Να πάρει Απολύομαι εναντίον Πρώτα Απολυθεί

Posted on

Να πάρει Απολύομαι εναντίον Πρώτα Απολυθεί

Έχετε χάσει πρόσφατα τη δουλειά σας. Ειδικά αν η καταγγελία ήταν μια έκπληξη, μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την κατάστασή σας. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πιο σημαντικό θέμα από αυτό: ήσουν φωτιά – ή ήταν που απολύθηκαν;

Να τροφοδοτούνται και απολύθηκαν είναι δύο διαφορετικοί τρόποι να χάσει τη θέση σας, και η διαφορά μπορεί να επηρεάσει το δικαίωμά σας για την ανεργία, καθώς και την πρόσληψη προοπτικές για το μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή ιδέα να είναι πολύ σαφής σχετικά με την ακριβή φύση της καταγγελίας σας, θα πρέπει να χάσετε τη δουλειά σας.

Αν αυτό ακούγεται σαν να πρέπει να είναι μια εύκολη διάκριση να κάνει, μπορείτε είσαι: ιδανικά, ο πρώην εργοδότης σας θα είναι πολύ σαφής σχετικά με τη φύση του διαχωρισμού σας από την εταιρεία. Όμως, όπως γνωρίζουμε, ο πραγματικός κόσμος είναι συχνά πολύ από το τέλειο.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τις διαφορές μεταξύ του να απολυθούν και να απολυθούν, και πώς να γνωρίζουν τη στάση σας όταν χάνετε τη δουλειά σας.

Όταν ένας εργαζόμενος έχει απολυθεί

Ένας εργαζόμενος μπορεί να απολυθεί για διάφορους λόγους. Ίσως η πιο κοινή αιτία για να τερματιστεί για την αιτία είναι η μη ικανοποιητική απόδοση στην εργασία. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν επίσης να απολυθούν για πειθαρχικούς λόγους, που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα της εταιρείας, λαμβάνοντας πάρα πολύ χρόνο μακριά, καταστρέφοντας ιδιοκτησία της εταιρείας, αμηχανία την οργάνωση δημοσίως, ή αλλιώς μη τήρηση των όρων της σύμβασης εργασίας του.

Όταν ένας εργαζόμενος απολύθηκε, δεν υπάρχει καμία προσδοκία που εκμισθώνονται εκ νέου σε μια μελλοντική ημερομηνία. Αυτό το είδος της καταγγελίας δεν είναι προσωρινή και σχετίζεται με την απόδοση ή τη συμπεριφορά του εργαζομένου, να μην την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Όταν ένας εργαζόμενος Απολυθεί

Όταν ένας εργαζόμενος απολυθεί, αυτό συνήθως δεν έχει τίποτα να κάνει με την προσωπική απόδοση του εργαζομένου. Απολύσεις συμβαίνουν όταν μια εταιρεία ακολουθεί την αναδιάρθρωση ή το μέγεθός του ή βγαίνει της επιχείρησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια προσωρινή απόλυση μπορεί να είναι προσωρινή, και ο εργαζόμενος είναι εκμισθώνονται εκ νέου όταν η οικονομία βελτιώνεται.

Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να δικαιούνται αποζημίωσης απόλυσης ή άλλων παροχών σε εργαζόμενους που παρέχονται από τον εργοδότη τους. Σε γενικές γραμμές, όταν οι εργαζόμενοι απολύθηκαν, από όπου και αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Καθορίστε τη φύση του Τερματισμού σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε, όπως πρόσφατα τερματιστεί των εργαζομένων, είναι το πώς ο πρώην εργοδότης σας θα χαρακτηρίσουν τον διαχωρισμό σας από την εταιρεία.

Αν είστε υπάλληλος κατά βούληση – και οι εργαζόμενοι στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ – ο εργοδότης σας δεν έχει καμία υποχρέωση να σας παρέχει με ένα λόγο καταγγελίας σας. Αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για σας να τους ρωτήσω πώς θα παραπέμψει την καταγγελία σας, όταν μιλάει για το μέλλον τους εργοδότες και το γραφείο ανεργίας κατάσταση.

Απελευθέρωση των αξιώσεων

Συνήθως, οι εργοδότες θα ζητήσει από απολυμένους εργαζόμενους να υπογράψουν μια συμφωνία διαχωρισμού της απασχόλησης, μερικές φορές (αλλά όχι πάντα) σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο αποχώρησης.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να πάρει χρόνο για να διαβάσετε και να εξετάσει τη συμφωνία πριν από την υπογραφή.

Σημαντικό: Μην υπογράψετε τίποτα στη θερμότητα της στιγμής, αμέσως μετά την εκμάθηση της καταγγελίας σας. Επιπλέον, είναι συχνά σοφό να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για την απασχόληση.

Η συλλογή ανεργία

Για τη συλλογή της ανεργίας, που συνήθως πρέπει να έχουν χάσει τη δουλειά σας «χωρίς να φταίνε οι δικές σας.» Οι άνθρωποι που απολύονται είναι πιθανόν να λάβουν την ανεργία, διότι έφυγαν λόγω της αναδιάρθρωσης και όχι την προσωπική απόδοση.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν την ανεργία, διότι έφυγαν λόγω προβλημάτων με την προσωπική τους απόδοση. Ωστόσο, εάν ένας καύση των εργαζομένων μπορεί να ισχυριστεί ότι η πυροδότηση τους ήταν αβάσιμες ή άσχετο με την απόδοση, μπορεί να είναι επιλέξιμες για την ανεργία.

Συμβουλή: Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν ή όχι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ανεργία, επικοινωνήστε με το κράτος το γραφείο ανεργίας.

Να ξερεις τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Αν χάσετε τη δουλειά σας απροσδόκητα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη στάση σας. Μπορεί να δικαιούται νόμιμα να πληρώσει για αχρησιμοποίητο χρόνο μακριά, για παράδειγμα. ο πρώην εργοδότης σας θα πρέπει επίσης να σας πω τι να περιμένουμε από την άποψη της λήψης τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα, ανατροπής των συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς και την πρόσβαση σε κάλυψη COBRA.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε αν ο διαχωρισμός σας από τις μετρήσεις της εταιρείας ως υπαίτια λύση.

Σημαντικό: Αν απολύθηκαν για ορισμένους λόγους διακρίσεων, ζήτησε να διαπράξει παράνομη πράξη, είτε επειδή είστε ένα πληροφοριοδότη, θα μπορούν να προστατεύονται σύμφωνα με πολιτειακούς, ομοσπονδιακούς ή σύμβαση δίκαιο. Συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο απασχόλησης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *