Πώς να κάνετε μια δουλειά να ακούγεται εξαιρετικά εντυπωσιακή στο βιογραφικό σας

Posted on

Πώς να κάνετε μια δουλειά να ακούγεται εξαιρετικά εντυπωσιακή στο βιογραφικό σας

Όσον αφορά την υποβολή αίτησης για εργασία, είναι σημαντικό να φαίνεται καλό χαρτί. Μετά από όλα, θα φτάσετε μόνο στο επόμενο βήμα – μια συνέντευξη – εάν το βιογραφικό σας τραβήξει την προσοχή της πρόσληψης διευθυντών. Εάν έχετε ήδη κάνει τα βασικά της δημιουργίας του βιογραφικού σας , ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην επόμενη φάση: κάνοντας κάθε μεμονωμένη θέση να λάμψει με την ενότητα εργασιακής εμπειρίας .

Αλλά πως? Συγκεντρώσαμε συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις δουλειές να φαίνονται εντυπωσιακές στο βιογραφικό σας – χωρίς να πηγαίνετε πολύ μακριά και να κάνετε τον εαυτό σας να φαίνεται καυχημένος ή ανόητος.

Χρησιμοποιήστε αριθμούς

Ποιο ακούγεται καλύτερο; Επιλογή 1: “Σερβίρεται τραπέζια σε πολυσύχναστο εστιατόριο” ή Επιλογή 2: “Σερβίρεται ταυτόχρονα 15 τραπέζια σε πολυάσχολο εστιατόριο.”

Θα επιλέξετε πιθανώς το νούμερο δύο, το οποίο είναι λίγο πιο περιγραφικό χάρη στη χρήση αριθμών. Είναι εκπληκτικό το πόσο σημαντικές μετρήσεις μπορεί να είναι – και αυτό ισχύει ακόμη και για θέσεις που είναι φιλικές προς τα Αγγλικά. Εάν η θέση σας είναι συγγραφέας προσωπικού, το βιογραφικό σας μπορεί να αναφέρει πόσα άρθρα γράφετε κάθε μήνα ή πόσες προβολές σελίδας λαμβάνετε, για παράδειγμα, στο διαδίκτυο.

Προχωρήστε και ποσοτικοποιήστε τις περιγραφές της εργασίας σας με αριθμούς , είτε εξυπηρετούνται πίνακες, βοήθησαν οι πελάτες ή ποσοστό αύξησης των πωλήσεων.

Δώστε προτεραιότητα στην αναγνωσιμότητα

Πιθανότατα σκεφτήκατε τη μορφοποίηση, από την επιλογή γραμματοσειράς έως το μέγεθος περιθωρίου, κάποια στιγμή κατά τη δημιουργία του βιογραφικού σας. Αλλά ρίξτε μια δεύτερη ματιά σε κάθε περιγραφή εργασίας που έχετε καταχωρίσει, με γνώμονα πόσο εύκολα μπορεί να απορροφηθεί κάθε περιγραφή. Εξετάστε την αναγνωσιμότητα τόσο από πλευράς αντιγράφου όσο και από πλευράς σχεδιασμού.

Αν πάρετε πάρα πολύ, σκεφτείτε να κόψετε λίγο αντίγραφο ή να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ορολογία. (Ορισμένη ορολογία είναι καλή, αλλά χρησιμοποιώντας όλες τις λέξεις-κλειδιά και τα ακρωνύμια μπορεί να κάνει το βιογραφικό δύσκολο να διαβαστεί.) Και, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονος χώρος – μπορείτε να το προσθέσετε χρησιμοποιώντας σημεία κουκκίδων ή διαλείμματα παραγράφων.

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι τα τυπογραφικά λάθη ή τα γραμματικά λάθη στην περιγραφή της εργασίας σας είναι επιζήμια για την αναγνωσιμότητα τους. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου επαναδιαμόρφωσης για να διασφαλίσετε ότι το έγγραφό σας δεν περιέχει σφάλματα.

Ομιλία Επιτεύγματα, Όχι Εργασίες

Είναι δελεαστικό όταν περιγράφετε μια δουλειά στο βιογραφικό σας για να δημιουργήσετε μια λίστα κουκκίδων με κουκκίδες, ουσιαστικά γράφοντας την ημέρα σας (ή την εβδομάδα) για να κάνετε λίστα όταν ήσασταν στη δουλειά. Αλλά πιθανότατα, αυτές είναι οι πληροφορίες που προσλαμβάνουν ήδη οι διευθυντές πρόσληψης από την εξέταση του τίτλου εργασίας. Αντί για μια λίστα υποχρεώσεων, μοιραστείτε επιτεύγματα και επιτεύγματα.

Αντί να γράψετε, “Σχεδιασμένη προβολή παραθύρου σε μηνιαία βάση”, μπορείτε να γράψετε, “Αυξήθηκε το ποσοστό εισόδου πελατών κατά 10% με τις οθόνες θεματικών παραθύρων, ενημερώνονται σε μηνιαία βάση.”

Εάν ηγηθήκατε μια συνάντηση, μιλήστε για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, πώς την καθοδηγούσατε ή τι έγινε ως αποτέλεσμα της ηγεσίας σας. Ή, εάν δημιουργείτε μια μηνιαία αναφορά, μιλήστε για το γιατί έχει σημασία η αναφορά – βοήθησε να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός σε καλό δρόμο, να δοθεί προτεραιότητα στις προσπάθειες πωλήσεων ή να προσελκύσετε πελάτες; Δείτε περισσότερες συμβουλές για κοινή χρήση επιτευγμάτων στο βιογραφικό σας .

Επιλέξτε ισχυρές λέξεις

Προσοχή: Μην ξεπεράσετε την επιλογή λέξεων. Δεν χρειάζεται να ξεσπάσετε τον θησαυρό σε ένα κυνήγι για zany, ασυνήθιστες λέξεις! Αλλά να γνωρίζετε ότι μερικές λέξεις είναι πολύ πιο συναρπαστικές από άλλες – εδώ είναι μερικές προτεινόμενες λέξεις δύναμης για χρήση στο βιογραφικό σας .

Ελέγξτε τις περιγραφές της εργασίας σας για λέξεις που επαναχρησιμοποιούνται σε όλο το έγγραφο. Προσπαθήστε να τα διαφοροποιήσετε περισσότερο. Αντί για “διαχειριζόμενο”, για παράδειγμα, δοκιμάστε “εποπτευόμενο” ή “συντονισμένο”.

Υπάρχουν μερικές λέξεις που εμφανίζονται συχνά στα βιογραφικά. Σκεφτείτε: “παίκτης ομάδας” ή “προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια”. Αυτές οι λέξεις και φράσεις μπορεί να αισθάνονται παλιές για την πρόσληψη διευθυντών. Σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείξετε ότι έχετε αυτές τις δεξιότητες αντί να δηλώσετε ότι τις έχετε. Για παράδειγμα, αντί να λέτε “προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια”, ίσως μπορείτε να έχετε μια κουκκίδα σχετικά με την “Απελευθέρωση καθαρού κώδικα και βοηθώντας τους άλλους να εντοπίσουν μικρά σφάλματα κώδικα.”

Μια προειδοποιητική σημείωση: Κάνει τη δουλειά σας να ακούγεται εντυπωσιακή και ουσιαστική – και στη συνέχεια υπάρχει υπερηφάνεια. Εάν ξεδιπλώσετε αναγνωρίσιμες θέσεις με γλώσσα over-the-top, μπορεί πραγματικά να πυροδοτήσει και να σας κάνει να είστε ανόητοι. Ο διευθυντής προσλήψεων θα ξέρει τι σημαίνει εάν ο τίτλος της εργασίας σας είναι “βοηθός” ή “διευθυντής” και η ενίσχυση των ευθυνών της θέσης με διογκωμένη γλώσσα δεν θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια συνέντευξη.

Και σίγουρα, μην είστε απατηλοί ή ανέντιμοι. Το να ξαπλώνετε στο βιογραφικό σας μπορεί να σας κοστίσει μια ευκαιρία εργασίας και είναι ακόμη λόγος για απόλυση εάν το ψέμα ανακαλυφθεί μετά την πρόσληψή σας – εδώ είναι περισσότερα για το γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσετε το βιογραφικό σας ειλικρινές .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *