Επιμέλεια Συμβουλές για όσους αναζητούν εργασία

Posted on

Επιμέλεια Συμβουλές για όσους αναζητούν εργασία


Με τόσα πολλά άτομα που αναζητούν εργασία υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας σήμερα, οι εργοδότες μπορούν να είναι πολύ επιλεκτικοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Το μικρότερο τυπογραφικό λάθος στο βιογραφικό σας, συνοδευτική επιστολή, ή άλλα υλικά εφαρμογή μπορεί να σας αποτρέψει από το να πάρει μια συνέντευξη.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για σας να διορθώσουν όλα τα υλικά της αίτησής σας πριν την αποστολή τους σε έναν εργοδότη. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να διορθώσουν καλά.

Μην εμπιστεύεστε ορθογραφικός έλεγχος

Ενώ ορθογραφικός έλεγχος μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε προφανή λάθη, χάνει μια σειρά από κοινά λάθη. Για παράδειγμα, ορθογραφικός έλεγχος δεν παρατηρήσετε αν γράψετε «σας» αντί του «είσαι» – ένα από τα πιο κοινά βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή λάθη. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επεξεργαστεί λεπτομερώς κάθε έγγραφο εαυτό σας.

Κάνε ένα διάλειμμα

Μην επεξεργαστείτε το βιογραφικό σας, συνοδευτική επιστολή, ή άλλο υλικό εφαρμογής αμέσως μετά τη σύνταξή της. Πάρτε κάποιο χρόνο μακριά από το έγγραφο? Αυτό θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε με μια νέα σειρά από τα μάτια. Ενώ ένα διάλειμμα 24 ωρών είναι ιδανικό, ίσως να μην έχουν τόσο πολύ χρόνο, αν είστε αντιμέτωποι με μια προθεσμία. Ακόμη και αν ληφθεί μια-δυο ώρες μακριά από το έγγραφο πριν από την επεξεργασία που θα βοηθήσει.

Εκτύπωσέ το

Διορθώστε ένα τυπωμένο αντίγραφο του βιογραφικού σας, συνοδευτική επιστολή, κλπ, αντί να κοιτάζει το έγγραφό σας σε μια οθόνη υπολογιστή. Μπορείτε πιθανόν να έχουν κοιτάζοντας το έγγραφο σε μια οθόνη υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και μια έντυπη έκδοση, θα σας βοηθήσει να δείτε το έγγραφο με τη νέα ομάδα στα μάτια. Εκτύπωση έξω θα σας βοηθήσει επίσης να δείτε το έγγραφο ως ο διαφημιστής θα το δούμε. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δείτε και να διορθώσετε τυχόν αμήχανη αλλαγές σελίδας.

Διαβάστε δυνατά (και προς τα πίσω!)

Διαβάστε το έγγραφό σας δυνατά, ενώ μπορείτε να διορθωθεί. Θα σας αναγκάσει να επιβραδύνει, ενώ μπορείτε να διαβάζετε και να πάρει για τυχόν λάθη. Πολλοί συντάκτες προτείνουμε επίσης και την ανάγνωση προς τα πίσω (επεξεργαστείτε την τελευταία πρόταση πρώτο, τότε η δεύτερη σε τελευταία, κλπ). Όχι μόνο αυτό θα επιβραδύνει την ανάγνωση σας, αλλά θα χωρίσει τη λογική ροή του εγγράφου, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθεί στην ορθογραφία και τη γραμματική.

Ενώ διαβάζετε φωναχτά, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μαζί με το δάχτυλό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επικεντρωθεί σε κάθε λέξη.

Περιορίστε Επεξεργασία Κριτήρια σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε τόσο για τη γραμματική και την ορθογραφία, την ίδια στιγμή. Για πιο λεπτομερή επεξεργασία, επεξεργαστείτε μόνο έναν τύπο σφάλματος σε μια στιγμή. Για παράδειγμα, κάντε ένα Διορθώστε για την ορθογραφία, ένα για τα σημεία στίξης, ένα για ρήματος, μία για τη μορφή, ένα για τεκμηριωμένη πληροφόρηση, κλπ Ενώ αυτό μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, θα σας βοηθήσει να πιάσει κάθε είδος σφάλματος.

Ελέγξτε για Συνοχή

Πολλοί άνθρωποι απλά αναζητήστε την ορθογραφία και τη γραμματική λάθη κατά την επεξεργασία, αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε διάταξή σας είναι συνεπής.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της γραμματοσειράς και το στυλ σας είναι η ίδια σε όλο το έγγραφο – αν κοπεί και προτάσεις πάστα, μπορεί να έχετε διαφορετικές γραμματοσειρές μέσα στο ίδιο έγγραφο, το οποίο φαίνεται βρώμικο. Φυσικά, σε ένα βιογραφικό, γραμματοσειρά μεγέθη σας μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με το αν γράφετε έναν τίτλο ή μια κουκκίδα. Αυτό είναι καλό, αλλά βεβαιωθείτε ότι είστε συνεπείς – όλα τα πρωτοσέλιδα σας θα πρέπει να είναι η ίδια γραμματοσειρά και το μέγεθος, όπως και όλα τα σημεία σφαίρα σας.

Στο βιογραφικό σας, και βεβαιωθείτε ότι η γραμματική σας είναι συνεπής. Για παράδειγμα, αν αξιοποιήσουμε όλες τις λέξεις σε ένα τίτλο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το ίδιο και για άλλους τίτλους. Εάν χρησιμοποιείτε ολοκληρωμένες προτάσεις σε μια κουκίδα, κάνουμε το ίδιο για όλα τα άλλα σημεία.

Διορθώστε προσωπικές πληροφορίες (για σας και τον εργοδότη)

Πολλοί άνθρωποι απλά άπαχο πάνω από τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ). Ωστόσο, ένα λάθος σε αυτές τις πληροφορίες μπορεί να αποτρέψει έναν εργοδότη από το να είναι σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ως εκ τούτου, ελέγξτε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά.

Επίσης, φροντίστε να διορθώσουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται για την εταιρεία για την οποία κάνετε αίτηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει το όνομα και την εταιρεία του εργοδότη όνομα σωστά, και ότι θα έχετε τη διεύθυνσή τους σωστή. Επίσης, φροντίστε να πούμε το σωστό όνομα της εταιρείας! Εάν αντιγράψετε και να επικολλήσετε το όνομα της εταιρείας σε μια συνοδευτική επιστολή, για παράδειγμα, διατρέχετε τον κίνδυνο να επικολλήσετε το λάθος όνομα.

Διαβάστε αυτές τις οδηγίες για το τι πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο δικό σας.

Ρώτα ένα φίλο

Οι άνθρωποι που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με ένα έγγραφο που μπορεί να δει συχνά λάθη με μεγαλύτερη σαφήνεια. Ζητήστε από έναν φίλο (ή ακόμα καλύτερα, ένα ζευγάρι φίλων) για να επεξεργαστείτε το έγγραφό σας για σας. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω για μια πιο εμπεριστατωμένη δουλειά μοντάζ.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *