Πώς να Εργαλεία Χρησιμοποιήστε Αυτοαξιολόγηση να επιλέξει μια καριέρα

Posted on

Πώς να Εργαλεία Χρησιμοποιήστε Αυτοαξιολόγηση να επιλέξει μια καριέρα

Τα άτομα που προσπαθούν να επιλέξουν μια καριέρα συχνά αναρωτιούνται αν μπορούν να πάρουν ένα τεστ που μπορεί να τους πει τι επάγγελμα είναι σωστό για αυτούς. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε ένα τεστ που θα σας πει μαγικά τι να κάνει με το υπόλοιπο της ζωής σας. Ο συνδυασμός των εργαλείων αυτοαξιολόγησης , ωστόσο, θα σας βοηθήσει με την απόφαση.

Κατά τη φάση της αυτο-αξιολόγησης της διαδικασίας σχεδιασμού σταδιοδρομίας , συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό σας να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση. Ένα αυτο-αξιολόγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει σε βάθος εξέταση σας αξίες , ενδιαφέροντα , την προσωπικότητα και ικανότητα .

  • Τιμές: τα πράγματα που είναι σημαντικά, όπως επίτευγμα, το καθεστώς και την αυτονομία
  • Ενδιαφέροντα: τι σας αρέσει να κάνετε, δηλαδή, παίζοντας γκολφ, λαμβάνοντας μεγάλες βόλτες, και παρέα με φίλους
  • Προσωπικότητα: χαρακτηριστικά ενός ατόμου, που υποκινούν δίσκους, τις ανάγκες και τις στάσεις
  • Επάρκειας, οι δραστηριότητες που είναι καλοί, όπως η γραφή, τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών , και τη διδασκαλία. Μπορεί να είναι φυσικό δεξιότητες ή αυτά που αποκτώνται μέσω της κατάρτισης και της εκπαίδευσης.

Πολλοί άνθρωποι προσλάβει έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για να τους βοηθήσει με αυτή τη διαδικασία και να διαχειρίζεται μια ποικιλία των αποθεμάτων αυτο-αξιολόγησης. Αυτό που ακολουθεί είναι μια συζήτηση για τα διάφορα είδη των εργαλείων, καθώς και κάποια άλλα πράγματα που εξετάζουν κατά την χρήση των αποτελεσμάτων σας για να επιλέξετε μια καριέρα.

Αποθέματα αξία

Οι τιμές σας είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσει, όταν επιλέγουν ένα επάγγελμα . Αν δεν τα λαμβάνει υπόψη κατά το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα που θα αρέσει το έργο σας και ως εκ τούτου δεν πετύχει σε αυτό. Για παράδειγμα, κάποιος που προτιμά η αυτονομία δεν θα είναι ευτυχισμένος σε μια δουλειά όπου αυτός ή αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη.

Υπάρχουν δύο τύποι των τιμών: ενδογενείς και εξωγενείς. Οι εγγενείς αξίες που σχετίζονται με το ίδιο το έργο και τι συμβάλλει στην κοινωνία. Εξωγενείς τιμές περιλαμβάνουν εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως η φυσική ρύθμιση και δυνατότητες κέρδους. αποθέματα αξίας θα κάνουν ερωτήσεις, όπως το ακόλουθο:

  • Είναι ένα υψηλό μισθό σημαντικό για εσάς;
  • Είναι σημαντικό για την εργασία σας να περιλαμβάνει την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους;
  • Είναι σημαντικό για την εργασία σας για να συνεισφέρουν στην κοινωνία;
  • Έχει μια δουλειά αναγνωρισμένου κύρους σημαντικό για εσάς;

Κατά τη διάρκεια μιας αυτο-αξιολόγησης, ένας  σύμβουλος σταδιοδρομίας  μπορεί να διαχειριστεί ένα από τα παρακάτω καταλόγους τιμή:  Μινεσότα σημασία Ερωτηματολόγιο (Miq)Έρευνα Διαπροσωπικές Αξίες  (SIV), ή  ιδιοσυγκρασία και Αξίες Αποθεμάτων  (TVI).

Αποθέματα ενδιαφέροντος

Επαγγελματίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας και συχνά Χορηγείται αποθέματα ενδιαφέροντος , όπως η ισχυρή ενδιαφέροντος Inventory  (SII), παλαιότερα ονομαζόταν η  Απογραφή Strong-Campbell ενδιαφέροντος. Αυτά τα εργαλεία αυτοαξιολόγησης ζητήσει άτομα για να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με (τους έκπληξη ) συμφέροντα. EK Ισχυρή, ένας ψυχολόγος, η οποία ξεκίνησε την ανάπτυξή τους. Βρήκε, μέσα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχετικά με συμπάθειες και αντιπάθειες του μια σειρά από δραστηριότητες, αντικείμενα, και τα είδη των προσώπων των ανθρώπων, ότι οι άνθρωποι με τον ίδιο καριέρα (και ικανοποιημένοι σε αυτό το καριέρας) είχε παρόμοια ενδιαφέροντα.

Ο Δρ John Holland  και άλλοι παρέχεται ένα σύστημα ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα με έναν ή περισσότερους από έξι τύπους: ρεαλιστική, ερευνητική, καλλιτεχνική, κοινωνική, επιχειρηματική και συμβατικά. Στη συνέχεια συνδυάζεται αυτούς τους τύπους με τα επαγγέλματα. Όταν παίρνετε μια απογραφή ενδιαφέρον, τα αποτελέσματα συγκρίνονται με αυτή τη μελέτη για να δείτε πού θα χωρέσουν σε-είναι τα ενδιαφέροντά σας, παρόμοιες με εκείνες ενός  αστυνομικού  ή σε εκείνες ενός λογιστή, για παράδειγμα;

Αποθέματα προσωπικότητα

Πολλά αποθέματα προσωπικότητα που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας με βάση τη θεωρία της προσωπικότητας Ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ. Πίστευε τέσσερα ζεύγη των απέναντι προτιμήσεις, τον τρόπο που τα άτομα επιλέγουν να κάνουν πράγματα-make up προσωπικότητες των ανθρώπων. Πρόκειται για  την εξωστρέφεια  και  την εσωστρέφεια  (πώς ένας ενεργοποιεί), την αίσθηση και διαίσθηση (πώς πληροφορίες μία αντιλαμβάνεται), σκέψη ή συναίσθημα (το πώς κάποιος παίρνει αποφάσεις), και αν κρίνουμε και να αντιλαμβάνεται (πώς ζει κανείς ή τη ζωή του). Ένα προτίμησης από κάθε ζευγάρι κάνει ο τύπος προσωπικότητας ενός ατόμου.

Σύμβουλοι σταδιοδρομίας συχνά χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις που βασίζονται στη θεωρία του Jung προσωπικότητας, όπως η  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), για να βοηθήσει τους πελάτες να επιλέξουν σταδιοδρομίες. Πιστεύουν τα άτομα με ένα συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας ταιριάζει καλύτερα σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Ένα παράδειγμα θα ήταν ότι ένας εσωστρεφής δεν θα τα πάνε καλά σε μια καριέρα που τον ή την απαιτεί για να είναι γύρω από άλλους ανθρώπους όλη την ώρα.

Ικανότητα αξιολογήσεις

Όταν αποφασίζουν τι πεδίο για την καταχώριση, θα πρέπει να ανακαλύψουν τις κλίσεις σας . Η ικανότητα είναι μια φυσική ή επίκτητη ικανότητα. Εκτός από την εξέταση τι είστε καλοί στο να κάνουν, να εξετάσει, επίσης, τι σας αρέσει. Είναι δυνατόν να είναι αρκετά έμπειρος σε μια συγκεκριμένη δεξιότητα, αλλά περιφρονούν κάθε δευτερόλεπτο που δαπανάται χρήση. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι άνθρωποι συνήθως απολαμβάνουν αυτό που είναι καλοί.

Ενώ είστε αξιολόγηση των δεξιοτήτων σας, σκεφτείτε τη στιγμή που θα είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν για να αποκτήσουν πιο προηγμένα ή νέα  δεξιότητες . Μια ερώτηση να σας ρωτήσω είναι το εξής, αν μια καριέρα κατέχει όλες τις αρετές βρίσκω ελκυστικό αλλά παίρνει Χ χρόνια για να προετοιμαστούν γι ‘αυτό, θα ήμουν πρόθυμος και ικανός να κάνει αυτή τη φορά τη δέσμευση;

Επιπλέον Πράγματα που εξετάζουν

Περνώντας από τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, να λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή της σταδιοδρομίας σας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τις οικογενειακές ευθύνες σας και την ικανότητά σας να πληρώσουν για την εκπαίδευση ή κατάρτιση. Μην ξεχνάτε ότι η αυτοαξιολόγηση είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού της σταδιοδρομίας, όχι η τελευταία.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, προχωρήστε στο επόμενο, εξερεύνηση σταδιοδρομίας . Με αποτέλεσμα αυτο-αξιολόγησης στο μυαλό σας, στη συνέχεια, να αξιολογήσει μια σειρά από επαγγέλματα για να δείτε ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή. Αν και αυτο-εκτίμηση σας μπορεί να υποδεικνύει μια συγκεκριμένη καριέρα είναι κατάλληλο για κάποιον με τα ενδιαφέροντά σας, την προσωπικότητα, τις αξίες και ικανότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτός που είναι πιο κατάλληλο για εσάς. Ομοίως, δεν με έκπτωση ένα επάγγελμα μόνο και μόνο επειδή δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αυτο-αξιολόγησης. Κάνετε μια μεγάλη έρευνα για κάθε επάγγελμα στο οποίο σας ενδιαφέρει.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *