Πώς να επιλέξει το σωστό γραμματοσειρά και το μέγεθος για συνοδευτικές επιστολές

Posted on

Πώς να επιλέξει το σωστό γραμματοσειρά και το μέγεθος για συνοδευτικές επιστολές

Όταν γράφετε μια συνοδευτική επιστολή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια γραμματοσειρά, ή τύπου στυλ που είναι σαφής και ευανάγνωστη. Σκεφτείτε ότι διευθυντές προσλήψεων πρέπει να εξετάσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, των υποψηφίων για μια θέση. Αμέσως μπορεί να περάσει πάνω από μια συνοδευτική επιστολή και να συνεχίσετε αυτό δεν είναι άμεσα ευανάγνωστες.

Συμβουλή : Φροντίστε να κάνετε γραμματοσειρά σας είναι αρκετά μεγάλο, ώστε ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να στραβισμός να διαβάσετε την επιστολή σας, αλλά όχι τόσο μεγάλη, ώστε η επιστολή σας δεν ταιριάζει καλά στη σελίδα.

Φροντίστε να είναι απλή

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιείται στη συνοδευτική επιστολή σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κρατήσει το απλό και επαγγελματικό. Θέλετε λέξεις και το μήνυμά σας να ξεχωρίζει, δεν είναι η επιλογή σας γραμματοσειρά. Αποφύγετε τη χρήση αντιεπαγγελματική γραμματοσειρά καινοτομία στιλ, όπως η Comic Sans, χειρόγραφα, ή γραμματοσειρές script στιλ.

Στην ιδανική περίπτωση, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στη συνοδευτική επιστολή θα είναι τόσο το ίδιο μέγεθος και το στυλ με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε κατά το βιογραφικό σας, για να σας βοηθήσουν να παρουσιάσει ένα συνεκτικό πακέτο. Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για τον καθορισμό του δικαιώματος της γραμματοσειράς για τη συνοδευτική επιστολή σας, καθώς και τι μέγεθος θα πρέπει να είναι, και ποια στυλ είναι και δεν είναι κατάλληλες για χρήση σε μια συνοδευτική επιστολή.

Επιλέξτε ένα απλό γραμματοσειράς

Χρησιμοποιώντας ένα απλό γραμματοσειρά θα διασφαλίσει ότι η συνοδευτική επιστολή σας είναι εύκολο να διαβαστεί. Βασικές γραμματοσειρές, όπως Arial, Courier New, Calibri, Verdana και Times New Roman λειτουργούν καλά. Τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και e-mail θα προκαθορίσει σε μια επαγγελματική και εύκολα αναγνώσιμο επιλογή.

Περιοριστείτε σε ένα γραμματοσειρά στη συνοδευτική επιστολή σας? είναι καλύτερο να μην αναμειγνύεται πολλές γραμματοσειρές σε ένα έγγραφο.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσει διαφορετικά στυλ σε μια συνοδευτική επιστολή. Αποφύγετε την υπογράμμιση ή italicizing, και να χρησιμοποιούν το κείμενο με έντονη γραφή μόνο όταν τονίζοντας μετρήσιμα επιτεύγματα που πρέπει να «σκάσει» στη σελίδα.

Διαλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος

Ανάλογα με την ποσότητα του περιεχομένου που έχετε στο e-mail σας, επιλέξτε ένα μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή 12 σημείων.

Είναι καλύτερα αν μπορείτε να διαμορφώσετε τη συνοδευτική επιστολή σας, έτσι ώστε να ταιριάζει σε μία σελίδα, με περιθώρια που δεν είναι μεγαλύτερο από 1” και όχι μικρότερη από 0,7” .

Αν επιστολή σας περιλαμβάνει μια κλάση με το όνομα και τις επαφές τις πληροφορίες σας, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε αυτή τη γραμματοσειρά λίγο μεγαλύτερο.

Πώς να κάνετε την επιλογή σας

  • Επιλέξτε μια γραμματοσειρά από τη λίστα στο επάνω μέρος του εγγράφου σας πριν αρχίσετε να γράφετε την επιστολή σας, ή:
  • Πληκτρολογήστε συνοδευτική επιστολή σας.
  • Επισημάνετε το περιεχόμενο της επιστολής σας.
  • Είτε επιλέξετε τη γραμματοσειρά από το αναδυόμενο παράθυρο ή επιλέξτε τη γραμματοσειρά από τη λίστα στο επάνω μέρος του εγγράφου.
  • Επιλέξτε το μέγεθος της γραμματοσειράς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.
  • Διορθώστε συνοδευτική επιστολή σας.
  • Εκτυπώστε τη συνοδευτική επιστολή σας, ακόμα κι αν πρόκειται να το ανεβάσετε στο διαδίκτυο, για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαμορφωθεί, σωστά διαστήματα, και αναζητά τον τρόπο που θέλετε.

Συμπεριλάβετε Άφθονο λευκό Διάστημα

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της γραμματοσειράς, μπορείτε να επιλέξετε, πρέπει να είναι χώρος στην κορυφή της επιστολής και ανάμεσα σε κάθε παράγραφο και κάθε τμήμα της συνοδευτικής επιστολής σας εκεί. Εδώ είναι πώς να το διάστημα συνοδευτική επιστολή σας.

Όταν χρησιμοποιείτε το Microsoft Word, επιλέξτε ένα πρότυπο για την επιστολή σας. Αν χρησιμοποιείτε ένα διαφορετικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, η διαδικασία είναι παρόμοια. Επιλέξτε το περιεχόμενο του συνοδευτική επιστολή σας, στη συνέχεια, επιλέξτε μια γραμματοσειρά και το μέγεθος γραμματοσειράς.

Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά μεγέθη για να βεβαιωθείτε ότι η συνοδευτική επιστολή σας ταιριάζει σε μία μόνο σελίδα. Διαβάστε αυτές τις συμβουλές μορφοποίησης για να είστε σίγουροι επιστολή σας θα κάνει την καλύτερη εντύπωση.

Email συνοδευτικές επιστολές

Οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν κυρίως για περιπτώσεις όπου θέλετε να στείλετε ένα παραδοσιακό συνοδευτική επιστολή με κανονικό ταχυδρομείο ή όταν θέλετε να στείλετε μια επίσημη συνοδευτική επιστολή ως Word ή PDF συνημμένο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Να προειδοποιήσει ότι η αντιγραφή-και-επικόλληση μια συνοδευτική επιστολή στο σώμα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να καταστρέψει τη μορφοποίηση, γεγονός που καθιστά δύσκολο να διαβάσει για έναν εργοδότη που μπορεί να έχει ένα διαφορετικό σύστημα υπολογιστή.

Το ασφαλέστερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν είστε αντιγραφή-και-επικόλληση συνοδευτική επιστολή σας στο email είναι να αφαιρέσετε όλα μορφοποίηση και HTML και να το υποβάλει ως απλό κείμενο.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *