Λεκτική Επικοινωνία – αποτελεί βασικό Soft δεξιοτήτων

Posted on

Λεκτική Επικοινωνία - αποτελεί βασικό Soft δεξιοτήτων


Η λεκτική επικοινωνία είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ατόμων ή ομάδων μέσω της ομιλίας. Είναι ένας από τους τρόπους που αλληλεπιδρούν με τα αφεντικά μας, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες ή τους πελάτες στο χώρο εργασίας. Επίσης, χρησιμοποιούμε ενεργητική ακρόαση, μη λεκτική επικοινωνία, όπως η γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου, και το γράψιμο για να επικοινωνούν.

Όταν λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας σας είναι αδύναμη, οι αποδέκτες των μηνυμάτων σας δεν θα είναι σε θέση να τις κατανοήσει και, στη συνέχεια, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί κατάλληλα. Αν και αυτές οι αποτυχίες δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο με τον Πρόεδρο των φτωχών δεξιοτήτων ακρόασης ή η εσφαλμένη ερμηνεία της μη λεκτικές νύξεις μπορεί επίσης να φταίει, που ξεκινούν με αυτόν ή αυτήν.

Πώς να βελτιώσει Λεκτική επικοινωνία σας

Βελτίωση λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε παρεξηγήσεις στο χώρο εργασίας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, αρχίζοντας ακόμη και πριν από οποιαδήποτε λόγια αφήνουν το στόμα σας:

 1. Να είστε προετοιμασμένοι: Πριν ξεκινήσετε μια συνομιλία, να καταλάβω τι πληροφορίες θέλετε να παρέχετε. Στη συνέχεια να αποφασίσει για τον καλύτερο τρόπο για να αναμεταδώσει στον παραλήπτη σας. Για παράδειγμα, εσείς πρέπει να κάνετε είναι πρόσωπο με πρόσωπο ή θα κάνει ένα τηλεφώνημα;
 2. Επιλέξτε τις λέξεις σας προσεκτικά: Χρησιμοποιήστε το λεξιλόγιό παραλήπτης σας μπορεί εύκολα να κατανοήσει: Αν αυτός ή αυτή δεν καταλαβαίνει τα λόγια σου, θα χαθεί το μήνυμά σας.
 3. Μιλήστε Σαφώς:  Να είστε ενήμεροι για τον όγκο και το ρυθμό της ομιλίας σας. Μιλώντας με πολύ χαμηλή ένταση θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να σας ακούσει, αλλά φωνάζοντας μπορεί να είναι πολύ απωθητικό. Μιλήστε αρκετά αργά για να γίνει κατανοητό, αλλά όχι τόσο αργά ώστε να φέρει τον ακροατή ή τον έβαλε ή να κοιμηθεί.
 4. Χρησιμοποιήστε τη σωστή Tone:  Η φωνή σας μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική συναισθήματα και τη στάση σας. Για παράδειγμα, αν είστε θυμωμένοι ή λυπημένοι, θα συναντήσετε μέσα από τον τόνο σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τον έλεγχο αυτό, για να αποφευχθεί η αποκάλυψη περισσότερο από ό, τι θέλετε και να αποσπούν την προσοχή του ακροατή από πρόθεση μήνυμά σας.
 5. Κάντε Επαφή με τα μάτια: Το άτομο στο οποίο μιλάτε θα είναι σε καλύτερη θέση να συνδεθεί μαζί σας, αν διατηρηθεί η επαφή με τα μάτια σε όλη τη συνομιλία.
 6. Check In Με τον ακροατή Περιοδικά: Πάρτε σχόλιά σας για να βεβαιωθείτε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε εσείς καταλαβαίνει. Αυτός ή αυτή θα πρέπει να «πάρει» αυτό που προσπαθώ να πω. Ενώ μιλάτε, να τηρούν τις εκφράσεις του ή της προσώπου και τη γλώσσα του σώματος, ή απλά ρωτήστε για λεκτική επιβεβαίωση ότι αυτός ή αυτή που καταλαβαίνει.
 7. Αποφύγετε περισπασμούς: Ο θόρυβος του περιβάλλοντος θα αποσπάσει την προσοχή ακροατή σας και να το καταστήσει δύσκολο για αυτόν να ακούσει τι λέτε, δεν πειράζει, να κατανοήσουν αυτό. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να μιλήσουμε. Εάν μιλάτε με κάποιον μέσω τηλεφώνου, μεταβείτε σε μια ήσυχη περιοχή και βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή είναι σε ένα επίσης. Αν αυτό δεν είναι δυνατό προς το παρόν, φροντίζει να μιλήσουμε όταν είναι.

Θέσεις εργασίας που απαιτούν εξαιρετικές ικανότητες Λεκτική Επικοινωνία

Ανεξάρτητα από το τι καριέρα σας, θα πρέπει πιθανώς να μιλήσετε με τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου καλό λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας είναι κρίσιμη. Κάποια επαγγέλματα, ωστόσο, εξαρτάται από την ύπαρξη ανώτερη λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας. Εδώ είναι μερικά που απαιτούν αυτό το μαλακό δεξιότητες:

 • Διευθύνων Σύμβουλος:  διευθύνοντες σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι για όλες τις δραστηριότητες των οργανώσεων που τρέχουν. Πρέπει να είναι σε θέση να ανταλλάσσουν πληροφορίες με αυτές εντός και εκτός της οντότητας, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων στελεχών υψηλού επιπέδου, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους μετόχους.
 • Γυμνασιάρχης:  Διευθυντές διαχείριση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξαιρετική λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας τους αφήσουμε να αλληλεπιδρούν με το σχολείο καθηγητές, γονείς και μαθητές.
 • Υπεύθυνος : Διευθυντές επιβλέπει το έργο των υπαλλήλων ενός τμήματος ή ολόκληρου του οργανισμού. Πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν στους εργαζομένους τους με σαφή τρόπο.
 • Επιχειρησιακή Έρευνα Αναλυτής: Χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στα μαθηματικά, την έρευνα λειτουργία αναλυτές βοηθήσει τις επιχειρήσεις και άλλους φορείς να λύσει τα προβλήματα. Ισχυρές δεξιότητες λεκτικής επικοινωνίας τους επιτρέπουν να εργαστούν ως μέλος μιας ομάδας.
 • Ιατρική Επιστήμονας:  Ιατρικές επιστήμονες έρευνα για τα αίτια των ασθενειών και την ανάπτυξη μεθόδων πρόληψης και θεραπείας με βάση τα ευρήματά τους. Πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσουν τα αποτελέσματά τους στους συναδέλφους.
 • Economist: Οι οικονομολόγοι μελετούν την κατανομή των πόρων. Συνεργάζονται με τους πελάτες και να συζητήσουν τα ευρήματά τους μαζί τους.
 • Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος:  Κλινική και την παροχή συμβουλών ψυχολόγοι διάγνωση και τη θεραπεία των ατόμων που έχουν την ψυχική, συναισθηματική, και συμπεριφορικές διαταραχές. Μπορούν να περάσουν τις μέρες τους μιλώντας με τους ανθρώπους.
 • Αρχαιολόγος:  Οι αρχαιολόγοι μελετούν την ιστορία και την προϊστορία με την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που άφησαν πίσω τους ανθρώπους. Πρέπει να εξηγήσουν πορίσματα των ερευνών τους στους συναδέλφους.
 • Γάμος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια: Ο γάμος και η οικογένεια θεραπευτές αντιμετωπίζουν τα άτομα, τις οικογένειες και τα ζευγάρια για τις ψυχικές διαταραχές και διαπροσωπικά προβλήματα. Πρέπει να μεταδίδουν πληροφορίες στους πελάτες τους.
 • Δάσκαλος:  Οι εκπαιδευτικοί καθοδηγούν τους σπουδαστές σε μια ποικιλία θεμάτων. Εξηγούν έννοιες στους μαθητές, συνεργάζονται με άλλους δασκάλους, και να συζητήσουν την πρόοδο των μαθητών με τους γονείς.
 • Βιβλιοθηκάριος:  Οι βιβλιοθηκονόμοι επιλέξετε και να οργανώσετε τα υλικά στο κοινό, το σχολείο, την ακαδημαϊκή, το δίκαιο και την εταιρική βιβλιοθήκες. Διδάσκουν τους προστάτες βιβλιοθήκη πώς να χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους.
 • Οδοντίατρος:  Οδοντίατροι εξετάσει και τη θεραπεία των δοντιών και των ούλων των ασθενών. Συνεργάζονται με την στοματική υγιεινή και βοηθούς, καθώς και να συζητήσουν τις διαδικασίες με τους ασθενείς τους.
 • Φαρμακοποιός:  Φαρμακοποιοί απαλλάξει συνταγογραφούμενα φάρμακα στους ασθενείς. Παρέχουν πληροφορίες και οδηγίες για τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια αυτά τα φάρμακα.
 • Υπεύθυνος Marketing:  διευθυντές μάρκετινγκ επινοήσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές μάρκετινγκ των εταιρειών. Συνεργάζονται με τα μέλη των ομάδων μάρκετινγκ.
 • Software Developer:  προγραμματιστές λογισμικού επιβλέπει τη δημιουργία του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ισχυρές δεξιότητες λεκτικής επικοινωνίας τους επιτρέπουν να αναθέσει τα μέλη των ομάδων τους.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *