Πώς να δημιουργήσετε μια χρονολογική περίληψη

Posted on

 Πώς να δημιουργήσετε μια χρονολογική περίληψη


Μια χρονολογική περίληψη είναι μία από τις πιο κοινές μορφές βιογραφικό και υπάρχει ένας καλός λόγος γι ‘αυτό: Οι εργοδότες έχουν την τάση να προτιμούν γιατί είναι απλό και εύκολο να σαρώσει.

Αν δεν έχετε δημιουργήσει ένα βιογραφικό πριν, και κάθεστε κάτω για να χτίσει ένα από το μηδέν, έχετε πιθανώς μια χρονολογική βιογραφικό στο μυαλό. Και ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για σας, αξίζει να μαθαίνει τι χρονολογική βιογραφικά πάνε καλά – και πώς να διαμορφώσετε σωστά το ένα, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος βιογραφικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αντίστροφη χρονολογική, Τεχνικά

Μια χρονολογική βιογραφικό παραθέτει την ιστορία της εργασίας σας για την ημερομηνία, με την πιο πρόσφατη θέση στην κορυφή. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα στόχο βιογραφικό ή περιληπτική καριέρα πριν από τον κατάλογο των εμπειριών εργασίας.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να πάρει τα γεγονότα ευθεία όταν είστε λίστα εργασιακής εμπειρίας σας, έτσι ώστε ο εργοδότης δεν θα πιστεύετε ότι είστε ξαπλωμένη στο βιογραφικό σας θα πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν έναν έλεγχο υποβάθρου. Βεβαιωθείτε ότι οι ημερομηνίες, τίτλους εργασίας, την ιστορία του μισθού (αν υπάρχει), κλπ είναι ακριβείς πριν υποβάλετε το βιογραφικό και την αίτησή σας.

Εκπαίδευση, πιστοποιήσεις, καθώς και ειδικές δεξιότητες ακολουθούν εργασιακή εμπειρία σε αυτό το ύφος του βιογραφικού.

Τα οφέλη ενός Χρονολογική Resume

Η χρονολογική περίληψη είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενη στυλ, και την εξοικείωση του και μόνο καθιστά τα στοιχεία πιο εύκολο να απορροφήσει. Στην ιδανική περίπτωση, δείχνει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας με σαφήνεια.

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να συγκεντρώνουν, επίσης, δεδομένου ότι ο προσανατολισμός της προς ημερομηνίες σας βοηθά να καρφώσετε κάτω από τις λεπτομέρειες της δικής σας ιστορίας εργασίας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε μια χρονολογική περίληψη

Όπως τονίζει το ιστορικό έργο, η χρονολογική περίληψη είναι πιο αποτελεσματική για τους υποψηφίους με πείρα στον τομέα. Με προβάλλοντας το έργο μπροστά ιστορία και το κέντρο σας, να σας δείξει αμέσως τον εργοδότη που έχετε σχετίζονται με την εμπειρία και τις δεξιότητες.

Πότε δεν χρησιμοποιούνται σε Χρονολογική Resume

Παρά το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες προτιμούν μια χρονολογική περίληψη, υπάρχουν φορές που δεν είναι η σωστή επιλογή. Μερικά παραδείγματα:

 • Όταν είστε μόλις αρχίζει την καριέρα σας: Η χρονολογική μορφής περιλήψεων δεν θα λειτουργήσει καλά, αν είστε νέοι στο εργατικό δυναμικό. Μπορεί να έχετε όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται και ισχύει εμπειρία έξω από τη σφαίρα της αμειβόμενης εργασίας, όπως ο εθελοντισμός και πρακτική άσκηση. Αλλά αν επιλέξετε μια χρονολογική περίληψη, ο διευθυντής προσλήψεων θα δείτε μόνο την έλλειψη σας καταβληθεί εργασιακή εμπειρία, δεν τις ικανότητές σας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα λειτουργικό βιογραφικό, το οποίο τονίζει τις δεξιότητες πάνω από γραμμική εργασιακή εμπειρία, θα σας βοηθήσουν να κάνετε την περίπτωσή σας.
 • Όταν είστε αλλαγή σταδιοδρομίας: Πολλοί εργοδότες θα βάλει το βιογραφικό σας στο «όχι» σωρός αν δουν ότι δεν έχετε άμεσα σχετική επαγγελματική εμπειρία. Επιλέξτε ένα άλλο στυλ, όπως ένα λειτουργικό βιογραφικό που εστιάζει στις δεξιότητες και την εμπειρία ή ένα συνδυασμό βιογραφικό, το οποίο απαριθμεί και τις ικανότητές σας και την ιστορία της εργασίας σας.
 • Όταν έχετε κενά στην ιστορία εργασίας σας: Ίσως έχετε άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή έχετε πάρει χρόνο έξω από το εργατικό δυναμικό για τη φροντίδα για τα μικρά παιδιά ή προβληματική μέλη της οικογένειας. Ανεξάρτητα από το γιατί έχετε πάει έξω από το εργατικό δυναμικό, επιλέγοντας μια μορφή που εμφανίζει τι μπορείτε να κάνετε, και όχι την ιστορία της εργασίας σας, θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη εντύπωση.
 • Όταν έχετε συχνά αλλάζουν θέσεις εργασίας: η πίστη των εργαζομένων είναι ένα πράγμα του παρελθόντος, και για καλό λόγο: πολύ λίγοι εργοδότες να κρατήσει τους εργαζόμενους για το σύνολο της καριέρας τους πια. Ωστόσο, πάρα πολλές αλλαγές δουλειά να δείτε το κακό στο διευθυντές προσλήψεων, που δεν θέλουν να επενδύσουν χρόνο και χρήμα κατάρτιση ενός εργαζομένου ο οποίος πρόκειται να πηδήξει πλοίο. Αν έχετε ιστορικό της μεταπήδησης δουλειά, μια χρονολογική βιογραφικό ίσως δεν είναι η καλύτερη εφαρμογή.

Ξεκινώντας

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας. Πρότυπα σας δώσει ένα έτοιμο διάταξη και να σας καθοδηγήσουν μέσα από τη διαδικασία της πλήρωσης έξω.

Συνέχιση παραδείγματα μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τι είδους περιεχόμενο θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο έγγραφό σας, και πώς θα πρέπει να γράψετε και να διαμορφώσετε αυτό.

Χρονολογική δείγμα επαναλαμβάνει

Αιτών
999 Chugalug Way
Wheaton, ΜΑ 60187
ΟβΙΙ: (123) 555-1234
applicant@email.com

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΧΟΣ

Διοικητικές συντονιστής επιδιώκει διοικητική θέση με μια κορυφαία εταιρεία που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει τις οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες της, ενώ τον συντονισμό της ροής εργασίας και την επίβλεψη logistics της εταιρείας.

CORE ΠΡΟΣΟΝΤΑ

 • Πολύ οργανωμένη ατομική θέση να χειριστεί και να επιβλέπει πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.
 • μαθήματα προγραμματισμού Η εμπειρία κατάρτισης των εργαζομένων, συνεδριάσεις του προσωπικού και μετεγκαταστάσεις γραφείων.
 • Έχουν καταφέρει με ακρίβεια έναν προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διοικητικές Συντονιστής , Mannix Υπηρεσίες, Naperville, IL
Δεκέμβριος 2016 – Παρόν

Υπεύθυνος για την ανάλυση των μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινή αναφορές πωλήσεων.

 • Επιτευχθεί 100 τοις εκατό ακρίβεια για τα τελευταία δύο χρόνια.
 • Υπεύθυνος για μαθήματα κατάρτισης προγραμματισμό, σεμινάρια, και συνέδρια.

Διοικητική Γραμματέας, Μινεσότα Ασφάλειες Ζωής, Barrington, IL
Ιούνιος 2014 – Δεκέμβριος 2016

Επέβλεψε την έρευνα και το σχεδιασμό των πωλήσεων και παρουσιάσεων εκπαίδευσης, που απαιτούν ευχέρεια στο PowerPoint, SlideShare, και Prezi.

 • Υπεύθυνος για τον προγραμματισμό προσωπικό εκπαίδευσης τριών ατόμων.

Παροχές βοηθός , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
Μάιος 2012 – Ιούνιος 2014

Υπεύθυνος για την εξισορρόπηση ένα $ 7 εκατομμύρια εγκαταστάσεις του προϋπολογισμού.

 • Προγραμματισμένη κλήσεις συντήρησης, συνεδριάσεις του προσωπικού, μετεγκαταστάσεις γραφείων, και κατασκευαστικά έργα.

Γενικός Διευθυντής , KSMR Radio 92,5 AM / FM 94.3, Winona, MN
Μάη 2000 – Μάιος 2012

Υπεύθυνος του προσωπικού 36-μέλους, καθώς και μια ομάδα διαχείρισης 7-μέλους, με καθήκοντα που περιλαμβάνονται πειθαρχικά μέτρα, την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ειδικά αιτήματα, τον προγραμματισμό προγράμματος, και προσλήψεις.

 • Υπό την προεδρία μιας επιτροπής που έλαβε επιχορήγηση για την αύξηση ανέσεις σταθμό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Bachelor of Arts στην Δημοσίων Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Σεντ Μέρις της Μινεσότα, Winona, Μινεσότα

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *