Πώς να γίνει ένα αποτελεσματικό ενεργό ακροατή

Posted on

Πώς να γίνει ένα αποτελεσματικό ενεργό ακροατή

Όταν ακούτε, δίνετε την πλήρη προσοχή σας σε κάτι ή κάποιον που κάνει έναν ήχο. Σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό ακροατή ο οποίος μπορεί τόσο βαθιά ακούσει ότι οι συνεργάτες και το προσωπικό σας να αισθανθεί τυχερός που έχετε ως συνάδελφο; Μπορείτε να με εσκεμμένη πράξη και περισσότερη εμπειρία.

Στο βάθος, ή ενεργητική ακρόαση, η οποία είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις πιο αποτελεσματικές μορφές ακρόασης, ο ακροατής παρουσιάζει ορισμένα ισχυρά συμπεριφορές ακρόασης. Όταν δίνετε την αμέριστη προσοχή σας σε ένα άλλο πρόσωπο ή δραστηριότητα, που είναι βαθιά ακούτε ό, τι προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Αυτή η ακρόαση γίνεται αντιληπτό από το άλλο πρόσωπο ως σεβασμό και φροντίδα.

Αυτή η ακρόαση είναι επίσης αντιληπτό, από το πρόσωπο που ακούτε, ως απόδειξη ότι είστε πραγματικά ακούσει και να κατανοήσει τι το πρόσωπο που προσπαθεί να επικοινωνήσει.

Θα θέλουν να μάθουν για την ενεργό και βαθιά ακούσετε επειδή αυτές οι δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να γίνει μια αποτελεσματική επιχείρηση επικοινωνίας. Δεν μπορεί να γίνει μια μεγάλη λεκτικής επικοινωνίας, χωρίς το δεύτερο μισό της εξίσωσης ακρόασης, ενεργητική ακρόαση, αγκάλιασε θερμά.

Κατανοήστε Αυτό που αποτελεί Ενεργό ή Deep Ακρόαση

Στην ενεργητική ακρόαση, το πρόσωπο που είναι ο ακροατής, μεταφέρει στο πρόσωπο που αυτός ή αυτή ακούει, βαθύτατο σεβασμό τους. Αυτό μεταφέρεται μέσω ενός σοβαρή προσπάθεια να επικεντρωθεί σε σχετικά και να επικεντρωθεί στις λέξεις και την έννοια ότι το πρόσωπο που επικοινωνεί μαζί τους, προσπαθεί να μεταδώσει.

Σε βαθιά ή ενεργητικής ακρόασης:

  • Ο ακροατής κάνει ερωτήσεις που εξετάζουν και να επικεντρωθεί στην κατανόηση και αποσαφήνιση της έννοιας του ό, τι ο μεταδότης προσπαθεί να μεταδώσει. Ο ακροατής δεν περνούν το χρόνο διατύπωση μια απάντηση ή αντίδραση στην ανακοίνωση του ομιλητή στο μυαλό τους, ενώ το άλλο άτομο μιλάει γι ‘αυτούς.
  • Ο ακροατής εστιάζει ή το μυαλό του της και την πλήρη προσοχή στις λέξεις και το νόημα του προσώπου επικοινωνίας, όπως παρατηρείται και ακούγεται μέσα από αυτά τα συστατικά της ομιλίας, όπως τα λόγια τους, τον τόνο της φωνής, μη λεκτικών εκφράσεων του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος, τα παραδείγματα, και μιλώντας ταχύτητα.
  • Ο στόχος της ενεργητικής ακρόασης είναι κοινή έννοια στην οποία ο ακροατής και το πρόσωπο επικοινωνίας είναι σε συμφωνία σχετικά με το μήνυμα που μετέφερε από το ένα στο άλλο. (Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε με τον ομιλητή, απλά ότι είστε απολύτως σίγουροι ότι έχετε κατανοήσει το μήνυμα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν.)
  • Στην ενεργητική ακρόαση, ο ακροατής παρέχει στο πρόσωπο που προσπαθεί να επικοινωνήσει, επιβεβαιώνοντας τη γλώσσα του σώματος, μουρμούρισε λόγια συμφωνίας, και άλλους ήχους και δράσεις που βοηθούν το άτομο επικοινωνεί αίσθηση ακούσει και να ακούσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να νεύμα το κεφάλι σου, το χαμόγελο, πω «ναι, καταλαβαίνω,» και χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για την παροχή ανατροφοδότησης, όπως μπορείτε να ακούσετε.

Εξάλειψη Ακούγοντας Κακές συνήθειες για να γίνει ένας αποτελεσματικός ενεργό ακροατή

Είναι εύκολο να πέσουν σε κακή ακρόαση συνήθειες στην καθημερινή απασχολημένος που αντιμετωπίζετε στην εργασία. Casual συζητήσεις και αλληλεπίδραση με καθημερινές τους συναδέλφους σας μπορεί να οδηγήσει σε ένα άτυπο που δεν υποστηρίζει ενεργητική ακρόαση.

Αυτά είναι τα κοινά ακούτε τις κακές συνήθειες που θα σας αποτρέψει από το να γίνει ο πιο αποτελεσματικός στην επικοινωνία.

  • Αν ένας εργαζόμενος δημιουργεί κατ ‘επανάληψη τα ίδια προβλήματα ή απόψεις σε εσάς, ως ενεργό ακροατή, το βασικό πρόβλημα που εξετάζει είναι ότι ο εργαζόμενος επαναλαμβάνει τον εαυτό του, γιατί δεν αισθάνεται που τον άκουσε. Ρίξτε μια ματιά σε ενεργό συνήθειες ακρόασης σας για να δείτε αν είστε παρουσιάζουν τις απαραίτητες συμπεριφορές ακρόασης που θα επικοινωνεί με τον υπάλληλο που πραγματικά ακούει, και την ακοή και την κατανόηση του.
  • Μην προσπαθήσετε να πληρώσουν μερική προσοχή σε ένα μέλος συνάδελφο ή το προσωπικό. Μπορείτε προσβάλλουν τον άνθρωπο και ποτέ δεν θα κατανοήσει πλήρως τη θέση ή την ανάγκη τους. Όταν ένας εργαζόμενος ή συνεργάτης σας πλησιάζει για την παροχή συμβουλών, την έμπνευση, σχόλια ή συζήτηση, ακούστε να καταλάβει τι χρειάζεται το άτομο από εσάς.
  • Εάν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε πλήρως στο πρόσωπο του προσωπικού σε εκείνο το λεπτό για οποιοδήποτε λόγο, είναι καλύτερα να αναδιαρθρώσει τη συνομιλία. Αν είστε, για παράδειγμα, στο δρόμο σας σε μια συνάντηση, που αγωνίζεται με μια προθεσμία, που προσπαθεί να φύγει νωρίς, ή αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε άλλη απόσπαση της προσοχής, είναι καλύτερα να κλείσετε ένα ραντεβού, όταν μπορείτε πραγματικά να ακούσετε το πρόσωπο.
  • Στη χειρότερη περίπτωση, αν μόνο εν μέρει να ακούσετε, ο εργαζόμενος φεύγει αίσθηση ότι δεν νοιάζονται για τις ανησυχίες του. Είναι πολύ καλύτερο να αναδιαρθρώσει τη συζήτηση όταν έχετε το χρόνο να ακούσουμε με ενεργό και βαθιά την προσοχή σας. Πείτε, «Τομ, είμαι πραγματικά έξαλλος με προθεσμίας 15:00 μου για το τρέχον έργο. Μπορούμε να πάρουμε μαζί αύριο το πρωί στις 9, έτσι ώστε να μπορώ να ακούσουν και να κατανοήσουν πλήρως τις ανησυχίες σας;»
  • Ακούστε με την πλήρη προσοχή σας στρέφεται προς την κατανόηση του τι χρειάζεται συνεργάτης σας ή μέλος του προσωπικού από εσάς. Πολλοί διαχειριστές, κυρίως, είναι τόσο συνηθισμένοι να βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν τα προβλήματα που πρώτη τους πορεία δράσης είναι να ξεκινήσει λύσεις ανταλλαγή ιδεών και την παροχή συμβουλών. Ίσως ο εργαζόμενος χρειάζεται μόνο ένα αυτί ακούει. καλύτερη προσέγγιση σας είναι να ακούτε ενεργά και βαθιά. Κάντε ερωτήσεις για διευκρινίσεις για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ακριβώς τι ο εργαζόμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει.
  • Όταν πιστεύετε εσείς, τότε, και μόνο τότε, να ζητήσει από το πρόσωπο αυτό που θα θέλαμε από εσάς . Εμπιστευθείτε αυτό. Συνήθως ξέρουν, και συχνά, θα ανασάνουν με ανακούφιση και να πω, «Σας ευχαριστώ πολύ για μόλις ακούει. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.»

Η κατώτατη γραμμή Σχετικά Ενεργητική Ακρόαση

Μπορείτε να γίνετε πιο αποτελεσματική ενεργό ακροατή, εάν δίνετε προσοχή σε αυτά τα κύρια κακές συνήθειες ακρόασης. Με την επαναλαμβανόμενη πρακτική, μπορείτε να αποβάλει τις κακές σας συνήθειες και να γίνει ένα μεγάλο ενεργό ακροατή. Οι αλλαγές αυτές θα κάνουν σας ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό επικοινωνίας . Οι συνάδελφοί σας και η υποβολή εκθέσεων μέλη του προσωπικού θα επωφεληθούν από την εσκεμμένη πρακτική σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *