Πώς να γράψετε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό

Posted on

 Πώς να γράψετε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό

Τι είναι ένα βιογραφικό, και γιατί θα πρέπει να έχετε ένα όταν ψάχνετε δουλειά; Μια περίληψη είναι μια γραπτή συλλογή της εκπαίδευσης σας, εργασιακή εμπειρία, τις πιστοποιήσεις και ολοκληρώσεις. Οι περισσότερες επαγγελματικές θέσεις απαιτούν από τους αιτούντες να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή ως μέρος της διαδικασίας υποβολής αίτησης.

Σε πολλές περιπτώσεις, το βιογραφικό σας είναι το πρώτο έγγραφο που ένας διευθυντής προσλήψεων θα δούμε κατά την εξέταση της αίτησής σας, και ως εκ τούτου είναι μια πραγματική «πρώτη εντύπωση.» Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να θέσει χρόνο και προσπάθεια στην ανάπτυξη και διατήρηση ενός ενημερωμένου, ακριβές βιογραφικό.

Είτε είστε γραπτώς την πρώτη σας βιογραφικό, ή δεν έχετε ενημερωθεί δική σας σε μια στιγμή και χρειάζεται ανανέωση, εδώ είναι ένα βήμα-προς-βήμα οδηγό για τη σύνταξη ενός βιογραφικού που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη δουλειά που θέλετε.

Επανεξέταση του Σκοπός του Resume

Σκεφτείτε ένα βιογραφικό ως «αυτο-διαφήμιση» που συνοψίζει την εμπειρία σας σε μία σελίδα. Το βιογραφικό σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της αίτησης για θέση εργασίας σας. Δίνει την πρόσληψη διευθυντή μια γενική εικόνα των προσόντων που έχετε για την εργασία για την οποία θέλετε να εφαρμόσετε.

Θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με τη διαφορά ανάμεσα σε ένα βιογραφικό και μια συνοδευτική επιστολή:

  • Ένα βιογραφικό συνήθως στέλνεται με συνοδευτική επιστολή, η οποία είναι ένα έγγραφο που παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δεξιότητες και την εμπειρία με τη μορφή επιστολής σας.
  • Μια περίληψη είναι μια συνοπτική, συχνά με κουκκίδες περίληψη, ενώ μια συνοδευτική επιστολή τονίζει και επεκτείνεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά ή τα επιτεύγματα που θα είναι μοναδικό και ιδανικό περιουσιακών στοιχείων για τη συγκεκριμένη εργασία.

Ξεκινήστε κάνοντας μια χωματερή του εγκεφάλου από την εμπειρία σας

Ένα αποτελεσματικό βιογραφικό καθορίζει ένα σύνοψη των προσόντων που θα ωθήσει την πρόσληψη διευθυντή ή τον εργοδότη να προχωρήσει και σας προσκαλούν σε συνέντευξη για τη θέση.

Καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τις δεξιότητες, την εκπαίδευση, και την ιστορία της εργασίας, βιογραφικά μπορούν επίσης να έχουν προαιρετικά τμήματα, όπως είναι μια αντικειμενική, συνοπτική κατάσταση, τις δεξιότητες, ή καλύτερες στιγμές της σταδιοδρομίας. Τα εν λόγω τμήματα μπορούν να προστεθούν αφού έχετε συγκεντρώνονται όλα τα πραγματικά στοιχεία που χρειάζεστε για να λίστα για το βιογραφικό σας.

Για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να είναι χρήσιμο για να καθίσετε με ένα στυλό και χαρτί, ή ένα κενό έγγραφο του Word, και σημειώνω ιστορία της εργασίας τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Φυσικά, αν έχετε ήδη στο εργατικό δυναμικό για πολλά χρόνια, αυτό δεν πρόκειται να είναι χρονικά αποτελεσματική, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να επικεντρωθεί στις πιο σημαντικές και σχετικές θέσεις σας.

Κάντε μια λίστα Εργασίας εμπειρία σας

Δεν έχει σημασία η προσέγγισή σας, ο στόχος σας θα είναι να παράγει μια χρονολογική λίστα εμπειρία που σχετίζεται με τις θέσεις εργασίας κάνεις αίτηση για να. Παρά το γεγονός αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επαγγελματική εργασιακή εμπειρία, μπορείτε επίσης να περιλαμβάνουν τα βραβεία ή επαίνους, εθελοντής ή κοινότητα εμπειρίας, μετα-grad μαθημάτων, και τις δεξιότητες, καθώς και την εκπαίδευση κολλεγίων σας, η οποία μπορεί να κινηθεί προς το κάτω μέρος του το βιογραφικό σας μόλις πάρετε σας πρώτη δουλειά μετά από το κολλέγιο.

Όταν εργάζεστε σε χωματερή του εγκεφάλου σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το όνομα της εταιρείας, τη θέση του, ημερομηνίες της απασχόλησης, καθώς και πολλές κουκκίδες που περιγράφουν το ρόλο και τις ευθύνες σας για κάθε θέση σας λίστα. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί στις κουκίδες αργότερα, θα χρειαστείτε αυτές τις πληροφορίες στο ελάχιστο.

Έμφαση στην επιτεύγματά σας

Όταν γράφετε τις περιγραφές για τις θέσεις εργασίας που έχετε κρατήσει, να επικεντρωθούν σε αυτό που επιτυγχάνεται σε κάθε θέση και όχι ό, τι έκανε. Λίστα ποσοτικά επιτεύγματα σε μια αριθμητική τρόπο (αύξηση των πωλήσεων κατά 20%, μείωση των εξόδων κατά 10%, για παράδειγμα) θα βοηθήσει το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει.

Να είστε βέβαιος να ταιριάζουν με αυτά τα επιτεύγματα με τα κριτήρια που ο εργοδότης επιδιώκει στην ανακοίνωση θέσεων εργασίας.

Αν είναι προκλητική (και μπορεί να είναι!) Να γράψουν περιγραφές βιογραφικό που θα πιάσει την προσοχή του μισθώνοντας διευθυντή, εξετάζει αυτές τις συμβουλές για το πώς να γράψει ιστορία για την απασχόληση το βιογραφικό σας ακούγεται καλύτερα – και να σας πάρει για μια συνέντευξη.

Τι να αφήσει εκτός βιογραφικό σας

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ανήκουν σε ένα βιογραφικό για δουλειά. Αυτό που αποκλείει είναι εξίσου σημαντικό με το τι θα περιλαμβάνει. Στην ιδανική περίπτωση, το βιογραφικό σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την εμπειρία που έχει σχέση με την εργασία που υποβάλλετε αίτηση για, και συνήθως όχι περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε χρόνια στο παρελθόν. Από το βιογραφικό σας θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να μην είναι πλέον από μία ή δύο σελίδες, μπορεί να χρειαστεί να nix ορισμένα στοιχεία.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πάρει μια δουλειά και έμεινε μόνο εκεί για ένα μήνα περίπου, δεν θα θέλετε να συμπεριλάβετε αυτή τη θέση. Αν έχετε πάει έξω από το κολέγιο για περισσότερο από πέντε χρόνια, είναι γενικά καλύτερο να απομακρύνετε τυχόν άσκηση είχατε, με την προϋπόθεση να έχουν άλλη επαγγελματική εργασιακή εμπειρία για να καλύψει το κενό.

Ωστόσο, αυτή είναι μια περίπτωση όπου θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική σας. Αν πήγε στο κολέγιο για το μάρκετινγκ και είχε μάρκετινγκ οικοτροφείο ανώτερο έτος σας, στη συνέχεια, εργάστηκε ως server για τα επόμενα χρόνια, θα θέλατε να περιλαμβάνει πρακτική μάρκετινγκ.

Σε τελική ανάλυση, θέλετε να προσπαθήσει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας που είναι τόσο επίκαιρη και σημαντική.

Επιλέξτε ένα στυλ Resume

Υπάρχουν διάφοροι βασικοί τύποι των περιλήψεων που χρησιμοποιείται για να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας. Πριν να περνούν το χρόνο τους γράφοντας όλες τις λεπτομέρειες γύρω από κάθε θέση που είχατε, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο ύφος του βιογραφικού να χρησιμοποιήσει, όπως ότι μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που περιγράφετε, να οργανώσετε και να λίστα σας την εμπειρία, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες, τα προσόντα, και άλλα διαπιστευτήρια για την απασχόληση.

Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν:

  • Χρονολογική – Ο πιο κοινός τύπος βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο μπορείτε λίστα εργασιακή εμπειρία σας με αντίστροφη χρονολογική σειρά, από την πιο με το λιγότερο πρόσφατο.
  • Λειτουργία – Μια λειτουργική βιογραφικό εστιάζει στις δεξιότητες και τις ικανότητές σας και όχι το ιστορικό της εργασίας σας.
  • Συνδυασμός – Αυτός ο τύπος βιογραφικό απαριθμεί τις δεξιότητες και την εμπειρία σας πριν από την ιστορία απασχόλησής σας.

Ποια Συνέχιση Τύπος είναι σωστό για σας;

Τον τύπο βιογραφικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την αναζήτηση εργασίας σας; Αυτό εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να πετύχετε. Ο στόχος του κάθε βιογραφικό είναι να δείξει ένα μισθώνοντας διευθυντή δυνάμεις του αιτούντος, τις δεξιότητες και την εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν. Σύμφωνα με μια μελέτη, εργοδότες δαπανούν μόλις έξι δευτερόλεπτα αναθεώρηση ένα βιογραφικό πριν από τη μετάβαση στο επόμενο, γι ‘αυτό είναι προς το συμφέρον σας να βάλει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και τα επιτεύγματά σας σε περίοπτη θέση στη σελίδα.

Επιπλέον, λειτουργική ή συνδυασμό βιογραφικά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να επιστήσει την προσοχή του αναγνώστη μακριά από κάτι – δηλαδή, μεγάλα κενά στην ιστορία εργασίας σας ή παρακάμψεις σε άσχετους τομείς.

Ξεκινήστε Συγκέντρωση βιογραφικό σας

Μόλις έχετε αποφασίσει σχετικά με ένα τύπο βιογραφικό, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να γράφετε το βιογραφικό σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν. Κατ ‘αρχάς, εξετάστε παραδείγματα του τύπου βιογραφικό που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα πρότυπο το οποίο μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε ένα έγγραφο, και στη συνέχεια συμπληρώστε με τη δική σας ιστορία εργασίας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του βιογραφικού που θα επιλέξετε, έχουν ως στόχο να προσαρμόσουν το βιογραφικό σας στην εργασία που υποβάλλετε αίτηση για. Ενώ είναι απολύτως αποδεκτό να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο βιογραφικό, το οποίο θα προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε κάθε περιγραφή εργασίας, είναι μια κακή ιδέα να στείλει το ίδιο ακριβώς βιογραφικό σε πολλά ανοίγματα, ακόμα και μέσα στον ίδιο τομέα.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να γράψετε το βιογραφικό σας με τα δύο ρομπότ και οι άνθρωποι στο μυαλό. Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν Αιτών Συστήματα Εντοπισμού να ταξινομήσετε και βιογραφικά κτηνίατρο, πριν από την πρόσληψη διευθυντών λάβει ποτέ μια ματιά σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και τα προσόντα σε ολόκληρο το πεδίο των υποψηφίων, καθώς και μια αρκετά αξιοπρεπή βιογραφικό εκτός, αλλά οι πληροφορίες σας θα πέσει μέσα από τις ρωγμές αν το βιογραφικό σας δεν περιέχει τις σωστές λέξεις-κλειδιά. Καλή λέξεις-κλειδιά θα αφορούν όχι μόνο την εμπειρία σας, αλλά με την περιγραφή της θέσης εργασίας στην απόσπαση, καθώς και.

Διαμορφώστε το βιογραφικό σας

Μόλις έχετε γράψει και οργανωμένες πληροφορίες σας ανάλογα με τον τύπο του βιογραφικό που έχετε επιλέξει, φροντίστε να το διαμορφώσετε σύμφωνα με το τυπικό επαγγελματικά πρότυπα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συνεπή αποστάσεις σε όλη, και ομοίου μεγέθους των περιθωρίων σε όλες τις πλευρές, αν είναι δυνατόν. Είναι γενικά καλύτερο να κολλήσει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις επεξεργαστή κειμένου για σας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αν συρρικνωθεί τα περιθώρια για την αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω, αυτό μπορεί να βοηθήσει αγοράσετε περισσότερο χώρο για να χωρέσει το βιογραφικό σας σε μία σελίδα.

Αν και οπτική ή infographic βιογραφικά έχουν γίνει trendy σε ορισμένες βιομηχανίες, είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα να κολλήσει με την παραδοσιακή μορφοποίηση: λευκή σελίδα, μαύρο κείμενο, αναγνώσιμη γραμματοσειρά. Επιλέξτε μια βασική γραμματοσειρά, όπως Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica, ή τη Γεωργία. Στην ιδανική περίπτωση, το μέγεθος της γραμματοσειράς σας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 12 και όχι μικρότερο από 10.5.

Ακόμα κι αν θέλετε να στείλετε μόνο σε αντίγραφα ψηφιακά, είναι μια καλή ιδέα για να εκτυπώσετε το βιογραφικό σας (όπως είναι πιθανό ότι διευθυντές προσλήψεων μπορεί να κάνει έτσι) για να βεβαιωθείτε ότι εκτυπώνει σε μία μόνο σελίδα, και είναι εύκολο να το διαβάσετε σε έντυπη μορφή. Ανάγνωση πάνω από ένα τυπωμένο αντίγραφο του βιογραφικού σας θα σας βοηθήσει επίσης να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει άφθονο λευκό χώρο στη σελίδα και να φαίνεται επαγγελματική.

Διορθώστε, Διορθώστε και Διορθώστε πάλι

Ούτε καν επαγγελματίες διορθωτές μπορούν εύκολα να διορθώσουν τη δική τους εργασία. Αφού έχετε κάνει κάποιο τυπογραφικό λάθος, είναι δύσκολο να το πιάσει τον εαυτό σας. Για το λόγο αυτό, είναι μια καλή ιδέα να έχουμε ένα ή δύο έμπιστους φίλους ρίξτε μια ματιά στο βιογραφικό σας πριν το στείλετε στο προς εξέταση.

Σκεφτείτε το βιογραφικό σας ως ένα ζωντανό έγγραφο

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θα πρέπει να τσίμπημα το βιογραφικό σας με βάση την κάθε εργασία που ισχύουν για. Για παράδειγμα, εάν μία θέση κάνεις αίτηση για να φαίνεται να ζυγίσει μια ορισμένη ευθύνη ή να επικεντρωθεί πάνω από ένα άλλο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας μεταφέρει τις γνώσεις σας στον τομέα αυτό.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να την ενημέρωση βιογραφικό σας με την εμπειρία σας, καθώς αναπτύσσεται, προσθέτοντας νέες δεξιότητες που έχετε μάθει, τα μαθήματα που έχετε λάβει ή τα βραβεία που κέρδισε.

Είναι πολύ πιο εύκολο να ενημερώσει το βιογραφικό σας περιοδικά από όλα με τη μία, έτσι ώστε ακόμη και όταν χρησιμοποιείται, να ορίσετε μια υπενθύμιση για να ανανεώσετε το βιογραφικό σας κάθε τρεις μήνες, ενώ οι πληροφορίες είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό σας. Αυτό θα κάνει την επόμενη αναζήτηση εργασίας σας πολύ πιο εύκολη, αν αποφασίσετε να αλλάξετε εταιρείες ή σταδιοδρομία στο μέλλον.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *