Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή σε 5 εύκολα βήματα

Posted on

 Πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή σε 5 εύκολα βήματα

Θέλετε να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή για μια θέση εργασίας; Ακολουθώντας αυτά τα πέντε απλά βήματα, θα βρείτε το δρόμο για μια επιτυχημένη συνοδευτική επιστολή είναι απλή. Με τη λήψη ένα βήμα τη φορά, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι η συνοδευτική επιστολή σας θα συνταχθεί, γραπτή, και έστειλε μακριά χωρίς πολύ άγχος – και με μια καλή πιθανότητα επιτυχίας.

Εδώ είναι πέντε βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να γράψει ένα νικηφόρο συνοδευτική επιστολή.

Αναλύστε τη Λίστα Εργασίας

Δώστε τη δουλειά λίστα προσεκτική ανάγνωση και να δούμε πού δική σας εμπειρία ταιριάζει καλύτερα επάνω. Να διακρίσεις σχετικά με το ποια από τις απαιτήσεις της εταιρείας που θα επιλέξετε να αναδείξει, όπως θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές για να κάνουν έναν πίνακα στη συνοδευτική επιστολή σας.

Να θυμάστε ότι όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, συνοδευτική επιστολή σας θα πρέπει να είναι μόνο καιρό μία σελίδα. Τα σημεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι αυτά που είναι πιο σημαντικά για τη θέση, αλλά και αυτές που παρέχουν συγκεκριμένα παραδείγματα και συναρπαστική ανέκδοτα για την εμπειρία σας.

Στόχος για το ήμισυ των απαιτήσεων της εταιρείας, αλλά κρατήστε το κάτω από πέντε ή έξι συνολικά. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να ταιριάζει με τα προσόντα σας σε μια λίστα δουλειά.

Τι πρέπει να θυμάστε

Κατά την αντιγραφή και επικόλληση από την εργασία λίστα στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, διορθώσουν για τυπογραφικά λάθη που θα μπορούσαν να είναι στη λίστα. Το πρόσωπο που δίνει την αίτησή σας μια πρώτη ανάγνωση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξέρει (ή φροντίδα) ότι το λάθος δεν ήταν δικό σου λάθος.

Ψάξτε για ένα συγκεκριμένο όνομα Υπάλληλος

Μέσω του Facebook, LinkedIn, Twitter, και ακόμη και το Instagram, μπορείτε να είστε σε θέση να βρείτε το όνομα του σχετικού υπαλλήλου στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε συνοδευτική επιστολή σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνθετη αναζήτηση του Twitter για να βρει τα ονόματα, και αν η εταιρεία έχει ένα προφίλ στο LinkedIn, μπορείτε να δείτε τους υπαλλήλους της από εκεί.

Μην απλά επιλέξτε ένα τυχαίο άτομο, αλλά αν μπορείτε, να βρείτε κάποιον στο Ανθρώπινο Δυναμικό – κατά προτίμηση ένα διευθυντή ή διευθυντή – ή υψηλότερο, εντός του τμήματος κάνεις αίτηση για να.

Αυτός είναι ένας βασικός τρόπος για να kickstart την αίτησή σας και βεβαιωθείτε ότι παίρνει για το πού πρέπει να πάει.

Τι πρέπει να θυμάστε

  • Αν πρόκειται για ένα μεγάλο ξεφάντωμα καταδίωξη στο LinkedIn, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, έτσι ώστε οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ότι έχετε δει το προφίλ τους. Κατά τη σύνδεση με μια εταιρεία στο LinkedIn μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσει την προβολή σας, τότε μάλλον δεν τα χρειάζεστε για να δείτε ότι έχετε κάνει κλικ μέσα από όλο το προσωπικό τους στο LinkedIn.
  • Αν γνωρίζετε κάποιον στην εταιρεία που μπορεί να αναφέρεται για την εργασία, τους αναφέρω στην πρώτη παράγραφο της συνοδευτικής επιστολής σας.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το όνομα ενός ατόμου, ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τη συνοδευτική επιστολή σας κατάλληλα.

Δημιουργήστε έναν πίνακα ή οι παράγραφοι Υπογραμμίζοντας τα προσόντα σας

Στη συνέχεια, κάνετε ένα πίνακα με δύο στήλες με τις απαιτήσεις της εταιρείας από την αριστερή πλευρά, και σας ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά στη δεξιά πλευρά.

Όταν κάνετε το τραπέζι, θα πρέπει να το κάνετε δύο στήλες. Στη συνέχεια, πάρτε τον αριθμό των απαιτήσεων είστε επιλογή και προσθέστε ένα για την μπάλα. Έτσι, για αυτό το παράδειγμα, η οποία έχει επικεντρωθεί σε πέντε σημεία, ο πίνακας είναι δύο στήλες με έξι γραμμές.

Τι πρέπει να θυμάστε

  • Αν χρειάζεστε κάτι για να βοηθήσει τη μνήμη σας για τη δεξιά πλευρά του πίνακα, δείτε αν μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο της περιγραφής εργασίας για την τρέχουσα ή την τελευταία θέση σας, που θα σας δώσει ένα ωραίο κατευθυντήρια γραμμή για το πώς να φράσης παρελθόν τις ευθύνες σας και να σας επαγγελματικά και προσωπικά χαρακτηριστικά.
  • Αν έχετε δυσκολία δημιουργώντας έναν πίνακα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα προσόντα σας στην παράγραφο μορφή.

Διαμορφώστε τη συνοδευτική επιστολή σας

Τώρα που έχετε κάνει το τραπέζι σας, θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στο σώμα του συνοδευτική επιστολή σας. Αυτό συχνά ονομάζεται μορφή κάλυμμα σχήματος γράμμα «Τ». Ο πίνακας θα πρέπει να πάνε στο μεταξύ εισαγωγικές σκέψεις σας, και πριν από το κλείσιμο σας.

Είναι μια ωραία εμφάνιση για να διαμορφώσετε τον πίνακα με αόρατα σύνορα, αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Για να επιτευχθεί αυτό στο Microsoft Word, κάντε δεξί κλικ πάνω στο τραπέζι, επιλέξτε και σκίαση , και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Κανένα  από την αριστερή πλευρά του μικρού παραθύρου που εμφανίζεται.

Τι πρέπει να θυμάστε

Θα πρέπει να αποθηκεύσετε τη συνοδευτική επιστολή σας ως αρχείο PDF, έτσι ώστε το έγγραφο να διατηρεί την κατάλληλη μορφοποίηση όταν άνοιξε και κοίταξε.

Τελειώστε με μια Follow-Up

Τελειώστε ισχυρή και κλείστε το κάλυμμα της επιστολής με την υπόσχεση μιας «επόμενο βήμα». Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν η αίτησή σας χάνεται στο κάτω μέρος του σωρού, όταν φτάσουμε στον πιθανό εργοδότη θα γίνει υπενθύμιση για να πάει ανακτήσει τη συνοδευτική επιστολή σας και να συνεχίσετε και να λάβει μια άλλη ματιά.

Τέλος, φροντίστε να διορθώσουν συνοδευτική επιστολή σας, γι ‘αυτό είναι λάθος ελεύθερο.

Τι πρέπει να θυμάστε

Προσεγγίστε όταν λέτε ότι θα να αποδείξει την ακρίβεια και την ικανότητά σας να ακολουθήσετε κατευθείαν με υποσχέσεις. Αν έχετε υποβάλει πολλές διαφορετικές εφαρμογές και έχουν πρόβλημα παρακολούθηση των ημερομηνιών, παραμείνετε οργανωμένοι με ένα φύλλο Excel ή να ορίσετε υπενθυμίσεις με το τηλέφωνό σας.

Πώς να στείλετε ή Ανεβάστε τη συνοδευτική επιστολή σας

Πώς μπορείτε να πάρετε συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας στον εργοδότη εξαρτάται από τις απαιτήσεις του οργανισμού. Μπορεί να σας ζητηθεί να αποστείλετε τα έγγραφα της αίτησής σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή σε έναν πίνακα δουλειά. Ή, μπορεί να σας ζητηθεί να στείλετε email ή συνοδευτική επιστολή σας ή ακόμα και να το ταχυδρομήσετε.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *