Πώς να ρυθμίσετε την εργασία από απόσταση με τα παιδιά

Posted on

Πώς να ρυθμίσετε την εργασία από απόσταση με τα παιδιά

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προσαρμογής στην απομακρυσμένη εργασία αν έχετε παιδιά; Η πανδημία COVID-19 αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι. Οι γονείς προσπαθούν να ζυγίζουν την εργασία και την οικογενειακή ζωή εν μέσω μιας πανδημίας. Οι εταιρείες βρίσκουν λύσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να χειρίζονται τις επιχειρήσεις από απόσταση, συχνά παρακολουθώντας τα παιδιά.

Τα σχολικά συστήματα, οι παιδικοί σταθμοί και οι μπέιμπι σίτερ ακυρώνουν και κλείνουν. Η εργασία από το σπίτι είναι ήδη μια τεράστια αλλαγή για ορισμένους εργαζόμενους. Η εργασία χωρίς φροντίδα παιδιών αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

“Συνήθως τα παιδιά σας βρίσκονται στο σχολείο”, λέει η Jill Felska, Διευθυντής της People and Culture της Limelight Health, που είναι προμηθευτής λύσεων λογισμικού επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζονται σε cloud για τη βιομηχανία παροχών εργαζομένων. “Η απομακρυσμένη εργασία είναι μια αρκετά μεγάλη αλλαγή, αλλά αυτή είναι μια εντελώς νέα έκδοση εργασίας από το σπίτι.”

Η CareerGuru Careers μίλησε στην Felska και στην Tania Luna, Διευθύνων Σύμβουλο της Lifelabs Learning, μια εταιρεία ανάπτυξης ηγετών που βοηθά τους διευθυντές, τα στελέχη και τις ομάδες να έχουν τις πιο χρήσιμες δεξιότητες της ζωής.

Αυτοί οι ειδικοί συζητούν πώς οι εργαζόμενοι και οι διαχειριστές μπορούν να μάθουν να εργάζονται στο σπίτι με παιδιά. Εδώ είναι πέντε βασικές συμβουλές που έχουν καταλήξει.

1. Ορίστε έναν πρακτικό χώρο γραφείου

Ο χώρος εργασίας σας είναι εξαιρετικά σημαντικός . Το να νιώθεις άνετα είναι κρίσιμο και έτσι χωρίζει φυσικά τη δουλειά και τη ζωή. Ωστόσο, είναι δύσκολο να διαχωρίσετε εντελώς εάν ζείτε σε έναν μικρό χώρο που επίσης καταλαμβάνεται από άλλα μέλη της οικογένειας.

«Μπορεί να είναι μια μικρή γωνιά του διαμερίσματός σας. Διαπραγματεύστε αυτόν τον χώρο: αυτό είναι μόνο η δουλειά », λέει ο Luna. “Είμαστε πλάσματα περιβάλλοντος. Κάνουμε πραγματικά γρήγορους συλλόγους. “

Συμβουλή: Για παράδειγμα, μην εργάζεστε στον καναπέ σας. Αντ ‘αυτού, εργάζονται σε ένα ξεχωριστό γραφείο κάποιου είδους. Αυτό θα μειώσει το άγχος στη ζωή στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών σας.

Οποιαδήποτε αγχωτική κατάσταση εργασίας θα διαρρεύσει στον καναπέ σας, σημειώνει η Luna. «Ρωτήστε τον εαυτό σας, πώς εντοπίζετε την εργασία σε έναν συγκεκριμένο χώρο και πώς το κάνετε έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας; Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα φορητό υπολογιστή για δουλειά και χρησιμοποιούν μόνο ένα tablet για οτιδήποτε προσωπικά. Εργαστείτε με τα παιδιά σας για να δημιουργήσετε ένα σημάδι που δεν ενοχλεί ή ακόμα να βγάλετε ταινία προσοχής. “

2. Να είστε ευέλικτοι σχετικά με τις ώρες που εργάζονται

Οι γονείς έρχονται με δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Felska αντιμετώπισε ένα ζευγάρι στο οποίο η γυναίκα εργάζεται για περίπου τέσσερις ώρες, ενώ ο σύζυγός της homeschools το παιδί τους. Στη συνέχεια, αλλάζουν.

Ο διευθυντής πιστεύει ότι αυτού του είδους οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να ζήσουν τη ζωή τους αυξάνοντας την εμπιστοσύνη τους στις επιχειρήσεις τους. «Όταν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, τότε είναι ο σεβασμός που σου επιστρέφει», λέει

Σημείωση: Η Luna σημειώνει ότι οι διαχειριστές θα μπορούσαν να προσαρμοστούν πιο εύκολα στην απομακρυσμένη ζωή αν ανησυχούν για τα αποτελέσματα παρά για τη συμπεριφορά των εργαζομένων τους σε οποιαδήποτε στιγμή.

«Απελευθερώστε την ανάγκη σας να κερδίσετε καθίσματα και μετατοπίστε περισσότερο την εστίαση στο επιχειρηματικό αποτέλεσμα», συμβουλεύει η Luna. “Τι εάν δεν θα μπορούσατε ποτέ να μάθετε πόσο χρόνο ξοδεύει κάποιος; Τι γίνεται αν θα μπορούσατε να επικεντρωθείτε μόνο στο αποτέλεσμα και την προθεσμία; Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να οδηγήσετε αν είστε απομακρυσμένοι ή αυτοπροσώπως, διότι σας απαλλάσσει από την τάση της μικροδιαχείρισης, η οποία είναι ένας φονιάς παραγωγικότητας ».

3. Δημιουργήστε μια Δομημένη, Υγιή Αρχική ρουτίνα

Ενώ εργάζεστε από το σπίτι, είναι δελεαστικό να φοράτε πιτζάμες όλη την ημέρα, να παραλείπετε το ντους και το σνακ κακά. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η πτώση σε αυτές τις συνήθειες θα ζυγίσει την ψυχή σας. Δείξτε στα παιδιά σας ότι είστε πραγματικά στη δουλειά.

«Είναι σημαντικό να σηκωθείς και να κάνεις ντους σαν να μπαίνεις σε ένα γραφείο», λέει η Felska. “Μπορεί να είναι διασκεδαστικό από την αρχή να ρίχνετε τα μαλλιά σας και να φοράτε πιτζάμες, αλλά τελικά θα πάρετε μια αίσθηση icky. Θέλετε να θέσετε τον εαυτό σας σε διαφορετική νοοτροπία σαν να πηγαίνετε να εργαστείτε. “

Η Luna προτείνει να τρώτε υγιεινά, να πίνετε άφθονο νερό και να χρησιμοποιείτε τον προηγούμενο χρόνο μετακίνησης για να κάνετε κάτι θετικό, όπως να εργαστείτε έξω ή να μαγειρέψετε ένα χαλαρό πρωινό.

Σημαντικό: Σύμφωνα με τη Luna, “Δημιουργήστε τελετουργίες εκκίνησης και ολοκλήρωσης με τα παιδιά σας που σηματοδοτούν ότι πηγαίνετε σε κατάσταση εργασίας ή έρθετε στο σπίτι, όπως τέντωμα, παπούτσια ή τραγούδι.”

Ο Luna συνεχίζει: “Μπορείτε να έχετε κάτι που προσβλέπουμε στην αρχή και στο τέλος της ημέρας που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για εργασία, αλλά θα παράσχουμε επίσης ανθεκτικότητα και μείωση του στρες, ενώ είμαστε στη μέση της τόσο μεγάλης αβεβαιότητας. “

4. Καθορίστε σαφείς προσδοκίες επικοινωνίας

Μόλις δημιουργηθεί η τεχνολογία επικοινωνίας – όπως το Zoom, το Slack ή άλλα καταστήματα – εναπόκειται στους διαχειριστές να καθορίσουν τις προσδοκίες με σαφήνεια και δίκαιο τρόπο. Δεν θέλετε ένα άτομο στο Slack 24-7, ενώ ένας άλλος υπάλληλος επικοινωνεί μαζί σας μόνο μία φορά την ημέρα.

Προειδοποίηση: Η έλλειψη προσδοκιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική για τους γονείς.

“Συζητήστε για το είδος επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε και ποιες είναι οι προσδοκίες”, συνιστά ο Felska. “Εκτός των συνεδριάσεων, οι διαχειριστές πρέπει να καθορίσουν πόσο καιρό είναι πριν προσδοκούν μια απάντηση. Πρέπει να ορίσουν παραμέτρους και να επικοινωνούν υπερβολικά. Μιλήστε για τις ανησυχίες που έχουν τα μέλη της ομάδας σας ότι μπορεί να μην σας φέρουν. «Τι συμβαίνει εάν είμαι μακριά από το γραφείο μου για μια ώρα;» «Τι γίνεται αν τα παιδιά μου είναι σε αγώνα και πρέπει να καταλάβω την κατάσταση του LEGO;»

5. Να είστε ευέλικτοι και να συγχωρείτε για τις περιστάσεις της ζωής

Σύμφωνα με τον Φέλσκκα και τη Λούνα, τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μικρομετανάστευση. Οι διευθυντές πρέπει να είναι ευέλικτοι όσον αφορά τους υπαλλήλους, ειδικά τους υπαλλήλους με παιδιά. Ομοίως, οι εργαζόμενοι πρέπει να συγχωρούν προς τον εαυτό τους.

“Αυτό είναι ένα άγνωστο έδαφος”, παραδέχεται ο Φέλσκα. “Ορισμένες μέρες είναι υπέροχες. Κάποιες μέρες, θα θέλατε να βγείτε από το σπίτι περισσότερο αλλά δεν μπορείτε. Δώστε στους εαυτούς σας και σε όλους τους άλλους κάποια χάρη. “

Η Luna προσθέτει ότι η τηλεδιάσκεψη μπορεί να αποκαλύψει ορισμένα πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά αυτό είναι εντάξει.

“Οι διευθυντές πρέπει να πουν:” Θα δείτε τα ρούχα μου, θα δείτε τα παιδιά μου να τρέχουν, τα σκυλιά μου κ.λπ. ” Νομίζω ότι ο χρόνος του προσώπου είναι πολύ πιο σημαντικός από την προσπάθεια να διατηρηθεί μια επαγγελματική συμπεριφορά. Απλά ομαλοποιήστε το. “

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *