Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα (CV) για εργασία

Posted on

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα (CV) για εργασία

Αν πορεία της σταδιοδρομίας σας περιλαμβάνει εργασία σε ακαδημαϊκή, επιστημονική έρευνα ή τον ιατρικό τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πιθανότητες είναι καλές ότι θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα βιογραφικό σημείωμα και όχι ένα τυπικό βιογραφικό. Στη Λατινική, η φράση «βιογραφικό» σημαίνει «πορεία της ζωής.» Ποιο είναι αρκετά κατάλληλη όταν, ως υποψήφιος entry-level, αισθάνεστε σαν να έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας σε μεταπτυχιακό σχολείο ή την ιατρική σχολή!

Στη σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η ιδέα πίσω από το βιογραφικό σημείωμα θα μπορούσε καλύτερα να μεταφραστεί ως «η πορεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας του.» Με λίγα λόγια, τα ιδρύματα που ζητούν αυτά τα έγγραφα είναι πιο ενδιαφέρονται μόνο είναι καλά στρογγυλεμένες διαπιστευτήρια για τη δουλειά (όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την κατάρτιση και την επακόλουθη εμπειρία σταδιοδρομίας). Αυτό διαφέρει από την τυπική βιογραφικά, τα οποία εστιάζουν περισσότερο στις ικανότητες .

Εδώ είναι πληροφορίες σχετικά με το γιατί, πότε και πώς να χρησιμοποιούν ένα βιογραφικό σημείωμα, πότε να χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό εναντίον βιογραφικό σημείωμα, το βιογραφικό γραφής και μορφοποίησης κατευθυντήριες γραμμές, οι διαφορές μεταξύ των ΗΠΑ και των διεθνών βιογραφικά, και παραδείγματα.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ένα Βιογραφικό Σημείωμα

Πότε θα πρέπει να αναζητούν εργασία χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα, που συνήθως αναφέρονται ως «βιογραφικό σημείωμα,» όχι ένα βιογραφικό σημείωμα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα βιογραφικό σημείωμα χρησιμοποιείται κυρίως κατά την εφαρμογή για την ακαδημαϊκή, την εκπαίδευση, την επιστημονική, ιατρική, ή ερευνητικές θέσεις. Είναι επίσης ισχύει όταν υποβάλλουν αίτηση για υποτροφίες ή επιχορηγήσεις. Εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα και όχι ένα βιογραφικό.

Όταν αναζητούν μια θέση εργασίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία ή, περιμένετε να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα και όχι ένα βιογραφικό.

Λάβετε υπόψη ότι στο εξωτερικό οι εργοδότες συχνά περιμένετε να διαβάσετε το είδος των προσωπικών πληροφοριών σε ένα βιογραφικό σημείωμα που ποτέ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα αμερικανικό βιογραφικό, όπως η ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, οικογενειακή κατάσταση και τον τόπο γέννησης.

Ηνωμένες Πολιτείες δίκαιο που διέπει αυτό που ζητούν εργασία πληροφορίες μπορούν να κληθούν να παράσχουν δεν ισχύει εκτός της χώρας.

Τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό

Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα σε ένα βιογραφικό σημείωμα και ένα βιογραφικό. Το βιογραφικό σημείωμα είναι μεγαλύτερη (δύο ή περισσότερες σελίδες), πιο λεπτομερή σύνοψη της υπόβαθρο και τις ικανότητές σας. Όπως και με ένα βιογραφικό, μπορεί να χρειαστεί διαφορετικές εκδόσεις του ένα βιογραφικό σημείωμα για τα διάφορα είδη των θέσεων.

Όπως ένα βιογραφικό, βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και την εμπειρία. Εκτός από αυτά τα βασικά, όμως, ένα βιογραφικό σημείωμα περιλαμβάνει επίσης την έρευνα και διδακτική εμπειρία, δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις, επιχορηγήσεις και υποτροφίες, επαγγελματικές ενώσεις και τα πιστοποιητικά, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τη θέση που υποβάλλετε αίτηση για. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια προσωπική δήλωση για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει.

Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με όλες τις βασικές πληροφορίες σας, τότε θα οργανώσει σε κατηγορίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ημερομηνίες για όλες τις δημοσιεύσεις σας λίστα.

Προσωπικές πληροφορίες να συμπεριλάβετε σε ένα διεθνές βιογραφικό

 • Ιθαγένεια
 • Οικογενειακή κατάσταση
 • Ηλικία
 • Αριθμός παιδιών (ηλικίας προαιρετικό)
 • Προσωπικά ενδιαφέροντα, όπως τα χόμπι
 • Όλα εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων γυμνάσιο / δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Φωτογραφίες συνιστάται επίσης (μια επαγγελματική headshot είναι καλύτερα)

Ημερομηνία γέννησης για βιογραφικά σημειώματα

Ορισμένες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών περιμένουμε να περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησής σας στο βιογραφικό σας. Αν κάνετε αίτηση για μια ξένη εργασία, έρευνα πρωτόκολλο της συγκεκριμένης χώρας για αιτήσεις εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα βιογραφικό σημείωμα (CV) ή το βιογραφικό να υποβάλουν αίτηση για μια θέση εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τις διακρίσεις λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησής σας για το βιογραφικό σας σημείωμα.

Προσαρμόστε το βιογραφικό σας

Αφού έχετε κάνει μια λίστα με τα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε, είναι μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη βιογραφικό σημείωμα που υπογραμμίζει συγκεκριμένα την εμπειρία που έχει αυτό είναι σχετικό με την εργασία που υποβάλλετε αίτηση για. Παίρνει περισσότερο χρόνο για να γράψει μια προσαρμοσμένη βιογραφικό, αλλά αξίζει τον κόπο για τον κόπο – ειδικά όταν κάνετε αίτηση για τις θέσεις εργασίας που είναι μια καλή αντιστοιχία για τις δεξιότητες και την εμπειρία σας.

 • Χρησιμοποιήστε το επίτευγμα προσανατολισμένη σφαίρες που ξεκινούν με αγωγή ρήμα και περιλαμβάνουν ένα αποτέλεσμα.
 • Ξεκινήστε με ένα επαγγελματικό προφίλ (ονομάζεται επίσης Περίληψη) που αναδεικνύει το καλύτερο από ό, τι ως υποψήφιος είναι προσφορά.
 • Επεξεργασία περιεχομένου ώστε να περιλαμβάνει τις περιοχές της τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων και γνώσεων που ταιριάζουν ειδικά στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας? δεν είναι όλες οι λεπτομέρειες της εκπαίδευσης σας και το ιστορικό απασχόλησης (εργασία, έρευνα, υποτροφίες, κ.λπ.) μπορεί να είναι σχετικό.
 • Προσεκτικά τάξη και να οργανώσετε τα τμήματα του βιογραφικού σας, σύμφωνα με ό, τι το όργανο που υποβάλλετε αίτηση για επιδιώκει. Για παράδειγμα, αν κάνετε αίτηση για ένα πανεπιστήμιο, όπου τονίζεται η έρευνα, θα πρέπει να αρχίσει τη λίστα των δημοσιεύσεων σε μία σελίδα, αμέσως μετά την αρχική επαγγελματική σας προφίλ. Εάν, από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ότι η διδασκαλία αποτιμάται πάνω από τη δημοσίευση από το τμήμα, θα θελήσετε να δώσει επαγγελματική ιστορία καριέρα υπερηφάνεια σας θέση στην πρώτη σελίδα.

Βιογραφικό Δείγμα

Αυτό είναι ένα παράδειγμα ενός βιογραφικού σημειώματος. Δείτε παρακάτω για περισσότερα παραδείγματα.

Dorothy γιατρός, MD
3204 Windover τρόπος
Houston, TX 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Βιογραφικό σημείωμα

Αφιερωμένο και τον ασθενή με επίκεντρο MD τοποθετούνται σε excel μέσα σε κατοικία παρέχει μια ευκαιρία να αναπτυχθούν στη γνώση και την θεραπευτική πρακτική των παιδιατρικών φαρμάκων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής (MD), Μάιος 2018 – David Geffen της Ιατρικής Σχολής του UCLA

Πτυχίο Βιολογίας,  summa cum laude , Ιούνιος 2014 – Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

David Geffen Ιατρική Υποτροφιών, 2014, 2015, 2016, 2017
Στάνφορντ Τμήμα Βιολογίας Award, το 2013
Κατάλογος Στάνφορντ κοσμήτορα, 2010-2014

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

USMLE Βήμα 1, Μάιος 2016
USMLE Βήμα 2 CK, Μάης 2018

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

UCLA, Τμήμα Ογκολογίας
Βοηθός Έρευνας  (2015-2016)

 • Υποβοηθούμενη Joe Johnson, MD και Sue Sanderson, Ph.D. στην έρευνα και την υποβολή του «Μυθιστόρημα ανοσοθεραπεία προσέγγιση για πόρου καρκίνωμα in situ (DCIS).»

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
Κάτοικος Βοηθός  (2013-2014)

 • Υπό την προϋπόθεση ηγεσία, τη συντροφικότητα και συναισθηματική υποστήριξη στους προπτυχιακούς κατοίκους του πανεπιστημίου κοιτώνα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Αμερικανική Ένωση Φοιτητών Ιατρικής, UCLA (Σεπτέμβριος 2013 – Ιούνιος 2018)

 • Ο Πρόεδρος, τοπικό κεφάλαιο, Μάιος 2014-Ιούνιος 2018
 • Συντονισμένη μεγάλη συμμετοχή Wellness στην Πανεπιστημιούπολη Fair, Σεπτέμβρης 2017

Εθελοντής , Βενετία Οικογένεια Κλινική (Σεπτέμβριος 2014-Ιούνιος 2017)

 • Βοήθησε να υποστηρίξει τις ανάγκες των υποεξυπηρετούμενες οικογένειες στο δωρεάν ιατρική κλινική.

Νοσοκομείο Εθελοντών , Ronald Reagan UCLA Medical Center (Σεπτέμβριος 2014-Ιούνιος 2015)

 • Εθελοντικά σε παιδιά, θέσεις ER, και η περιστροφή χειρουργική επέμβαση

Εθελοντής , UCLA Άνθρωποι-Animal Connection Πρόγραμμα (Σεπτέμβριος 2013-Ιούνιος 2014)

 • Υπό την προϋπόθεση συντροφικότητα σε κρίσιμη κατάσταση των παιδιών στο πρόγραμμα θεραπείας των ζώων με τη βοήθεια.

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά (μητρική)
Ισπανικά (προηγμένη προφορική και γραπτή άνεση)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου Φοιτητών, 2014 – σήμερα
American Medical Association, 2017 – σήμερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

CrossFit, σέρφινγκ, τη φωτογραφία, και όμποε απόδοση.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *