Οι καλύτερες τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

Posted on

Οι καλύτερες τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας

Όταν παίρνετε συνέντευξη για μια δουλειά, τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ακόμη και ένα μικρό λάθος μπορεί να σας κοστίσει μια προσφορά εργασίας. Αφιερώστε χρόνο για να προετοιμαστείτε, ώστε να μπορείτε να κάνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση σε κάθε συνέντευξη για δουλειά που πηγαίνετε.

Αυτές οι τεχνικές συνέντευξης καλύπτουν όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρετε να βελτιώσετε την τεχνική της συνέντευξης σας και να κάνετε μια συνέντευξη για δουλειά. Από το να ελέγχετε την εταιρεία μέχρι να στείλετε ένα ευχαριστήριο σημείωμα συνέντευξης, κάντε τη συνάντηση σας με τον υπεύθυνο προσλήψεων επιτυχημένη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Βελτιώστε την τεχνική της συνέντευξης σας

Μια συνέντευξη για δουλειά σας δίνει την ευκαιρία να λάμψετε. Αυτά που λέτε και κάνετε είτε θα σας μεταφέρουν στον επόμενο γύρο εξέτασης για την απασχόληση είτε θα σας βγάλουν εκτός αντιπαράθεσης.

Φόρεμα για την επιτυχία της συνέντευξης

Η πρώτη εντύπωση που αφήνετε σε έναν πιθανό εργοδότη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα της συνέντευξης για δουλειά. Η πρώτη κρίση που κάνει ένας συνεντευκτής θα βασίζεται στο πώς φαίνεστε και τι φοράτε. Γι’ αυτό είναι πάντα σημαντικό να ντύνεστε κατάλληλα για μια συνέντευξη για δουλειά. Το τι είναι κατάλληλο διαφέρει ανάλογα με τον εργοδότη, επομένως θα πρέπει να διαλέξετε ένα ρούχο που να ταιριάζει στο μέρος που θέλετε να προσληφθείτε.

Αναβαθμίστε τις δεξιότητές σας στη συνέντευξη

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, η ικανότητά σας να αλληλεπιδράτε με τον συνεντευκτή και να διατυπώνετε τις σκέψεις σας είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες για την απόκτηση της εργασίας με τα προσόντα που αναφέρονται στο βιογραφικό σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο πριν τη συνέντευξη για να βεβαιωθείτε ότι το σύνολο των δεξιοτήτων της συνέντευξης είναι τόσο έτοιμο όσο και το βιογραφικό σας.

Ελαχιστοποιήστε το άγχος της συνέντευξης

Οι συνεντεύξεις μπορεί να είναι αγχωτικές, ακόμα κι αν είστε επαγγελματίας που έχει κάνει πολλές από αυτές. Υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος πριν και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για δουλειά, καθώς και στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε το άγχος που μπορεί να συνοδεύει την αναζήτηση εργασίας σας. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τη συνέντευξη όταν δεν αισθάνεστε άγχος.

Κάντε την καλύτερη πρώτη εντύπωση

Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν πραγματικά σημασία και δεν έχετε πολύ χρόνο για να κάνετε καλή εντύπωση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά. Από τη στιγμή που χαιρετάτε τον ρεσεψιονίστ μέχρι τη στιγμή που φεύγετε από το κτίριο, αξιολογείστε ως πιθανή νέα πρόσληψη. Είναι σημαντικό να αφήνετε σε όλους όσους συναντάτε την καλύτερη εντύπωση που μπορείτε.

Πουλήστε τον εαυτό σας στον συνεντευκτή

Όταν βρίσκεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά, είναι στο χέρι σας να πουλήσετε τα προσόντα και τα διαπιστευτήριά σας στον υπεύθυνο προσλήψεων. Θα χρειαστεί επίσης να δείξετε στον συνεντευκτή ότι είστε κατάλληλοι τόσο για τη θέση όσο και για τον οργανισμό. Με κάποια προετοιμασία, θα μπορέσετε να παρουσιαστείτε ως υποψήφιος οποιοσδήποτε οργανισμός θα ήθελε να προσλάβει. Κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείτε για να πάρετε τον υπεύθυνο προσλήψεων στο πλευρό σας θα σας βοηθήσει να προσλάβετε.

Τι να κάνετε όταν είστε εσωστρεφής

Οι συνεντεύξεις μπορεί να είναι πραγματικά προκλητικές όταν είσαι εσωστρεφής, αλλά υπάρχουν τεχνικές που βοηθούν τους εσωστρεφείς να λάμψουν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για δουλειά, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προετοιμασίας και διαχείρισης μιας συνέντευξης και του τρόπου πώλησης των εσωστρεφών ιδιοτήτων σου.

Αφιερώστε χρόνο για να πείτε ευχαριστώ μετά τη συνέντευξη

Το να αφιερώνετε χρόνο για να πείτε ευχαριστώ μετά από μια συνέντευξη για δουλειά δεν είναι μόνο καλή εθιμοτυπία στη συνέντευξη. Επίσης, ενισχύει το ενδιαφέρον σας για τη θέση και δείχνει στον συνεντευκτή ότι έχετε εξαιρετικές δεξιότητες παρακολούθησης. Χρησιμοποιήστε την ευχαριστήρια επιστολή σας, επίσης, για να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα και ανησυχίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Εξάσκηση στη συνέντευξη

Αφιερώνοντας χρόνο για να αναθεωρήσετε τυπικές ερωτήσεις συνέντευξης που πιθανότατα θα σας ζητηθούν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά θα σας βοηθήσει να δώσετε ένα πλαίσιο για τις απαντήσεις σας. Θα ηρεμήσει επίσης τα σπασμένα νεύρα σας επειδή δεν θα παλεύετε για μια απάντηση όσο βρίσκεστε στη θέση της συνέντευξης.

Εξασκηθείτε στη συνέντευξη με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας εκ των προτέρων, και θα είναι πολύ πιο εύκολο όταν είστε πραγματικά σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Χρησιμοποιήστε τις Επαφές Δικτύωσης σας

Αυτό που γνωρίζετε στην εταιρεία με την οποία παίρνετε συνέντευξη έχει πραγματικά σημασία. Οι διασυνδέσεις σας μπορούν να σας παραπέμψουν για δουλειά, να παρέχουν εσωτερικές πληροφορίες για την εταιρεία και να σας πουν τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ελέγξτε την Εταιρεία

Πόσα γνωρίζετε για την εταιρεία που μόλις επικοινώνησε μαζί σας για να προγραμματίσετε μια συνέντευξη; Θα πρέπει να είναι άφθονη και όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ενημερωθείτε για την εταιρική κουλτούρα και χρησιμοποιήστε τις συνδέσεις σας για να αποκτήσετε πλεονέκτημα συνέντευξης.

Να είστε προετοιμασμένοι για μια τηλεφωνική συνέντευξη

Ενώ αναζητάτε ενεργά εργασία, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για μια τηλεφωνική συνέντευξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να καλέσει ένας υπεύθυνος προσλήψεων ή μια επαφή δικτύωσης και να ρωτήσει αν έχεις χρόνο να μιλήσεις για μια ευκαιρία εργασίας.

Χειριστείτε μια ομαδική συνέντευξη

Η συνέντευξη με ένα άτομο είναι αρκετά δύσκολη, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολη όταν πρέπει να πάρετε συνέντευξη με μια ομάδα (ή ομάδα) συνεντευξιαζόμενων.

Συνέντευξη Ενώ Τρώγοντας

Το να σας πάει στο πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο παρέχει στον συνεντευκτή την ευκαιρία να ελέγξει τις επικοινωνιακές και διαπροσωπικές σας δεξιότητες, καθώς και τους τρόπους στο τραπέζι σας, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον από ένα περιβάλλον γραφείου. Ανακαλύπτει πώς να χειριστείτε μια συνέντευξη ενώ γευματίζετε, συμπεριλαμβανομένου του τι να παραγγείλετε, της εθιμοτυπίας της συνέντευξης στο φαγητό, του ποιος πληρώνει και περισσότερες συμβουλές για συνέντευξη για καφέ ή γεύμα.

Αποφύγετε αυτά τα λάθη της συνέντευξης

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν παίρνετε συνέντευξη; Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη, τις γκάφες και τα λάθη που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος για εργασία σε συνέντευξη. Μερικά από αυτά είναι δευτερεύοντα. άλλοι μπορούν να αυξήσουν ή να χαλάσουν τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε. Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο για να προετοιμαστείτε πριν από τη συνέντευξή σας, ώστε να μην χρειάζεται να αγχώνεστε για το πώς πήγε αφού τελειώσει.

Περισσότερες τεχνικές συνέντευξης για δουλειά που θα σας βοηθήσουν να προσλάβετε

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για τηλεφωνικές συνεντεύξεις, δεύτερες συνεντεύξεις, συνεντεύξεις για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, συνεντεύξεις συμπεριφοράς, συνεντεύξεις στο κοινό, συνεντεύξεις εξάσκησης και πρόσθετες συμβουλές για επιτυχία συνέντευξης.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *