Λεκτική επικοινωνία Δεξιότητες Κατάλογος και παραδείγματα

Posted on

 Λεκτική επικοινωνία Δεξιότητες Κατάλογος και παραδείγματα


Η μη λεκτική επικοινωνία αναφέρεται σε χειρονομίες, εκφράσεις του προσώπου, τον τόνο της φωνής, επαφή με τα μάτια (ή την έλλειψη αυτών), τη γλώσσα του σώματος, τη στάση του σώματος, και άλλους τρόπους οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν χωρίς τη χρήση γλώσσας.

Όταν είστε συνέντευξη για μια θέση εργασίας ή να συμμετέχουν σε μια συνάντηση, μη λεκτική επικοινωνία σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με λεκτικές απαντήσεις σας. Σταυρωμένα χέρια μπορεί να φαίνεται αμυντικό. Η κακή στάση του σώματος μπορεί να φαίνεται αντιεπαγγελματική. Μια προς τα κάτω το βλέμμα ή την αποφυγή επαφής με τα μάτια μπορεί να υποβαθμίσει μπορείτε να εκληφθεί ως αυτοπεποίθηση.

Οι εργοδότες θα αξιολογήσει αυτό που κάνετε καθώς και ό, τι λέτε, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μη λεκτική δεξιότητες επικοινωνίας σας για να κάνετε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν τις ικανότητές σας δεν είναι κορυφαία, μπορείτε να ασκήσετε, έτσι ώστε να κάνει μια θετική εντύπωση σε όλους σας γνωρίσουμε στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο.

Η σημασία των λεκτική επικοινωνία

Οι περισσότερες υποψήφιες χώρες να προετοιμαστούν προσεκτικά τι θα πουν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και συναντήσεων δικτύωσης.

Ωστόσο, γνωρίζοντας τι θα πω είναι μόνο μέρος της εικόνας. Εξίσου σημαντικό έχει την κατανόηση του πώς να μεταφέρουν τα μηνύματά σας μέσα από τη γλώσσα του σώματος σας. συνέντευξη και δικτύωση Η επιτυχία σας θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την εντύπωση που οι άνθρωποι παίρνουν από εσάς, και πώς θα ανταποκριθεί σε αυτό που λέτε.

Η μη λεκτική Παραδείγματα Δεξιότητες Επικοινωνίας

Θέλετε να ανανεώσει τις ικανότητές σας; Αναθεώρηση αυτή τη λίστα των μη λεκτικών δεξιοτήτων και να εργαστούν σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου νομίζετε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί.

 • Να αποφεύγετε να καμπουριάζετε. Καθίστε με την πλάτη σας ίσια ενάντια στην καρέκλα ή κλίνει ελαφρώς προς τα εμπρός για να μεταφέρει εμπλοκή.
 • Αποστασιοποιηθεί από τα χαμόγελα και τα γέλια όταν τα μηνύματα είναι σοβαρές.
 • Προβολή κάποια animation με τα χέρια σας και τις εκφράσεις του προσώπου για να προβάλει μια δυναμική παρουσία. (Αλλά αποφεύγουν να μιλάνε με τα χέρια σας υπερβολικά, η οποία μπορεί να εμφανιστεί αντιεπαγγελματική και άξεστος.)
 • Μην φέρετε το τηλέφωνό σας, το ποτό σας, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να σας αποσπάσει την προσοχή σε μια συνέντευξη ή συνάντηση.
 • Εξάλειψη fidgeting και ανακίνηση των άκρων.
 • Καθιέρωση συχνές, αλλά δεν είναι συνεχής ή τρύπημα οπτική επαφή με ερευνητές.
 • Έμφαση στην συνομιλία.
 • Σε μια συνέντευξή του ομίλου, στροφή επαφή με τα μάτια με τα διάφορα ηχεία.
 • Εισάγετε τον εαυτό σας με ένα χαμόγελο και μια σταθερή χειραψία. Να είστε βέβαιος ότι οι παλάμες σας είναι στεγνά.
 • Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο και τα μαλλιά σας.
 • Ακούστε προσεκτικά, και να μην διακόπτουν.
 • Διατηρήστε ανοιχτές αγκάλες-σταυρωμένα τα χέρια μπορεί να μεταφέρει αμυντικότητα.
 • Ρυθμίζουν φωνητικό ύφος σας να εκφράσουν τον ενθουσιασμό και στικτή βασικά σημεία.
 • Νεύμα να επιδείξει κατανόηση.
 • Παρατηρήστε την αντίδραση των άλλων στις δηλώσεις σας.
 • Διαβάστε τα μη λεκτικά σήματα των άλλων. Παροχή διευκρινίσεων εάν φαίνονται σύγχυση, και τυλίξτε επάνω εάν έχουν ακούσει αρκετά.
 • Απέχουν από την αναγκαστική γέλιο σε απάντηση χιούμορ.
 • Αποφύγετε να κοιτάτε το ρολόι, το τηλέφωνό σας, ή να εμφανίζει άλλες σημάδια αδιαφορίας.
 • Σεβαστείτε την ποσότητα του προσωπικού χώρου που προτιμάται από τους εταίρους της επικοινωνίας σας.
 • Περιστρέψτε επαφή με τα μάτια σε διάφορους ομιλητές στην ομάδα συνέντευξη ή δικτύωσης καταστάσεις.
 • Χειραψία σταθερά χωρίς υπερβολική δύναμη.
 • Δείξτε ότι σας ενδιαφέρει αυτό που ο ερευνητής σας λέει.
 • Χαμογελάστε για να δείξει ότι είστε διασκεδάζει ή ευχαριστημένοι με την επικοινωνία.
 • Μείνετε ήρεμοι ακόμα και όταν είστε νευρικοί.
 • Αποστασιοποιηθεί από την παράδοση μονότονο.
 • Περιμένετε έως ότου το άτομο γίνεται να μιλάμε για να απαντήσει.

Η επικοινωνία σε συνεντεύξεις εργασίας

μη λεκτική επικοινωνία σας μπορεί είτε να υποστηρίξει τον τόνο της συνομιλίας σας ή αφήστε τη συνέντευξη αναρωτιούνται αν είστε όλοι μιλούν και όχι ουσίας. Εμφάνιση μη λεκτικές συμπεριφορές που είναι ένας αγώνας για τα μηνύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να πείσει τους εργοδότες ότι είστε πραγματικά ενδιαφέρονται για τη δουλειά και να είναι κατάλληλα για το έργο.

Ένας άλλος πρόσληψη παράγοντας είναι εμφανής η ικανότητα του ατόμου να συνδέονται αποτελεσματικά με τους πελάτες, τους συναδέλφους, και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Για παράδειγμα, η γλώσσα του σώματος διακριτικά αντανακλώντας ερευνητές μπορεί να σας κάνει να φαίνεται πιο αξιόπιστη σε αυτούς. Στο ίδιο πνεύμα, η έλλειψη επαφής με τα μάτια είναι ένα σημάδι της χαμηλής εμπιστοσύνης και την αδυναμία να συμμετάσχει πραγματικά με τους άλλους.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να είναι θετική και ενδιαφέρουσα. Εάν αισθάνεστε σίγουροι για την ικανότητά σας να κάνει τη δουλειά και να ξέρετε ότι θα είναι ένα πλεονέκτημα για τον εργοδότη, μπορείτε να δείξετε ότι με τις ενέργειές σας, καθώς και τα λόγια σας.

Η πρακτική κάνει τέλειος Συνέντευξη

Η άσκηση παράδοσης των μηνυμάτων μέσω ρόλων με τους συμβούλους και τους φίλους μπορεί να σας βοηθήσει να ακονίσετε τις μη λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας σας. Δοκιμάστε την εγγραφή προπονήσεις σας ώστε να μπορείτε να αναλύσετε κάποια από τις αποχρώσεις του στυλ σας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την πρακτική συνέντευξη.

Να αφιερώσει λίγο χρόνο εξάσκηση θα εξασφαλίσει τις ικανότητές σας είναι μέχρι την ισοτιμία. Θα πρέπει επίσης να αισθάνονται πιο άνετα όταν είστε συνέντευξη ή τη δικτύωση αν έχετε περάσει το χρόνο ετοιμάζεται. Το λιγότερο νευρικός είσαι, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να επικοινωνούν, τόσο προφορικά και μη λεκτικά.

Η επικοινωνία σε εκδηλώσεις δικτύωσης

Όταν παρακολουθούν την καριέρα εκδηλώσεις δικτύωσης, μη λεκτική δεξιότητες επικοινωνίας σας πειράζει. Αν συναντήσετε ως δύσκολη ή εκνευρισμό, θα είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν τις συνδέσεις που μπορούν να βοηθήσουν με την αναζήτηση εργασίας ή την καριέρα σας. Εξάσκηση πώς θα εισαγάγει τον εαυτό σας μπορεί να κάνει την όλη διαδικασία πάει πιο ομαλά, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η επικοινωνία στο χώρο εργασίας

Σε πολλά επαγγέλματα, για την ίδρυση αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Η χρήση μη-λεκτική συμπεριφορά (όπως η επαφή με τα μάτια, για παράδειγμα) μπορεί να αποδείξει περαιτέρω την ειλικρίνειά σας και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *