Πώς να παραιτηθούν από την εργασία για προσωπικούς λόγους

Posted on

Όταν πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά για προσωπικούς λόγους, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρει πώς να πει ο εργοδότης σας, και πόσες πληροφορίες να μοιραστεί.

Παραδόξως, δεν χρειάζεται απαραίτητα να παράσχει λεπτομέρειες για τον εργοδότη σας. Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να δηλώσει ότι είστε αφήνοντας για προσωπικούς λόγους ή για οικογενειακούς λόγους.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να δώσετε έναν λόγο. Για παράδειγμα, εάν είστε αφήνοντας λόγω της οικογένειας ασθένειας ή πρόκειται να είναι ένα γονέα που μένει στο σπίτι, μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να παράσχει ο εργοδότης σας με ένα λόγο για την παραίτησή σας, υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να μπορείτε να μοιραστείτε να φύγει με κάτι θετικό.

Για να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε τη διαδικασία, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να παραιτηθεί, πώς να πει το αφεντικό σας, και πώς να παραμείνουν καλές σχέσεις με την εταιρεία μετά την έξοδό σας.

Πόσο Πληροφορίες για την Κοινή

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο θα μοιραστούν με τον εργοδότη σας σχετικά με το γιατί φεύγετε.

Συμβουλή : Αν είστε καθόλου ανήσυχος για την κοινή χρήση τους λόγους σας, απλά να πω ότι είστε αφήνοντας για προσωπικούς λόγους.
Αυτό θα αποδείξει στο αφεντικό σας ότι δεν φεύγουν επειδή είστε δυσαρεστημένοι με την εταιρεία.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση για μια θέση εργασίας στην εταιρεία μία φορά τα προσωπικά σας ζητήματα επιλυθούν, μπορεί να παρέχουν λίγο περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, αν παραιτηθεί, επειδή θα έχετε την ευκαιρία να είναι ένα γονέα που μένει στο σπίτι για ένα-δύο χρόνια, θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό στο αφεντικό σας.

Εάν είστε πραγματικά παραιτηθεί, επειδή δεν είστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά σας, μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για αυτό. Θέλετε να διατηρήσουν μια καλή σχέση με την εταιρεία (και τον προϊστάμενό σας) ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως αναφορά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασαφή γλώσσα που φεύγουν για προσωπικούς λόγους.

Κοινή χρήση Λόγος αποχώρησης – ή όχι

Όταν παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, θέλετε πάντα να μιλήσετε με το αφεντικό σας πρώτα στο πρόσωπο, αν αυτό είναι δυνατόν. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε ή όχι να του παρέχει τα προσωπικά στοιχεία ως προς το γιατί είστε αφήνοντας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Μετά την ομιλία με το αφεντικό σας, ακολουθήστε με μια επιστολή παραίτησης στον προϊστάμενό σας, καθώς και έναν εκπρόσωπο του ανθρώπινου δυναμικού. Μπορείτε να επιλέξετε πόσο να μοιραστεί με τους ανθρώπινους πόρους για το λόγο που φεύγουν, αλλά εξηγεί ότι είστε αφήνοντας για προσωπικούς λόγους, και περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα αποχωρήσει. Αν είναι εφικτό, να προσφέρουν για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Απλά θυμηθείτε στις δύο επιστολές να μην πάρει υπερβολικά φλύαρος? θέλετε να κρατήσετε την επιστολή σύντομη.

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να γράψει την επιστολή σας, είναι εντάξει για να χρησιμοποιήσει ένα δείγμα επιστολή παραίτησης ως σημείο εκκίνησης για τη δική επιστολή ή e-mail σας.

Επιστολή παραίτησης για προσωπικούς λόγους

Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός email παραίτησης για προσωπικούς λόγους. Επίσης, εξετάζει περισσότερα δείγμα γράμματα και, με και χωρίς τους λόγους, για την έξοδο από την εργασία σας.

Θέμα Γραμμή: Παραίτηση – Linda Evangelista

Αγαπητέ Μάρκο,

Θέλω να σας ενημερώσει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, αποτελεσματικές 27 Σεπτεμβρίου του 2019.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξη και την καθοδήγηση που μου παρείχαν κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το ABC εταιρεία. Ο χρόνος μου συνεργασία με την εταιρεία έχει ένα πολύτιμο κομμάτι της καριέρας μου, και είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που παρέχονται σε μένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου εδώ.

Αν υπάρχει οτιδήποτε που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω με τη μετάβαση, παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω. Θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω τηλεφώνου και e-mail, αν μπορώ να της βοήθειας.

Με εκτιμιση,

Linda
Email
Τηλέφωνο

Άλλοι τρόποι για να παραιτηθεί από την εργασία

Ενώ ο καλύτερος τρόπος για να παραιτηθεί είναι να πει ο εργοδότης σας στο πρόσωπο και στη συνέχεια ακολουθήστε με επίσημη επιστολή παραίτησης, μερικές φορές προσωπικά ζητήματα έρχονται γρήγορα και είστε αναγκασμένοι να παραιτηθεί βιαστικά.

Όταν οι ελαφρυντικές υπάρχουν περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί από το τηλέφωνο ή να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτά δεν είναι επαγγελματίες τρόπους για να χειριστούν μια παραίτηση. Χρησιμοποιείτε μόνο αυτές τις μεθόδους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε στον εργοδότη σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες παρατηρήσετε όταν παραιτηθεί. Αυτή είναι η αποδεκτή επαγγελματική και ευγενική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να δώσει λιγότερο προειδοποίηση, αλλά το κάνουν μόνο αν είναι μια έκτακτη ανάγκη. Μπορείτε πάντα να δώσει στους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στις αποχώρηση σας.

Μείνετε θετική, ενώ κινείστε Από

Είναι το κλειδί που θα είναι θετική κατά τη συζήτηση της εταιρείας, και η δουλειά σας. Δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσει με το να είναι αρνητική, και τα πάντα για να χάσει.

Κάτω από το δρόμο, ο εργοδότης σας μπορεί να χρειαστεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για σας ή μπορεί να θέλετε μια επιστολή της σύστασης από αυτόν ή αυτήν. Επίσης, δεν θέλετε αυτό που λέτε για τον εργοδότη σας να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης, αν μαθευτεί ότι είστε αρνητικό.

Ακόμα και αν μισείτε τη δουλειά σας, το μίσος της εταιρείας, ή η αμοιβή είναι φοβερό, δεν θα πρέπει να αναφέρουμε κάποια από ότι στην επιστολή σας ή συνομιλία σας με το αφεντικό σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *