Πώς να κάνω μια επιλογή σταδιοδρομίας όταν είστε αναποφάσιστοι

Posted on

Πώς να κάνω μια επιλογή σταδιοδρομίας όταν είστε αναποφάσιστοι

Με χιλιάδες επιλογές, πώς θα επιλέξει μια καριέρα  που είναι κατάλληλο για σας; Αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι θέλετε να κάνετε, το έργο μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητες. Ευτυχώς, δεν είναι. Ακολουθήστε μια οργανωμένη διαδικασία και θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κάνει μια καλή απόφαση.

Εκτιμήστε τον εαυτό σας

Για να μπορέσετε να επιλέξετε το σωστό καριέρα, θα πρέπει να μάθετε για τον εαυτό σας. αξίες, τα ενδιαφέροντα, δεξιότητες και ικανότητες, σε συνδυασμό με τον τύπο προσωπικότητας σας, κάνετε κάποια επαγγέλματα ένα αγαθό κατάλληλο για εσάς και τους άλλους εντελώς ακατάλληλη.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αυτο-αξιολόγησης και  δοκιμές καριέρα  να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά σας και, στη συνέχεια, να δημιουργήσει μια λίστα με τα επαγγέλματα που είναι μια καλή τακτοποίηση βασίζονται σε αυτά. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να εργαστούν με ένα  σύμβουλο σταδιοδρομίας  ή άλλους επαγγελματίες εξέλιξη της σταδιοδρομίας που μπορούν να τους βοηθήσουν να πλοηγηθείτε αυτή τη διαδικασία.

Κάντε μια λίστα των Επαγγελμάτων στην Εξερεύνηση

Πιθανόν να έχετε πολλές λίστες των επαγγελμάτων μπροστά σας σε αυτό το σημείο, ένα που παράγεται από κάθε ένα από τα εργαλεία αυτο-αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται. Για να διατηρήσετε τον εαυτό σας οργανωμένη, θα πρέπει να τα συνδυάσετε σε ένα κύριο κατάλογο.

Κατ ‘αρχάς, το βλέμμα για επαγγελματική σταδιοδρομία που εμφανίζονται σε πολλαπλές λίστες και να τα αντιγράψετε σε μια κενή σελίδα. Τίτλος ότι «Επαγγελμάτων για να εξερευνήσετε.» Σας αυτο-αξιολόγηση  έδειξε ότι είναι ένα αγαθό κατάλληλο για σας με βάση αρκετά από τα χαρακτηριστικά σας, έτσι είναι σίγουρα αξίζει να εξερευνήσετε.

Στη συνέχεια, βρείτε όλα τα επαγγέλματα στις λίστες σας που απευθύνονται σε σας. Μπορεί να είναι σταδιοδρομία ξέρετε λίγο για και θέλουν να εξερευνήσουν περαιτέρω. Επίσης, περιλαμβάνονται τα επαγγέλματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε πολλά. Μπορείτε να μάθετε κάτι αναπάντεχο.

Εξερευνήστε τα Επαγγέλματα στη λίστα σας

Σε αυτό το σημείο, θα είναι ενθουσιασμένος που κατάφερε να περιορίσετε τη λίστα σας κάτω σε μόνο 10 με 20 επιλογές. Τώρα μπορείτε να πάρετε κάποιες βασικές πληροφορίες για κάθε ένα από τα επαγγέλματα στη λίστα σας.

Βρείτε τις περιγραφές θέσεων εργασίας και την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τις απαιτήσεις αδειοδότησης σε δημοσιευμένες πηγές. Μάθετε για τις ευκαιρίες εξέλιξης. Χρησιμοποιήστε την κυβέρνηση που παράγεται πληροφορίες για την αγορά εργασίας  για να πάρει τα στοιχεία σχετικά με τα κέρδη και τις προοπτικές απασχόλησης.

Δημιουργήστε μια «μικρή λίστα»

Τώρα έχετε περισσότερες πληροφορίες, αρχίζουν να περιορίσετε τη λίστα σας ακόμη περισσότερο. Με βάση αυτά που μάθατε από την έρευνά σας μέχρι τώρα, αρχίζουν την εξάλειψη των σταδιοδρομιών δεν θέλετε να συνεχίσει περαιτέρω. Θα πρέπει να καταλήξετε με πέντε παρα δύο επαγγέλματα για σας «short list».

Εάν οι λόγοι σας για την εξεύρεση μιας σταδιοδρομίας απαράδεκτο είναι μη διαπραγματεύσιμα, θα διασχίζουν από τον κατάλογό σας. Αφαιρέστε τα πάντα με τα καθήκοντα που δεν απευθύνονται σε σας. Εξαλείψτε τη σταδιοδρομία που έχουν αδύναμες προοπτικές απασχόλησης . Απαλλαγείτε από οποιοδήποτε επάγγελμα, αν είστε ανίκανοι ή απρόθυμοι να εκπληρώσει τις εκπαιδευτικές ή άλλες απαιτήσεις, ή αν δεν έχετε κάποια από τις μαλακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία σε αυτό.

Διεξαγωγή Ενημερωτικό Συνεντεύξεις

Όταν έχετε μόνο μερικά επαγγέλματα αριστερά στη λίστα σας, να αρχίσουν να κάνουν περισσότερα σε βάθος έρευνα. Κανονίστε να συναντηθούν με τους ανθρώπους που εργάζονται στα επαγγέλματα που σας ενδιαφέρει. Μπορούν να παρέχουν γνώση από πρώτο χέρι για τις σταδιοδρομίες στη σύντομη λίστα σας. Πρόσβαση στο δίκτυό σας, συμπεριλαμβανομένου του LinkedIn, για να βρουν ανθρώπους με τους οποίους να έχουν αυτά τα ενημερωτικά συνεντεύξεις.

Κάντε καριέρα επιλογή σας

Τέλος, μετά από να κάνει όλη την έρευνά σας, είστε μάλλον έτοιμοι να κάνετε την επιλογή σας. Διαλέξτε το επάγγελμα που νομίζετε ότι θα σας φέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση με βάση όλες τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε την άδεια για να κάνει εξαγορές, αν αλλάξετε γνώμη για την επιλογή σας σε οποιοδήποτε σημείο στη ζωή σας. Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν τη σταδιοδρομία τους τουλάχιστον μερικές φορές.

Προσδιορίστε τους στόχους σας

Μόλις πάρουν μια απόφαση, την αναγνώριση σας μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων . Αυτό βοηθά να χαράξει μια πορεία προς τελικά το έργο προσγείωση στον τομέα της προτίμησής σας. Μακροπρόθεσμους στόχους συνήθως λαμβάνουν περίπου τρία έως πέντε χρόνια για να φθάσει, ενώ συνήθως μπορείτε να εκπληρώσει ένα βραχυπρόθεσμο στόχο σε έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Ας η έρευνα που έκανε για την απαιτούμενη εκπαίδευση και την κατάρτιση να είναι ο οδηγός σας. Αν δεν έχετε όλα τα στοιχεία, κάνετε κάποια περισσότερη έρευνα. Μόλις έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, να θέσουν στόχους σας. Ένα παράδειγμα μακροπρόθεσμος στόχος θα ήταν ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σας. Βραχυπρόθεσμες στόχοι περιλαμβάνουν την εφαρμογή στο κολέγιο, μαθητείας, άλλα προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.

Γράψτε ένα σχέδιο δράσης Σταδιοδρομίας

Βάλτε μαζί ένα  σχέδιο δράσης για την καριέρα ένα έγγραφο που καθορίζει όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Σκεφτείτε το σαν ένα οδικό χάρτη που θα σας μεταφέρει από το σημείο Α στο Β, τότε στην Γ και Δ Γράψτε κάτω όλες τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στόχους σας και τα βήματα που θα πρέπει να ληφθούν για να φτάσει ο καθένας. Συμπεριλάβετε τυχόν αναμενόμενη εμπόδια που θα μπορούσε να πάρει με τον τρόπο επίτευξης των στόχων, και σας τους τρόπους που μπορείτε να τις ξεπεράσουμε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια πολλή δουλειά, και είναι. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να σφυρηλατήσει μια πορεία σταδιοδρομίας όταν ξέρεις τι θέλεις. Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα νωρίς θα σας εξοικονομήσει πολλά αγώνα και αβεβαιότητας σε μακροπρόθεσμη βάση.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *