Πόσες ώρες είναι μια εργασία μερικής απασχόλησης;

Posted on

How Many Hours Is a Part-Time Job?

Οι ώρες που εργάζεστε μπορεί να διαφέρουν όταν έχετε εργασία μερικής απασχόλησης, καθώς δεν υπάρχει ένα πρότυπο που να καθορίζει πόσες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα αποτελούν μια θέση μερικής απασχόλησης. Το αν ο ρόλος σας θεωρείται μερικής ή πλήρους απασχόλησης μπορεί να εξαρτάται από το πόσες ώρες την εβδομάδα αναμένεται να εργάζεστε και τον τρόπο με τον οποίο ο εργοδότης ορίζει την κατάσταση απασχόλησης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί ορίζουν τις θέσεις μερικής απασχόλησης και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τους υπαλλήλους μερικής απασχόλησης.

Τι είναι η μερική απασχόληση;

Γενικά, μια εργασία μερικής απασχόλησης είναι αυτή που απαιτεί από ένα άτομο να εργάζεται λιγότερες ώρες την εβδομάδα από έναν υπάλληλο που θεωρείται πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με τον νόμο περί δίκαιων προτύπων εργασίας, οι εργοδότες καθορίζουν τον τρόπο ταξινόμησης των εργαζομένων τους. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι εργοδότες (και ο νόμος) μπορούν να το κάνουν.

Νομικοί ορισμοί

Ο ορισμός της μερικής απασχόλησης μπορεί να ποικίλλει. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ θεωρεί τους εργαζόμενους που εργάζονται λιγότερο από 35 ώρες την εβδομάδα ως μερική απασχόληση. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς για στατιστικούς λόγους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, από την άλλη πλευρά, θεωρεί ως πλήρη απασχόληση περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα ή περισσότερες από 130 ώρες το μήνα. Ο νόμος για την προστασία των ασθενών και την προσιτή φροντίδα χρησιμοποιεί το ίδιο πρότυπο 30 ωρών την εβδομάδα με το IRS για την επιλεξιμότητα για παροχές βάσει του νόμου.

Πολιτική της εταιρείας

Πολλοί εργοδότες ενσωματώνουν έναν ορισμό του εργαζομένου μερικής απασχόλησης στις πολιτικές της εταιρείας τους, ο οποίος θα καθορίζει τον αριθμό των ωρών την εβδομάδα που εργάζονται οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Για παράδειγμα, η Amazon έχει τρεις κατηγορίες που χρησιμοποιεί για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι δικαιούνται ορισμένα οφέλη: οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση εργάζονται 20-29 ώρες. οι εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο εργάζονται 30-39 ώρες. και πλήρους απασχόλησης είναι εκείνοι που εργάζονται 40 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα.

Εργασίες πλήρους απασχόλησης έναντι μερικής απασχόλησης

Για να περιπλέκονται περαιτέρω οι διαφορές μεταξύ θέσεων εργασίας μερικής και πλήρους απασχόλησης, οι ώρες που θεωρούνται ως πλήρης απασχόληση μπορεί επίσης να διαφέρουν. Παρόλο που οι παραδοσιακές ώρες εργασίας πλήρους απασχόλησης θεωρούνταν κάποτε 40 ώρες την εβδομάδα, αυτό έχει αλλάξει, με ορισμένους εργοδότες να απαιτούν λιγότερες ώρες και άλλους περισσότερες.

Όπως και με τις θέσεις μερικής απασχόλησης, ο νόμος περί δίκαιων προτύπων εργασίας δεν ορίζει την πλήρη απασχόληση. Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει αμοιβή υπερωριών για καλυπτόμενους υπαλλήλους που εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες σε μια εβδομάδα εργασίας.

Σημείωση : Ένα άτομο που ανήκει στην οικονομία των συναυλιών θεωρείται ανεξάρτητος εργολάβος ή αυτοαπασχολούμενος που μπορεί να εργάζεται για μερικές ώρες την εβδομάδα ή πλήρη απασχόληση, ανάλογα με τον κλάδο και τις προσωπικές προτιμήσεις. Εάν δεν είστε στη μισθοδοσία ενός εργοδότη, μπορείτε να ορίσετε το δικό σας πρόγραμμα.

Προγράμματα εργασίας μερικής απασχόλησης

Τα προγράμματα μερικής απασχόλησης ποικίλλουν. Όταν προσλαμβάνεστε για μια θέση μερικής απασχόλησης, οι ώρες και οι ημέρες που αναμένεται να εργαστείτε μπορεί να καθορίζονται εκ των προτέρων (συχνά μέσω της ανάρτησης εργασίας) ή το πρόγραμμά σας μπορεί να είναι ευέλικτο και να ορίζεται σε καθημερινή, εβδομαδιαία , ή σε μηνιαία βάση, όπως καθορίζεται από τον εργοδότη σας.

Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικές πιθανές αγγελίες εργασίας που αναφέρονται σε χρονοδιαγράμματα:

  • «Μπορούμε να είμαστε πολύ ευέλικτοι με τις ημέρες και τις προγραμματισμένες ώρες ενός υπαλλήλου μερικής απασχόλησης».
  • “Θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε από ρόλους μερικής και πλήρους απασχόλησης με βάρδιες νωρίς το πρωί, την ημέρα και τη νύχτα.”
  • “Το πρόγραμμα είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη, με 10ωρες βάρδιες και διαθέσιμες θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης.”

Πώς να μάθετε πόσες ώρες την εβδομάδα θα εργάζεστε

Πριν συμφωνήσετε για εργασία μερικής απασχόλησης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι απαιτείται από τον ρόλο και εάν σας ταιριάζει. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να υπολογίσετε πόσες ώρες θα εργάζεστε όταν προσλαμβάνεστε για μια θέση μερικής απασχόλησης.

  • Ελέγξτε την ανάρτηση εργασίας : Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης πριν υποβάλετε αίτηση για μια θέση. Μπορεί να είστε σε θέση να πείτε πόσο ευέλικτη είναι η εργασία και πόσες ώρες και ημέρες αναμένεται να εργάζεστε την εβδομάδα.
  • Γνωρίστε τη διαθεσιμότητά σας : Ενδέχεται να ερωτηθείτε πότε μπορείτε να εργαστείτε (ημέρες/ώρες) σε μια αίτηση εργασίας, επομένως γνωρίζετε τη διαθεσιμότητά σας προτού υποβάλετε αίτηση. Πολλοί εργοδότες είναι ευέλικτοι και θα εργαστούν γύρω από τα χρονοδιαγράμματα μαθητών, γονέων, συνταξιούχων και ατόμων με άλλους χρονικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις.
  • Ρωτήστε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά : Εάν δεν αναφέρεται εκ των προτέρων ένα πρόγραμμα, είναι αποδεκτό να ρωτήσετε για το πρόγραμμα εργασίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, εάν ο συνεντευκτής δεν σας ρωτήσει πρώτα για τη διαθεσιμότητά σας. Έχετε μια λίστα με το πότε είστε διαθέσιμοι (και πότε δεν θα είστε) για κοινή χρήση. Η ευελιξία είναι πάντα ένα πλεονέκτημα γιατί διευκολύνει τον εργοδότη να προγραμματίσει την κάλυψη.

Προνόμια και προνόμια εργαζομένων μερικής απασχόλησης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση μπορεί να δικαιούνται εταιρικά οφέλη. Ορισμένες παροχές είναι θεσμοθετημένες και προβλέπονται από το νόμο, ενώ άλλες προσφέρονται σε εργαζομένους με μερική απασχόληση από τους εργοδότες.

Παροχές από την Εταιρεία

Τα οφέλη που λαμβάνει ένας υπάλληλος μερικής απασχόλησης μπορεί να διαφέρουν από αυτά για τα οποία πληρούν οι προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά πολλές εταιρείες είναι γενναιόδωρες με τα οφέλη που προσφέρουν σε όλους τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, η αλυσίδα παντοπωλείων Publix έχει μια μακρά λίστα παροχών που είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατάλληλους συνεργάτες. Αυτά περιλαμβάνουν ένα σχέδιο ιδιοκτησίας μετοχών, σχέδια ομαδικής υγείας, οδοντιατρικής και όρασης, βοήθεια για δίδακτρα και ευκαιρίες για πρόοδο. Υπάρχουν πρόσθετα προνόμια που προσφέρονται σε επιλέξιμους συνεργάτες πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών αδειών και των αδειών μετ’ αποδοχών.

Σημείωση : Οι εργοδότες δεν υποχρεούνται από το νόμο να παρέχουν ασφάλιση υγείας για τους εργαζομένους με μερική απασχόληση, ακόμη και αν παρέχουν κάλυψη για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης μπορεί να δικαιούνται να αγοράσουν ασφάλιση υγείας μέσω μιας αγοράς ασφάλισης υγείας ή μέσω ομάδων και οργανισμών ειδικών για τον κλάδο.

Mandated Employee Benefits

Some benefits are provided by law, regardless of your employment status. Benefits may be mandated by federal, state, or local law, and vary from state to state. For example, the Affordable Care Act (ACA) requires employers to offer health insurance to those individuals who work a minimum of 30 hours per week.

Family and Medical Leave

The federal Family and Medical Leave Act provides eligible employees who worked 1,250 hours during the 12 months immediately before they took leave with unpaid, job-protected leave. That works out to about 24 hours per week, so part-time workers who also meet the other requirements (company size and duration of employment) may qualify for unpaid leave from work.

Some states also have family leave programs. In New York State, for example, employees who work a regular schedule of fewer than 20 hours per week are eligible to take paid family leave after working 175 days, which do not need to be consecutive. Employees who work a regular schedule of 20 or more hours per week are eligible after 26 consecutive weeks of employment.

Unemployment Compensation

Unemployment benefits are administered on the state level, and eligibility for partial unemployment depends on the state you work in. It also depends on whether or not you qualify for unemployment compensation based on your employment history.

Workers’ Compensation and Disability Insurance

Workers defined as injured or experiencing a serious medical illness may be eligible to receive workers’ compensation coverage through federally administered programs. Each state also has its own guidelines for workers’ compensation eligibility for employees who have been injured or become ill because of work. In most states, all employees are eligible for benefits.

There are also federal and state programs that provide benefits for disabled workers. Some states require employers to provide disability coverage, and others do not. Employers who offer coverage may provide short-term coverage, long-term coverage, or both.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *