Εργασία στο Σπίτι Τηλεφωνικό Κέντρο Μισθοί

Posted on

Εργασία στο Σπίτι Τηλεφωνικό Κέντρο Μισθοί

Το ερώτημα που ο καθένας θέλει να απαντηθεί για μια νέα θέση εργασίας είναι «Πόσο να πληρώσει;» Ωστόσο, κατά την εξέταση ενός τηλεφωνικού κέντρου στο σπίτι μισθό, ένα άλλο ερώτημα είναι «Πώς να πληρώσει;» κέντρα Εικονική κλήση οι μέθοδοι υπολογισμού των αμοιβών διαφορετικό.

Τηλεφωνικό κέντρο θέσεων εργασίας μπορούν να πληρώσουν ένα ωρομίσθιο, μια κλήση ανά, ή ένα ποσοστό ανά λεπτό, ή σε μία από αυτές τις τιμές συν ένα κίνητρο. Αν μια εργασία είναι μια θέση εργασίας στις ΗΠΑ, θα πρέπει να πληρώσει κατώτατο μισθό στο κράτος όπου ο παράγοντας ζει. Ωστόσο, ανεξάρτητοι ανάδοχοι δεν λαμβάνουν απαραιτήτως κατώτατου μισθού.

Pay Υπολογισμός

Δεν έχει σημασία η διάρθρωση των αμοιβών που χρησιμοποιείται, με έδρα το σπίτι πράκτορες τηλεφωνικό κέντρο θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον έχουν λάβει ένα ανταγωνιστικό ποσοστό αμοιβής από τον υπολογισμό του πραγματικού ωρομισθίου. Αυτό είναι υπολογίζοντας πόσα κερδίζετε ανά ώρα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, ενώ, επίσης, τη λογιστική για τις δαπάνες που θα προκύψουν.

Κατά τον υπολογισμό πραγματικό ωρομίσθιο τους, ανεξάρτητοι ανάδοχοι θα πρέπει να υπολογίσετε σε τυχόν έξοδα κατάρτισης, μη αμειβόμενη κατάρτιση ή άλλες μειώσεις αμοιβών ότι οι εταιρείες μπορούν να χρεώνουν, και θα πρέπει να εξετάσουν το μέρος των φόρων αυτοαπασχόλησης ότι υφίστανται, αλλά οι εργαζόμενοι δεν . Και οι εργαζόμενοι και οι εργολάβοι θα πρέπει να υπολογίσει τις τρέχουσες και εφάπαξ εξωτερικό κόστος, όπως ο Internet / τηλεφωνική υπηρεσία, ακουστικά, εξοπλισμός πληροφορικής και συνδρομές σάρωση του ιού κατά τον υπολογισμό της ωριαίας αμοιβής τους. (Πλέον, αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι φορολογικές εκπτώσεις, γι ‘αυτό κρατήστε τα καλά αρχεία.)

Τηλεφωνικό Κέντρο ωρομίσθια

Και τα δύο ανεξάρτητα κέντρα σύναψη συμβάσεων και πρόσκληση για την απασχόληση μπορούν να πληρώσουν ένα ωριαίο ρυθμό, αλλά είναι πιο κοινή σε θέσεις απασχόλησης. Βασικές ποσοστά αμοιβής (μη συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων) κυμαίνονται από τον κατώτατο μισθό των ΗΠΑ για $ 15. Μια ώρα. Δίγλωσση παράγοντες μπορεί να καταβληθεί στο άνω άκρο της κλίμακας, επειδή υπάρχει συχνά μια διαφορά στις αμοιβές των $ 1 ή περισσότερα ανά ώρα για δίγλωσσα θέσεις εργασίας τηλεφωνικού κέντρου.

Κάθε τηλεφωνικό κέντρο δουλειά που διαφημίζει ότι πληρώνει περισσότερα από $ 12 ανά ώρα πιθανόν συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης στον μέσο όρο των αμοιβών του, ψάχνουν για πολύ εξειδικευμένες δεξιότητες και την εμπειρία (όπως τηλεϊατρικής θέσεις νοσηλευτικής) ή αμοιβής από τους εργαζόμενους της. Όπως και με μια δουλειά τούβλο-και-κονιάματος, η αμοιβή είναι συχνά με βάση το μέσο όρο των μισθών στη γεωγραφική περιοχή του εργαζόμενου, έτσι ώστε η ίδια εταιρεία μπορεί να πληρώσει εξ αποστάσεως εργαζομένους σε διάφορα κράτη διαφορετικές ωριαίες αμοιβές.

Ανά κλήση και ανά λεπτό Τιμές

Παράγοντες αντισταθμίζεται σε βάση ανά κλήση και ανά λεπτό (ή για «χρόνο ομιλίας») πληρώνονται μόνο για το χρόνο στο τηλέφωνο, όχι για το χρόνο αναμονής για κλήσεις για να έρθει. Ο παράγοντας μπορεί να έχει κανέναν τρόπο να ξέρω αν κλήσεις θα έρχονται σε μια σταθερή ροή. Ανά κλήση ποσοστά αμοιβής μπορεί να είναι οπουδήποτε από $ .10 έως $ .25 ανά λεπτό, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ωριαίο ρυθμό. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στην εργασία, είναι δυνατόν να υπολογιστεί κατά μέσο όρο ωρομίσθιο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να προσαρμοστεί για τις δαπάνες.

Για εκείνους που καταβάλλεται ανά κλήση, κινείται γρήγορα μέσα από τις κλήσεις σημαίνει περισσότερα χρήματα. θέσεις εργασίας θα πληρώσει ένα ελάχιστο ωρομίσθιο, συνήθως κατώτατου μισθού, αν είναι πολύ λίγες κλήσεις έρχονται για έναν πράκτορα για να κερδίσουν το βασικό μισθό. Ωστόσο, ανεξάρτητοι εργολάβοι σπάνια παίρνουν τέτοιες προστασίες και μπορεί εύκολα να κάνει λιγότερο από τον κατώτατο μισθό. Επειδή οι φόροι δεν λαμβάνονται από τους μισθούς ανεξάρτητων εργολάβων (αν και εργολάβους πληρώσει αυτά αργότερα στο φορολογικό χρόνο), μπορεί να εμφανιστεί ότι κάνουν περισσότερα χρήματα από ό, τι τα αντίστοιχα ωριαία μισθών τους.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ανεξάρτητους εργολάβους πληρώνουν περισσότερους φόρους, επειδή είναι υπεύθυνοι για τον εργοδότη και εργαζόμενου τμήματα του Medicare και Κοινωνικών Ασφαλίσεων φόρους.

Παράγοντες που καταβάλλονται σε βάση ανά κλήση ή ανά λεπτό πρέπει να γίνει συνήθεια για τον υπολογισμό των αμοιβών τους σε ωριαία βάση για τα αρχεία τους, ώστε να μπορούν να προβάλει ο μισθός, να συγκρίνουν τις τρέχουσες θέσεις εργασίας τους με τους πιθανούς θέσεις εργασίας, και να είστε σίγουροι ότι παίρνετε το πηγαίνοντας ποσοστό για το τηλεφωνικό κέντρο εργασία. Επίσης, όπως και εκείνες που καταβάλλονται σε ωριαία βάση, είναι μια καλή ιδέα να φιγούρα σε οποιαδήποτε έξοδα που συνδέονται με την εργασία σε μια εταιρεία.

κίνητρο Pay

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα κίνητρα για τους εργαζόμενους και τους αναδόχους είναι εκτός από ένα από τα συστήματα βάσεων αμοιβών παραπάνω. Θα μπορούσαν να υπάρχουν λίγες ανεξάρτητες θέσεις εργασίας πωλήσεις ανάδοχος που είναι μόνο κίνητρο. Τα κίνητρα θα μπορούσαν απλά μέση προμήθειες επί των πωλήσεων (ένα τοις εκατό του ποσού που πωλούνται), αλλά οι εταιρείες τηλεφωνικό κέντρο χρησιμοποιεί πολλούς άλλους τύπους κινήτρων προγράμματα αμοιβών. Οι εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν μπόνους μετρητών για τις πωλήσεις ενός συγκεκριμένου προϊόντος, για πωλήσεις πάνω από ένα ορισμένο ποσό, ή για την κορυφή πωλητή της ημέρας, εβδομάδα ή μήνα.

Τα κίνητρα μπορούν να προσφερθούν σε θέσεις μη-πωλήσεις πάρα πολύ. Οι εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα υψηλότερο ποσοστό για όσους ολοκληρώνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων ανά ώρα, ένα μπόνους για όσους έχουν καλή αίσθηση εξυπηρέτησης πελατών ή ένα συγκεκριμένο αριθμό κλήσεων ή έρευνες ολοκληρωθεί.

Ανεξάρτητα από το πώς μια εταιρεία υπολογίζει τα κίνητρα, παράγοντες ξεκινώντας μια νέα θέση εργασίας δεν θα είναι σε θέση να προβάλει κίνητρα αμοιβών μέχρι να πάει στη δουλειά για μια στιγμή. Και ακόμα και τότε, θα κυμανθεί.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *