Πώς να επιστρέψουν στην εργασία μετά από διακοπή της σταδιοδρομίας

Posted on

Πώς να επιστρέψουν στην εργασία μετά από διακοπή της σταδιοδρομίας

Είτε σας διάλειμμα καριέρα ήταν προγραμματισμένη ή απρογραμμάτιστη, επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Ορισμένοι εργοδότες και διευθυντές προσλήψεων θα είναι η κατανόηση για χρόνια μακριά από το άλεσμα εννέα έως πέντε, αλλά άλλοι μπορεί να αισθάνονται φόβο για την πρόσληψη σας. Και, με το χρόνο μακριά από το εργατικό δυναμικό, τις δεξιότητες, μαζί με σας, σας βιογραφικό και συνέντευξη δεξιότητες -μπορούν να χρειάζεται μια ενημέρωση. Μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνονται σίγουροι και προσόντα, πάρα πολύ.

Συγκλονισμένος; Νευρικός? Μην: Δείτε πώς μπορείτε να έχετε μια επιτυχή αναζήτηση εργασίας και τη μετάβαση πίσω στην εργασία μετά από άδεια.

Συμβουλές για να πάρει πίσω στην αγορά εργασίας μετά από διακοπή της σταδιοδρομίας

Εκτιμήστε Θέλει δουλειά σας και τις ανάγκες

Μην απλά βουτιά στην αναζήτηση για ιστοσελίδες ανακοίνωση θέσεων εργασίας . Αντ ‘αυτού, πάρτε το χρόνο να σκεφτείτε τι θέλετε: Τι είδος της εργασίας θα είναι ικανοποιητική και ευχάριστο; Και, θέλετε να πάτε πίσω σε ένα ρόλο σαν αυτό που είχε πριν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό, ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι λίγο διαφορετικό; Σκεφτείτε τι θα θέλατε να βγούμε από μια δουλειά, και γιατί (εκτός από οικονομικούς λόγους) σας ενδιαφέρει να εργάζονται και πάλι. Κρατήστε τις ανάγκες σας στο μυαλό, πάρα πολύ: είτε πρόκειται για το μισθό απαιτήσεις, ευέλικτο ωράριο, ή οτιδήποτε άλλο. Κάντε μια λίστα με τα «must-haves» για την επόμενη δουλειά σας.

Πλέον, προβληματιστούν σχετικά με διάλειμμα καριέρα σας ή εκπαιδευτική άδεια . Μήπως μπορείτε να μάθετε μια νέα δεξιότητα, εθελοντής, να ξεκινήσετε μια πλευρά θόρυβο , ή να λάβει μαθήματα; Ακόμα κι αν δεν ήταν ενεργά, μπορείτε να έχετε αξιόλογα επιτεύγματα στην αναφορά κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων ή να προσθέσετε στο βιογραφικό σας.

Re-Μάθετε Βιομηχανία και το δίκτυό σας

Αν έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που λειτούργησε, τότε μάλλον θα πρέπει να refamiliarize τον εαυτό σας με τον κλάδο σας και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτό. Μερικά δυνατά μέτρα για να ληφθούν:

  • Έρευνα κλάδο σας: Αφιερώστε λίγο χρόνο για Glassdoor.com , ερευνώντας τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία σας. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρει να μάθετε το φάσμα των μισθών για τους ρόλους που σας ενδιαφέρουν. Εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να την έρευνα οι εταιρείες προ-συνέντευξη .
  • Δίκτυο : Reach out σε πρώην συναδέλφους για να τους ενημερώσετε είστε επιστρέφουν στο εργατικό δυναμικό. Όχι μόνο μπορείτε να πάρετε δυνητικούς οδηγεί δουλειά, αλλά οι επαφές αυτές μπορεί επίσης να είναι σε θέση να σας ενημερώσει για τις τελευταίες κλάδου προοπτικές, τους μεγάλους παίκτες, η νέα ορολογία, κλπ Ρωτήστε τις συνδέσεις σας για συμβουλές και συμβουλές για να πάρει πίσω στο εργατικό δυναμικό.
  • Συνέδρια Φροντίστε & ενημερωτική συνεντεύξεις: Ρύθμιση κάποια περιστασιακή ενημερωτικούς συνεντεύξεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθάνεστε up-to-ημερομηνία κατά κλάδο σας. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει τις αναφορές σας φρέσκο κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεις εργασίας. Συνέδρια μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πάρετε μέχρι την ταχύτητα , αλλά και ως μια ευκαιρία για να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Ακόμη και συμμετέχουν σε μια ομάδα LinkedIn που σχετίζονται με τον κλάδο σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε πίσω στο αυλάκι.

Φρεσκάρετε τις ικανότητές σας

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κλάδο σας, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο νέο κόσμο της φρασεολογίας. Νέα προγράμματα μπορεί απαραίτητη. Ή, ίσως τα εργαλεία είναι το ίδιο, αλλά είναι μόνο για λίγο από τη στιγμή που τα χρησιμοποιούσαν. Δροσιστείτε τις ικανότητές σας πριν πάτε έξω σε συνεντεύξεις ή να στείλει τις συνοδευτικές επιστολές, αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο σίγουροι ως υποψήφιος. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

  • Εθελοντική εργασία: Ακόμα κι αν είναι άσχετη με τον τομέα σας, τον εθελοντισμό σε τακτική βάση μπορεί να σας πάρει εκ νέου συνηθίσει σε ένα δομημένο περιβάλλον, το οποίο οι εργοδότες ήθελαν να δουν. Μπόνους αν σας εθελοντισμού χτίζει ή συντηρεί τις δεξιότητες που οι πιθανοί εργοδότες θέλουν να δουν οι υποψήφιοι.
  • Μαθήματα: Εάν υπάρχουν νέα προϊόντα ή προγράμματα που διαθέτει, ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με σας, θα μπορούσε να έχει νόημα για να λάβει μια τάξη. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο με πρόσωπο φυσικά, ή ένα online σεμινάριο. Μόλις έχετε μάθει τη νέα δεξιότητα, μπορείτε να τη συμπεριλάβετε στην ενότητα ικανότητες στο βιογραφικό σας .
  • Ενημερωτικά δελτία, podcasts, κλπ .: Σε κάποιο βαθμό, ίσως να μην χρειάζεται νέες δεξιότητες. Ορισμένα πεδία δεν αλλάζουν γρήγορα. Μπορεί απλά να είναι ότι θα πρέπει να θυμηθείτε πώς λειτουργεί βιομηχανία, είτε αυτό σημαίνει να τρίβει μέσα από παλιά σχολικά βιβλία σας, προκειμένου να παρακολουθήσουν συνέδρια, ή να αρχίσει να διαβάσετε τις καθημερινές ειδήσεις της βιομηχανίας, να ακούσετε podcasts, να εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία, κ.λπ.

Πρακτική αναζήτηση εργασίας δεξιότητες

Πόσο καιρό έχει περάσει από την τελευταία φορά που εφαρμόζεται για μια θέση εργασίας; Αν είναι δύσκολο να θυμάστε, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε το βιογραφικό σας . (Και ίσως σας προφίλ στο LinkedIn , πάρα πολύ!) Όπως μπορείτε να ενημερώσετε το βιογραφικό σας, σκεφτείτε να επιλεγεί μια λειτουργική έκδοση , και όχι χρονολογική ένα -αυτό μπορεί να βοηθήσει de-τονίσει το κενό στην ιστορία της εργασίας σας.

Θα ήθελα επίσης να ασκήσετε συνέντευξη πάρα-ότι μέσα αναθεώρηση απαντήσεις σας σε συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης και τη συναρμολόγηση μια στολή συνέντευξη . Πλέον, δείτε αυτές τις συμβουλές για απαντώντας σε ερωτήσεις συνέντευξης για να είναι εκτός εργασίας μαζί με το πώς να εξηγήσει μια θέση εργασίας στο βιογραφικό σας .

Εξηγήστε την καριέρα σας Διάλειμμα-αλλά κρατήστε το Σύντομη

Αν είχατε ένα μεγάλο διάλειμμα, τότε μάλλον θα πρέπει να το συζητήσουμε μέσα συνοδευτική επιστολή σας, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων . Δεν έχει σημασία ποιο λόγο σας για την εκτεταμένη άδεια σας από το εργατικό δυναμικό, να κρατήσει εξήγηση σύντομη σας. Μια απλή φράση θα κάνει. Δοκιμάστε το, «έχω περάσει το χρόνο φροντίδα για ένα άρρωστο συγγενή,» ή «Ήταν σημαντικό για μένα να βρίσκομαι στο σπίτι με το παιδί μου μέχρι νηπιαγωγείο», «έχω τον εθελοντισμό σε μια φιλανθρωπική οργάνωση της έλλειψης στέγης, λαμβάνοντας παράλληλα μαθήματα λογιστικής,» ή «έχω περάσει τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται για τις γλωσσικές δεξιότητες μου.»

Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας για να είναι μακριά, προσπαθήστε να το απόσταξη κάτω σε κάτι σύντομη, και την επιστροφή στη συζήτηση για την δουλειά που κάνατε πριν από το χρόνο σας μακριά. εργασιακή εμπειρία σας παραμένει σχετική, ακόμη και αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αποκτήθηκε αυτή την εμπειρία.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *