εταιρεία που επιτρέπει κάποια τηλεργασίας, αυτό δεν σημαίνει ότι η θέση που υποβάλλετε αίτηση για μπορούσε να telecommuted.

Ρωτήστε Έμμεση Ερωτήσεις

Ερευνήστε για ώρες και η θέση του γραφείου. (Είναι η θέση που βρίσκεται σε αυτό το γραφείο; Ποιες είναι οι ώρες της εργασίας;) Αυτά είναι αβλαβείς ερωτήσεις που μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες. Προσπαθήστε να πάρει ανεπαίσθητες ενδείξεις για τη στάση τους ερευνητές σας σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Μήπως φαίνεται ανοιχτή σε ευέλικτο ωράριο;

Εάν τα σημάδια είναι καλά (τόσο σχετικά με τη στάση της τηλεργασίας και για σας να πάρει μια προσφορά), να αποφασίσετε αν θέλετε να είναι λίγο πιο άμεσο γι ‘αυτό, ζητώντας από γενικές ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική της τηλεργασίας / flextime της εταιρείας. Αν τηλεργασίας επιτρέπεται, αλλά μόνο για κάθε περίπτωση χωριστά, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε εδώ. Περιμένετε μέχρι να πάει στην δουλειά για μια στιγμή για να εμφανιστεί τηλεργασίας και πάλι.

Ρωτήστε άμεσα, αν τολμάς

Αν μια επιχείρηση δεν έχει συνδέεστε προς το περιβάλλον και να σας ρωτήσω σχετικά με τηλεργασίας άμεσα, τότε μάλλον δεν θα πάρει τη δουλειά. Έτσι, βασίζουν τις αποφάσεις σας για το πόσο να συνεχίσει αυτό το πόσο θέλετε τη δουλειά, αν δεν μπορείτε να συνδέεστε σε όλα.

Αν αποφασίσετε να ρωτήσω αν η θέση θα μπορούσε να γίνει μια δουλειά συνδέεστε, περιμένετε μέχρι η προσφορά εργασίας γίνεται. Προσπαθήστε να βάλετε ένα θετικό γύρισμα σε τηλεργασίας για την εταιρεία, δηλαδή, εξαλείφοντας την μετακίνηση θα σας κάνει να πιο παραγωγική, θα εξοικονομήσετε χώρο γραφείων, κ.λπ.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *