Πώς να μετατρέψει Freelancing σε μια καριέρα

Posted on

Πώς να μετατρέψει Freelancing σε μια καριέρα

Η ομορφιά του freelancing είναι ότι μπορείτε να την κάνουμε να λειτουργήσει με όρους σας. Εάν χρειάζεστε μόνο κάποια επιπλέον χρήματα ή θέλουν να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα νέο χώρο, μπορείτε να το κάνετε με μερική απασχόληση, πέραν των τακτικών, πλήρους απασχόλησης εργασία σας – ή μπορείτε να κάνετε τη δουλειά πλήρους απασχόλησης σας, με ένα λίγο προσεκτικό σχεδιασμό και πολλή σκληρή δουλειά, και δεν πρέπει ποτέ να επιστρέψει στο αγρόκτημα καμπίνα και πάλι. Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε.

Πώς να μετατρέψει Freelancing σε μια καριέρα

1. Πάρτε τα πόδια σας υγρά
περισσότεροι άνθρωποι θα σας πει να κάνετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε. Αν έχετε μια δουλειά, επί του παρόντος, θα πρότεινα ακριβώς το αντίθετο: πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θέλετε ανεξάρτητος καριέρα σας να μοιάζουν, να πάρετε τα πόδια σας υγρά με τη λήψη μερικές συναυλίες, ενώ είστε ακόμα χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχουν δύο πλεονεκτήματα για να γίνει αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, σας δίνει τη δυνατότητα να βάλει στην άκρη λίγα μετρητά πριν κάνετε το άλμα για πλήρη απασχόληση ελεύθερος. Χρειάζεται τρεις έως έξι μήνες της έξοδα διαβίωσης, συν κόστος εκκίνησης, προκειμένου να ξεκινήσει καριέρα freelance σας από μια ασφαλή θέση.

Δεύτερον απ ‘όλα, σας επιτρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους πελατών και των θέσεων εργασίας, και να επιλύσει τις συστροφές πριν να δεσμευτεί το μεγαλύτερο μέρος των ωρών εργασίας σας σε κάτι που μπορεί να μην απολαύσετε ένα μήνα από τώρα.

2. Κάντε ένα σχέδιο
Αφού πειραματίστηκε με μερικά διαφορετικά είδη συναυλίες και τους πελάτες και να έχουν μια γενική ιδέα για το τι θα θέλατε να εργαστεί, ήρθε η ώρα να κάνει ένα σχέδιο. Ακόμα κι αν δεν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους επενδυτές, σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να βοηθήσει να διευκρινίσει τους στόχους σας και να χαράξουμε ένα τραχύ σχέδιο για το τι επιτυχία μοιάζει για εσάς. Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να θυμάστε:

  • Τι είδους εργασία αγαπάς και το μίσος;
  • Τι σημαίνει επιτυχία μοιάζουν με εσάς;
  • Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να σπάσει ακόμα, για να εξοικονομήσουν χρήματα, για να νιώθετε σαν να έχετε «έκανε»;
  • Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας, και τι προσφέρουν;
  • Τι προσφέρει ο ανταγωνισμός σας δεν κάνει;
  • Τι θέλετε την επιχείρησή σας να μοιάσει σε λίγους μήνες από τώρα, το επόμενο έτος, και σε πέντε χρόνια;
  • Θέλετε εργαζόμενους σε κάποιο σημείο, ή θέλετε να εργαστείτε για τη δική σας;
  • Τι θέλετε ημέρα εργασίας σας να μοιάζει;

Μην ξεχάσετε να προγραμματίσουν για την αναμενόμενη τριμηνιαία φόρους? William Perez προσφέρει οδηγούς για την εκτίμηση αυτών και την πληρωμή τους. Τελικά, θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν θέλετε να ενσωματώσει, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή την απόφαση πριν ξεκινήσετε.

3. Ρυθμίστε ποσοστά σας
Ένας άλλος λόγος για να προσπαθήσουμε ελεύθερος, ενώ είστε ακόμα εργάζονται για έναν εργοδότη είναι να έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσετε τα ποσοστά σας – και να αναθεωρήσει τους. Αν είστε όπως οι περισσότεροι εκκολαπτόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά πάσα πιθανότητα θα undercharge για τις υπηρεσίες σας από την πρώτη. Αν κάνετε κάποιες συναυλίες δοκιμή προτού να δεσμευτούν για freelancing πλήρους απασχόλησης, θα έχετε την ευκαιρία να κάνει αυτά τα λάθη, ενώ εξακολουθείτε να έχετε ένα σταθερό εισόδημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσετε τα ποσοστά σας είναι να καταλάβω τι έχετε κάνει για παρόμοια εργασία σε θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης σας, και να επινοήσουν μια ωριαία αμοιβή. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα πράγματα όπως τα οφέλη, άρρωστο χρόνο και είδη γραφείου όταν κάνετε τους υπολογισμούς σας. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να χρεώνουν τους πελάτες σας την ώρα ή από το έργο, μετά από εκτίμηση πόσες ώρες κάθε έργο θα λάβει.

4. Έμφαση στην Ideal-πελάτη σας
αρκετά γρήγορα, θα αρχίσετε να έχετε μια εικόνα από τις εταιρείες και τα άτομα που εργάζονται με το καλύτερο. Ιδανικό πελάτη σας θα είναι το καλύτερο μείγμα από το είδος της εργασίας, το στυλ εργασίας, το χρονοδιάγραμμα, και την αμοιβή. Μπορεί, για παράδειγμα, ανακαλύψετε ότι σας αρέσει που εργάζονται με ξεκινήματα καλύτερο, γιατί αξία που εργάζονται για την κοπή έργα άκρη και δεν θέλουν ένα 9-σε-5 ημέρα εργασίας – ή μπορείτε να βρείτε ότι πιο εδραιωμένες εταιρείες είναι πιο οικονομικά αξιόπιστα και γυρίζω προς εκείνους όταν γεμίζει πελατολόγιό σας.

Στη συνέχεια υπάρχει το πολιτιστικό κομμάτι. Ο καθένας έχει διαφορετικές αξίες και τις προσδοκίες των συναδέλφων και των πελατών. Ίσως θέλετε να εργαστείτε με ανθρώπους που είναι φιλική και ζεστή, ή έγκαιρη και ακριβή, ή σέβεται τα όριά σας όσον αφορά το χρόνο, ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Να ξέρετε ότι, και να αναζητήσει τις εταιρείες και τα σημεία επαφής που συμφωνούν.

5. Προώθηση τον εαυτό σας
Πηγαίνουν τις ημέρες όταν έπρεπε να αγοράσει χώρο σε μια εφημερίδα για να προωθήσει τη νέα επιχείρησή σας. Τώρα, μπορείτε να είστε σε θέση να ξεκινήσετε την καριέρα freelance σας χωρίς να ξοδέψετε μια μοναχικό δεκάρα, μόνο με διαλαλούν τις υπηρεσίες σας στο Facebook, Linkedin, Tumblr και το Twitter.

Το σημαντικό πράγμα είναι να είναι πρόθυμοι να φτάσει. Όταν κάνουν το άλμα, πείτε τις συνδέσεις σας που κάνετε έτσι. Θα εκπλαγείτε πόσο επιχειρήσεων μπορείτε να δημιουργήσετε απλά με την ανάρτηση σε διάφορα κοινωνικά σας δίκτυα και να αφήσει λαοί γνωρίζουν ότι ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο είδος της εργασίας.

6. Δίκτυο
Ελεύθεροι πρέπει συνδέσεις για να κρατήσει να πάρει νέες εργασίες, αλλά τους χρειάζονται, επίσης, προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση της κοινότητας που οι εργαζόμενοι γραφείου έχουν και εργολάβους μερικές φορές στερούνται. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει ένα πρόσωπο κοκτέιλ πάρτι ή να μάθουν να αγαπούν μικρή συζήτηση, προκειμένου να γίνει μια networker εμπειρογνώμονας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είναι αξιόπιστες, ευχάριστο να εργαστεί με, και ανοιχτή σε κάνουν νέες γνωριμίες.

Και πάλι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πάρει πολλή σκληρή δουλειά από τη σφυρηλάτηση συνδέσεων. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να εξετάσει την ένταξη των επαγγελματικών ενώσεων στον κλάδο σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή των ειδήσεων και τάσεις και να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ακονίσετε τις ικανότητές σας.

7. Κρατήστε τα μάτια σας για την μπάλα
Τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να κάνει μια επιτυχία του freelancing είναι να επανεκτιμήσουν τους στόχους σας από καιρό σε καιρό. Δεν θα το χτυπήσει πάντα έξω από το πάρκο για την πρώτη στροφή, αλλά δεν χρειάζεται να. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατήσει αιωρούνται.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *