Πώς να γράψει ένα μονοσέλιδο βιογραφικό

Posted on

Πώς να γράψει ένα μονοσέλιδο βιογραφικό

Σε περίπτωση που το βιογραφικό σας να είναι μεγαλύτερη από μία σελίδα ή θα πρέπει να προσπαθήσετε να το συμπυκνώσει για να το κρατήσει σε μια σελίδα; Δεν υπάρχει πραγματικά ένα ναι ή όχι απάντηση. Το μήκος του το βιογραφικό σας εξαρτάται από τον τύπο του υποψηφίου που είναι και το επίπεδο της εμπειρίας σας.

Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό Μία σελίδα

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι εργοδότες επιθυμούν ένα συνοπτικό βιογραφικό, χωρίς πολλές άσχετες πληροφορίες. Ξοδεύουν μόνο δευτερόλεπτα αναθεώρηση αυτή, τόσο πιο συμπαγής είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι για την πρόσληψη διευθυντή ή υπεύθυνο προσλήψεων να αναθεωρήσει. Επιπλέον, πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν το λογισμικό για τον έλεγχο υλικών αίτηση εργασίας, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε το βιογραφικό σας επικεντρώνεται στη δουλειά κάνεις αίτηση για να σας βοηθήσει να επιλεγεί για μια συνέντευξη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μεγαλύτερη βιογραφικό μπορεί να είναι σε τάξη. Για παράδειγμα, γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη δημιουργία ενός απεικονίζονται βιογραφικό, καθώς και ακαδημαϊκοί, ερευνητές, ή στελέχη για πολύ καιρό μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία σελίδα για να συλλάβει το εύρος της εμπειρίας τους. Αλλά, σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να αποφευχθεί η υπερβολική επιβάρυνση απασχολημένος για προσλήψεις με ένα βιογραφικό που τραβά σε μάκρος και επάνω.

Πόσο καιρό οι εργοδότες θέλουν Συνέχιση για να είναι

Εδώ είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι οι εταιρείες προτιμούν, βασίζεται σε μια έρευνα Συνέχιση Saddleback College:

 • One-Page Resume – 47,7%
 • Δύο Page Resume – 11.4%
 • Εξαρτάται από το επίπεδο της θέσης – 34.1%
 • Δεν ενδιαφέρει – 6,8%

Οφέλη από την μία σελίδα βιογραφικό

Ειδικά αν κάνεις αίτηση για μια μεγάλη εταιρεία, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι το βιογραφικό σας θα εκτυπωθεί να αναθεωρηθεί από πολλούς ανθρώπους, ή τουλάχιστον από κοινού με ηλεκτρονικά μέσα. Έχοντας ένα σύντομο και περιεκτικό βιογραφικό καθιστά πιο εύκολο για το μισθώνοντας διευθυντή και αυξάνει επίσης τις δικές σας πιθανότητες να ξεχωρίζει.

Αν δεν ζητηθεί ρητά να υποβάλει ένα συγκεκριμένο τύπο του βιογραφικού, την προσκόλληση σε μια απλή, ενιαία σελίδα είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι σε θέση να κατεβάσει – ή να τυπωθούν – και επανεξετάζονται από όποιον χρειάζεται να το δει κανείς . Είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσει μία σελίδα βιογραφικό ό, τι είναι να αναθεωρήσει ένα έγγραφο πολλών σελίδων.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό Multi-Page

Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, οι περισσότεροι εργοδότες επιθυμούν ένα βιογραφικό σημείωμα μιας σελίδας, εκτός εάν η θέση απαιτεί εμπειρία. Αν μια δουλειά θέλει έναν υπάλληλο με μεγάλη εμπειρία, μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο της ισχύουσας εμπειρία σας σχετικά με το βιογραφικό σας (αν και οι περισσότεροι εργοδότες δεν θέλουν οι αιτούντες να περιλαμβάνουν περισσότερα από 10-15 χρόνια εμπειρίας).

Υπάρχουν επίσης ορισμένα επαγγέλματα που είναι εξαιρέσεις από το μονοσέλιδο βιογραφικό. Για παράδειγμα, στον ακαδημαϊκό χώρο, την ιατρική, και τις διεθνείς θέσεις εργασίας, βιογραφικό σημείωμα είναι συχνά πολύ περισσότερο από μία σελίδα. Γραφίστες ή εικαστικοί καλλιτέχνες θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα εικονογραφημένο ή γραφικό βιογραφικό, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει τη μία σελίδα. Ωστόσο, αυτά τα επαγγέλματα είναι η εξαίρεση στον γενικό κανόνα ότι μια περίληψη μιας σελίδας είναι το καλύτερο.

Πώς να κόψει και να Περικοπή ενός βιογραφικού

Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας είναι σχετική με τη θέση, κάτω από την επιλογή σας λέξη. Επειδή πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν ένα σύστημα αιτούντα παρακολούθησης (ATS) για τον έλεγχο υλικών εφαρμογής δουλειά, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά από την εφαρμογή στο βιογραφικό σας. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κάνει αυτό μετά από τον πρώτο γύρο αξιολογήσεις βιογραφικό.

 • Δημιουργήστε μια απογραφή . Αν είστε αγωνίζεται να μειώσει τις βιογραφικό σας σε μία σελίδα, ξεκινήστε με τη δημιουργία ενός καταλόγου των επιτευγμάτων σας και εργασιακές δραστηριότητες. Λίστα ευθύνες σας και τα επιτεύγματά σας με μεγάλη λεπτομέρεια. Έγγραφο απογραφή σας μπορεί να καλύπτουν όσο τρεις ή τέσσερις σελίδες. Προσπαθήστε να περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα των δεξιοτήτων που έχουν οδηγήσει σε επιτυχίες σε κάθε ρόλο.
 • Ταιριάξτε τα προσόντα σας για τη δουλειά . Αναλύστε κάθε εργασία που σκέφτεστε και τον κύκλο των καταστάσεων που ανταποκρίνονται περισσότερο στις απαιτήσεις για τη συγκεκριμένη θέση. Κομμάτι από κοινού τις πιο σχετικές δηλώσεις σε μια μικρότερη, στοχευμένη έκδοση του το βιογραφικό σας.
 • Ξεκινήστε μακρά και περικοπές . Το πρώτο σχέδιο θα μπορούσε να είναι περισσότερο από μία σελίδα. Αν ναι, προσπαθούν να εξαλείψουν τις δηλώσεις που παρέχουν λιγότερο σημαντικά στοιχεία σχετικά με το πώς θα προσθέσει αξία στο ρόλο, μέχρι να πιάσουμε μία σελίδα. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται με τις πληροφορίες που αναφέρουν και να είναι τόσο περιεκτική όσο μπορείτε στο γράψιμό σας.
 • Χρησιμοποιήστε μια λίστα με κουκκίδες και να κρατήσει περιγραφές των θέσεων εργασίας σας συνοπτικό. Έμφαση στην επιτεύγματά σας, δεν τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.
 • Κόψτε κάθε επιπλέον χρόνια . Ακόμα και αν είστε ένας έμπειρος υποψήφιος, θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι περισσότερο από 10 ή 15 χρόνια εμπειρίας στο βιογραφικό σας.
 • Περικοπή το τμήμα εκπαίδευσης . Δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν συνεχή εκπαίδευση τάξεις γυμνασίου εκπαίδευση ή αν δεν ενισχύει την υποψηφιότητά σας.
 • Περάστε τις αναφορές . Δεν είναι απαραίτητο να πούμε «αναφορές διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος» στο βιογραφικό σας. Είναι κατανοητό ότι θα παρέχει στοιχεία, εάν απαιτείται, ως μέρος της διαδικασίας υποβολής αίτησης εργασίας.

Παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση

Φυσικά, είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες για συνδέσεις ή διευθυντές προσλήψεων που θέλουν μια μεγαλύτερη εικόνα του φόντου και τα προσόντα σας.

Μπορείτε να βελτιώσει το βιογραφικό σας με την παροχή πρόσθετων πληροφοριών σε απευθείας σύνδεση. Συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων με το προφίλ σας στο LinkedIn ή προσωπική ιστοσελίδα θα σας επιτρέψει να αφήσει αυτές τις πληροφορίες εκτός από το βιογραφικό σας, εξοικονομώντας χώρο.

Συμπεριλάβετε μια δήλωση στο κάτω μέρος του βιογραφικού σας, όπως «Πρόσθετες πληροφορίες, προτάσεις και δείγματα χαρτοφυλάκιο διαθέσιμο σε www.linkedin.com/in/yourname.» Αν έχετε προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός διαφημιστή με σύντομο βιογραφικό σας, τότε θα είναι κίνητρο για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σε βάθος για το υπόβαθρό σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *