Λόγοι για τους οποίους δεν είστε ακοής Επιστροφή Σχετικά με την απασχόληση

Posted on

Λόγοι για τους οποίους δεν είστε ακοής Επιστροφή Σχετικά με την απασχόληση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να ακούσει πίσω από τους εργοδότες, αφού εφαρμόσετε για μια θέση εργασίας. Μπορείτε, επίσης, να μην ακούσει από την πρόσληψη διευθυντή και αφού έχετε περάσει το χρόνο συνέντευξη για μια νέα θέση, η οποία μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα. Μη γνωρίζοντας τη στάση σας μπορεί να είναι δύσκολη και αγχωτική.

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν θα πρέπει να κρατήσει την εφαρμογή για περισσότερες θέσεις εργασίας ή να περιμένετε μέχρι να πάρετε μια οριστική απάντηση για την εν λόγω θέση. Όταν είστε σε αυτή τη ζώνη όπου δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει με μια πιθανή θέση, μπορεί να είναι καλύτερο για να κρατήσει την αναζήτηση εργασίας σας κινείται προς τα εμπρός μέχρι να έχετε μια σταθερή προσφορά εργασίας. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, και μέχρι να έχετε μια επίσημη συμφωνία για να αρχίσουν να εργάζονται, δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση.

Γιατί δεν εταιρείες παίρνουν το χρόνο να ενημερώνει τον αιτούντα πού βρίσκονται στη διαδικασία της συνέντευξης; Και τι μπορείτε να κάνετε όταν αυτό συμβεί σε σας; Εξετάστε μερικοί από τους λόγους για τους οποίους δεν έχετε ακούσει πίσω από τις θέσεις εργασίας, και τι μπορείτε να κάνετε για να πάρετε μια ενημέρωση κατάστασης για την αίτησή σας.

Γιατί εργοδότες Μην Ας υποψήφιοι ξέρετε

Ενώ είναι το ευγενικό (και σωστά) πράγμα που κάνει, οι εταιρείες δεν υποχρεούνται να κοινοποιούν τους αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση για θέση εργασίας ή ένα βιογραφικό για μια ανοικτή θέση. 1

Ορισμένοι εργοδότες κάνουν ένα σημείο της κοινοποίησης όλους όσους ισχύει. Άλλοι δεν το κάνουν. Οι μεγάλες εταιρείες μπορεί να έχουν λογισμικού που αυτοματοποιεί τη διαδικασία και στέλνει μια επιβεβαίωση αναγνωρίζοντας ότι η αίτηση έγινε δεκτή. Τα συστήματα αυτά μπορούν επίσης να παρέχουν ενημερώσεις κατάστασης για τη στάση σας στη διαδικασία εφαρμογής.

Σημείωση: Οι μικρότερες εταιρείες μπορεί να μην έχουν τους πόρους για να δοθεί συνέχεια με κάθε υποψήφιο, ειδικά όταν υπάρχει μια μεγάλη πισίνα των υποψηφίων για μια θέση εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο οι άνθρωποι που η εταιρεία θέλει να πάρει συνέντευξη κατά πάσα πιθανότητα θα κοινοποιηθεί.

Λόγοι υποψήφιοι Μην ακούω Επιστροφή

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία πρόσληψης. Είναι συχνά δεν είναι τόσο εκσυγχρονιστούν, όπως μπορείτε να σκεφτείτε, και μπορεί να πάρει χρόνο για να τις αιτήσεις επανεξέτασης, να αποφασίσει ποιον να τη συνέντευξη και τον υποψήφιο που θα προσλάβει.

Μετά την υποβολή της αίτησης για θέση εργασίας ή Resume

Εκτός από την εταιρεία δεν έχει μια διαδικασία που να ειδοποιεί τους αιτούντες, εδώ είναι μερικοί από τους άλλους λόγους για τους οποίους η αίτησή σας μπορεί να μην έχει λάβει απάντηση:

  • Μπορείτε δεν έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις.  Εάν δεν έχετε το αποδίδει το μισθώνοντας διευθυντή αναζητά, τότε μάλλον δεν θα ληφθούν υπόψη για τη δουλειά.
  • Βιογραφικό σας δεν ταιριάζει με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας. Θα μπορούσατε να έχετε τα προσόντα, αλλά ο εργοδότης δεν μπορεί να είναι σε θέση να πω ότι είστε ένας αγώνας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας δείχνει γιατί είστε ένας ισχυρός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.
  • Το βιογραφικό σας είναι ένα χάος.  Εάν δεν υποβάλει μια καλά διαμορφωμένη βιογραφικό, χωρίς ορθογραφικά λάθη ή γραμματικά λάθη, θα μπορούσε να χτυπήσει τον εαυτό σας εκτός συναγωνισμού.
  • Δεν έχετε υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα.  Αν μια εταιρεία ζητά μια συνοδευτική επιστολή, δείγματα γραφής, αναφορές, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό για να υποστηρίξει την αίτησή σας, θα πρέπει να το υποβάλει κατά την εφαρμογή.
  • Η εταιρεία προσέλαβε κάποιον άλλο.  Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο η θέση έχει γεμίσει, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αφαιρώντας τη δουλειά λίστα.
  • Την πρόσληψη σχέδια της εταιρείας έχουν αλλάξει.  Η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να μην την πλήρωση της θέσης ή μπορεί να έχουν αλλάξει τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας για τη θέση. Θέματα προϋπολογισμού μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία πρόσληψης. Η διοίκηση μπορεί να έχουν αλλάξει, προκαλώντας ένα προσωρινό πάγωμα προσλήψεων. Μια εσωτερική υποψήφιος θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί ή προωθούνται.
  • Η διαδικασία πρόσληψης μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.  Η εταιρεία θα μπορούσε να περιμένει να εισπράξει μια παρτίδα των περιλήψεων πριν από την έναρξη της διαδικασίας της συνέντευξης.

Μετά από μια συνέντευξη εργασίας

Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους δεν επελέγησαν να συνέντευξη με μια εταιρεία μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί δεν έλαβε ανακοίνωση για τη συνέχεια μετά από μια συνέντευξη για δουλειά. Θα μπορούσε να υπάρξει άλλος υποψήφιος που είναι μια καλύτερη τακτοποίηση για το ρόλο, είτε η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να βάλει μια λαβή για την πλήρωση της θέσης.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ακούσετε για μια δουλειά μετά από τη συνέντευξή σας θα μπορούσε να είναι ότι το μισθώνοντας διευθυντή δεν μπορεί να θεωρείται να είναι ένα αγαθό κατάλληλο για τον πολιτισμό της εταιρείας μετά μιλώντας μαζί σας άμεσα. Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι ένας άλλος υποψήφιος μπορεί να έχουν παραπεμφθεί από ένα ρεύμα εργαζομένων και απέκτησε πλεονέκτημα στη διαδικασία επιλογής. Ας ελπίσουμε ότι, οι αναφορές σας είχε καλά λόγια να πει για σένα. Αλλά αν δεν το έκαναν, ίσως να μην είναι πλέον σε αντάλλαγμα.

Υπάρχουν, επίσης, παράγοντες που μπορεί να θεωρηθεί «διακόπτες συμφωνία» -αυτοί ότι η εγγύηση δεν θα πάρετε μια προσφορά εργασίας. Εκθέσεις έρευνας Μια JazzHR τι πρόσληψη επαγγελματιών λένε θα πάρει έναν αιτούντα από την εξέταση για τη δουλειά. Οι δύο πρώτες διαπραγμάτευση-διακόπτες ήταν μια ισοπαλία: 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θα προσλάβουν κάποιον που είπε ψέματα στο βιογραφικό τους ή να χρησιμοποιείται το κινητό τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ακολούθησε μην επιτραπεί να εργαστούν στις ΗΠΑ (86%) και κακολογώντας προηγούμενους εργοδότες (81%). Να γίνεται αντιληπτό ως αλαζονική κόστος μπορεί να σας κάνει μια προσφορά εργασίας πάρα πολύ, το 76% των διευθυντές προσλήψεων ανέφεραν ότι δεν θα προσλάβουν κάποιον να θεωρηθεί αλαζονική. 2

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ακούσετε πίσω από ένα μελλοντικό εργοδότη. Μια Εργασία εκθέσεις έρευνα ότι το 57% των ερωτηθέντων βρεθεί σε απευθείας σύνδεση περιεχόμενο που θα τους αναγκάσει να μην προσλάβει έναν υποψήφιο. 3

Όταν μια προσφορά εργασίας είναι Καθυστέρηση

Εάν δεν ακούτε πίσω αμέσως, δεν θεωρούν ότι δεν έχετε πάρει μια προσφορά. Μπορείτε ακόμα να πάρετε μια απάντηση, αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει. Για παράδειγμα, ο εργοδότης θα μπορούσε να κάνει μια προσφορά σε άλλον υποψήφιο και περιμένει να ακούσει πίσω. Η εταιρεία μπορεί να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες για την Onboarding το πρόσωπο που προσλαμβάνουν, ή θα μπορούσε να υπάρχει υλικοτεχνική ή δημοσιονομικών ζητημάτων που επιβραδύνουν τα πράγματα κάτω.

Τι να κάνετε όταν δεν ακούτε Επιστροφή

Τι πρέπει να κάνετε αν δεν μπορείτε να πάρετε μια απάντηση από έναν εργοδότη; Η πρώτη επιλογή είναι να μην κάνουν τίποτα, να είστε υπομονετικοί και να περιμένουν. Εάν υποβάλλετε αρκετές αιτήσεις για εργασία και συμμετοχή σε πολλές συνεντεύξεις, ότι μπορεί να είναι ο ευκολότερος δρόμος για να αναλάβει. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοφό αν δεν είστε 100% σίγουροι ότι αυτή είναι η καλύτερη επόμενη δουλειά για σας.

Η άλλη επιλογή, και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο είναι να δοθεί συνέχεια με τον εργοδότη για να δούμε που βρισκόμαστε. Η διαδικασία θα είναι διαφορετική ανάλογα με το αν είστε συνέχεια σε μια εφαρμογή ή μια συνέντευξη.

Πώς να δώσει συνέχεια σε μια εφαρμογή

Είναι καλύτερα να περιμένουμε τουλάχιστον μια εβδομάδα ή δύο προτού να παρακολουθεί την κατάσταση της αίτησης για θέση εργασίας, δεδομένου ότι μπορεί να πάρει την εταιρεία τουλάχιστον που καιρό για εφαρμογές αναθεώρηση και να αρχίσει συνεντεύξεις προγραμματισμό.

Συμβουλή: Πολλές ανακοινώσεις θέσεων εργασίας δεν απαριθμούν έναν υπεύθυνο επικοινωνίας, έτσι ώστε να μπορεί να είναι μια πρόκληση για να βρείτε κάποιον να ρωτήσω σχετικά με την αίτησή σας. LinkedIn θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πηγή για την εύρεση κάποιου για την πρόσληψη ομάδας της εταιρείας.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βρείτε την πρόσληψη διευθυντή και συμβουλές για την παρακολούθηση τους.

Πώς να δώσει συνέχεια σε μια συνέντευξη εργασίας

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να πάρετε το χρόνο να γράψει ένα ευχαριστήριο σημείωμα μετά από μια συνέντευξη για δουλειά. Είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με το χέρι, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δοθεί συνέχεια. Η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει μια άμεση απόφαση πρόσληψης, οπότε μην πανικοβληθείτε αν δεν ακούτε πίσω αμέσως. Μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε το μισθώνοντας διευθυντή και να τους ευχαριστήσω. Αυτό μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για το αν είστε ακόμα σε ισχυρισμό για τη δουλειά.

Μην Σταματήστε αναζήτηση εργασίας σας

Ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε να περιμένουμε για την απάντηση του εργοδότη ή να προσπαθήσει να ζητήσει μια απάντηση στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να κρατήσει μακριά συνδέσετε στην αναζήτηση εργασίας σας. Δεν θέλετε να χάνετε χρόνο περιμένοντας να ακούσω πίσω από έναν εργοδότη ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την πρόσληψη σας. Αντ ‘αυτού, να κρατήσει την αναζήτηση εργασίας, μέχρι να ανακαλύψετε την κατάλληλη ευκαιρία.

Συμπέρασμα

Μπορεί να μην είναι για σας Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους εργοδότες δεν ακολουθούν με τους αιτούντες, και ο λόγος που δεν ακούμε πίσω μπορεί να έχει καμία σχέση με τα προσόντα σας για τη δουλειά.

Παρακολούθηση Αν μπορείτε να Ίσως να αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να παρακολουθεί την κατάσταση της υποψηφιότητας σας, αν μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μια απόφαση-maker στην εταιρεία.

Μην κόβετε αναζήτηση εργασίας Σύντομη σας δεν σταματούν αναζήτηση εργασίας, ενώ είστε σε αναμονή για να ακούσω πίσω από έναν εργοδότη. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια σταθερή προσφορά ότι είστε άνετα αποδοχή.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *