Πώς να παρακολουθήσετε την κατάσταση μιας αίτησης εργασίας

Posted on

Πώς να παρακολουθήσετε την κατάσταση μιας αίτησης εργασίας

Αφού υποβάλετε μια αίτηση για δουλειά, θα είστε λογικά πρόθυμοι να μάθετε πού βρίσκεστε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η  διαδικασία πρόσληψης  μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο και μπορεί να μην ακούσετε αμέσως ή καθόλου.

Δυστυχώς, είναι επίσης πιθανό να μην λάβετε ποτέ απάντηση, ούτε καν μια σημείωση για να σας ενημερώσει ότι δεν προσλαμβάνεστε ή ότι δεν θα επικοινωνήσουν μαζί σας για συνέντευξη.

Συχνά, οι εταιρείες λαμβάνουν εκατοντάδες (ή ακόμα και χιλιάδες) αιτήσεις και απλώς δεν έχουν το χρόνο για παρακολούθηση. Άλλοι μπορεί να μην έχουν ένα σύστημα για το χειρισμό των απορρίψεων.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους δεν λαμβάνετε νέα και συμβουλές για το πότε και πώς να παρακολουθήσετε την κατάσταση μιας αίτησης εργασίας.

Πριν συνεχίσετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν συνεχίσετε. Πρώτα, ελέγξτε τη λίστα εργασιών, καθώς και τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες επαφές που είχατε με τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον εργοδότη. Δείτε εάν κάποια από αυτήν την αλληλογραφία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πότε μπορείτε να αναμένετε νέα από την εταιρεία. Εάν σας δώσουν μια ημερομηνία, φροντίστε να περιμένετε μετά από αυτήν την ημερομηνία για να συνεχίσετε.

Συμβουλή : Ακόμη και πριν υποβάλετε την αίτηση εργασίας, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα χρόνο για να συνεχίσετε τη συνοδευτική επιστολή σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε στο τέλος της συνοδευτικής επιστολής ότι θα καλέσετε το γραφείο της εταιρείας σε μια εβδομάδα για να συνεχίσετε. Ωστόσο, εάν η λίστα θέσεων εργασίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να τηλεφωνούν ή να στείλουν email, τότε μην το συμπεριλάβετε στη συνοδευτική επιστολή σας και μην κάνετε συνέχεια.

Πότε να ελέγξετε την αίτησή σας

Συνήθως είναι καλύτερο να περιμένετε μια ή δύο εβδομάδες πριν κάνετε μια έρευνα. Είναι σημαντικό να δίνετε στον εργοδότη αρκετό χρόνο για να εξετάσει τις αιτήσεις εργασίας και να ετοιμαστεί να προγραμματίσει συνεντεύξεις. Εάν συνεχίσετε νωρίτερα, μπορεί να φανείτε πιεστικοί ή ανυπόμονοι για τον εργοδότη.

Οι καλύτεροι τρόποι παρακολούθησης

Ακολουθούν επιλογές για την παρακολούθηση με έναν εργοδότη, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συμβουλές για το τι να πείτε όταν καλείτε.

Ακολουθήστε το email ή στο LinkedIn

Εάν έχετε μια διεύθυνση email για μια επαφή, τότε μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συνεχίσετε το μήνυμα επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και αναφέροντας ότι θα καλωσόριζα την ευκαιρία να συναντηθείτε για μια συνέντευξη. Εξετάστε ένα παράδειγμα επακόλουθης επιστολής που μπορείτε να προσαρμόσετε στις περιστάσεις σας.

Ένα μήνυμα LinkedIn είναι μια άλλη επιλογή για παρακολούθηση, ειδικά εάν δεν έχετε διεύθυνση email για τον εργοδότη ή τον υπεύθυνο προσλήψεων, αλλά έχετε το όνομά τους. Εάν γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται στην εταιρεία, επικοινωνήστε μαζί του για να τον ενημερώσετε ότι έχετε υποβάλει αίτηση για έναν ρόλο—δυνητικά, η σύνδεσή σας μπορεί να απευθυνθεί στον υπεύθυνο προσλήψεων και να προωθήσει την αίτησή σας.

Παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων

 Εάν έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου για τον υπεύθυνο προσλήψεων, μπορείτε να καλέσετε. Αναφέρετε μερικούς βασικούς λόγους για τους οποίους ενδιαφέρεστε τόσο πολύ και επισημάνετε γιατί η δουλειά ταιριάζει πολύ. Μάθετε τι να πείτε όταν καλείτε.

Προσωπική παρακολούθηση

Είναι επίσης αποδεκτό να σταματήσετε αυτοπροσώπως από έναν εργοδότη όταν έχετε προηγουμένως παραιτηθεί αυτοπροσώπως μια αίτηση:

  • Μπορείτε να αναφέρετε ότι παρακολουθείτε την αίτησή σας και αναρωτιέστε αν θα μπορούσαν να σας παραχωρήσουν συνέντευξη.
  • Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναφέρετε εν συντομία τη βάση για το ενδιαφέρον σας και τους λόγους για τους οποίους θα είχατε τα προσόντα.
  • Βεβαιωθείτε ότι εκπέμπετε θετική ενέργεια, είστε ντυμένοι κατάλληλα και δεσμεύετε όλους τους εργαζόμενους ή τους εργοδότες με ζεστό και φιλικό τρόπο.

Σημείωση : Μην επικοινωνείτε αυτοπροσώπως με μια εταιρεία εάν η αίτησή σας υποβλήθηκε μέσω διαδικτυακής πύλης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή εστάλη μέσω αλληλογραφίας.

Συμβουλές για παρακολούθηση

Είναι σημαντικό να είστε πάντα ευγενικοί και επαγγελματίες στις επικοινωνίες σας. Είτε επικοινωνείτε μέσω email, είτε μέσω τηλεφώνου είτε αυτοπροσώπως, φροντίστε να μιλάτε (ή να γράφετε) καθαρά και επαγγελματικά. Εάν γράφετε, φροντίστε να επεξεργαστείτε προσεκτικά το μήνυμά σας. Εάν μιλάτε σε κάποιον, να είστε ζεστοί και φιλικοί.

Σημαντικό : Αυτά τα μηνύματα και οι συνομιλίες εξακολουθούν να είναι η προσπάθειά σας να κάνετε μια δυνατή πρώτη εντύπωση.

Δηλώστε ξανά το ενδιαφέρον σας για τη θέση, αλλά κάντε το εν συντομία. Επαναλάβετε γρήγορα και συνοπτικά γιατί πιστεύετε ότι θα ήσασταν κατάλληλοι για τη δουλειά. Αυτό θα βοηθήσει την εφαρμογή σας να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

Εάν η εταιρεία δεν είναι έτοιμη να πάρει αποφάσεις ή να πάρει συνέντευξη από άτομα, ρωτήστε πότε σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της συνέντευξης ή πότε σκοπεύουν να λάβουν αποφάσεις πρόσληψης, ώστε να ξέρετε πότε να συνεχίσετε ξανά.

Κρατήστε σύντομο το μήνυμά σας, την τηλεφωνική συνομιλία ή την προσωπική σας επίσκεψη. Θέλετε να κάνετε έντονη εντύπωση, αλλά επίσης δεν θέλετε να παραμείνετε το καλωσόρισμα σας.

Πότε να τα παρατήσετε

Η παρακολούθηση μιας αίτησης με τον σωστό τρόπο μπορεί να τραβήξει την προσοχή στην υποψηφιότητά σας και να κάνει πιο πιθανό να μην παραβλεφθείτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ενοχλείτε έναν εργοδότη, καθώς μπορεί να αποξενώσετε το προσωπικό.

Συμβουλή : Γενικά, μην επικοινωνείτε με έναν εργοδότη περισσότερες από τρεις φορές και αφήστε μερικές εβδομάδες ανάμεσα στα μηνύματα, εκτός εάν ο εργοδότης έχει προτείνει διαφορετικά.

Εάν δεν ακούτε ξανά μετά από πολλές προσπάθειες παρακολούθησης, προχωρήστε και στρέψτε την εστίασή σας σε άλλες εφαρμογές εργασίας.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *