Δεξιότητες Επικοινωνίας για το χώρο εργασίας Επιτυχία

Posted on

 Δεξιότητες Επικοινωνίας για το χώρο εργασίας Επιτυχία


Η ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους ανωτέρους, τους συναδέλφους, και το προσωπικό είναι απαραίτητη, δεν έχει σημασία τι βιομηχανία εργάζεστε. Οι εργαζόμενοι στην ψηφιακή εποχή πρέπει να γνωρίζουν πώς να αποτελεσματικά μεταφέρει και να λαμβάνετε μηνύματα στο πρόσωπο, καθώς και μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης . Καλές δεξιότητες επικοινωνίας θα σας βοηθήσει να προσληφθεί, προσφορές γης, και είναι μια επιτυχία σε όλη τη σταδιοδρομία σας.

Top 10 Δεξιότητες Επικοινωνίας

Θέλετε να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό; Αυτές είναι οι κορυφαίες 10 δεξιότητες επικοινωνίας που εργοδότες και διευθυντές προσλήψεων θέλουν να δουν το βιογραφικό σας και συνοδευτική επιστολή. Επισημάνετε αυτές τις δεξιότητες και να αποδείξει τους κατά τη διάρκεια της συνεντεύξεις εργασίας, και θα κάνει μια σταθερή πρώτη εντύπωση. Συνεχίστε να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες στιγμή που είστε προσέλαβε, και θα εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας, τους συμπαίκτες και τους πελάτες.

1. Ακρόαση

Το να είσαι καλός ακροατής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είναι καλός στην επικοινωνία. Σε κανέναν δεν αρέσει η επικοινωνία με κάποιον που νοιάζεται μόνο για τη θέση σε δύο λεπτά της και δεν παίρνει το χρόνο να ακούσετε το άλλο άτομο. Αν δεν είστε καλός ακροατής, πρόκειται να είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτό που καλούνται να κάνουν.

Πάρτε το χρόνο να ασκήσει ενεργητική ακρόαση. Ενεργητική ακρόαση περιλαμβάνει δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που λέει το άλλο πρόσωπο, ζητώντας διευκρινιστικές ερωτήσεις, και να αναδιατυπωθεί τι το πρόσωπο λέει για τη διασφάλιση της κατανόησης ( «Λοιπόν, τι λέτε είναι …»). Μέσω της ενεργητικής ακρόασης, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να πει και να ανταποκριθεί κατάλληλα.

2. λεκτική επικοινωνία

Η γλώσσα σας σώματος, οπτική επαφή, χειρονομίες, και τον τόνο της φωνής όλων χρώμα το μήνυμα που προσπαθεί να μεταδώσει. Μια χαλαρή, ανοιχτή στάση (τα χέρια ανοιχτά, τα πόδια χαλαρά), και ένα φιλικό τόνο θα σας κάνει να φαίνεται προσιτός και θα ενθαρρύνει και άλλους να μιλήσουν ανοιχτά μαζί σας.

Επαφή με τα μάτια είναι επίσης σημαντικό? θέλετε να δείτε το πρόσωπο στο μάτι για να αποδείξει ότι είστε επικεντρώθηκε σε αυτά και η συνομιλία (ωστόσο, να είστε βέβαιος να μην κοιτάζω στο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να τον ή άβολα να την κάνει).

Επίσης, δώστε προσοχή για να μη λεκτικά σήματα των άλλων ανθρώπων, ενώ μιλάτε. Συχνά, μη λεκτικά σήματα που μεταφέρουν το πώς ένα άτομο είναι πραγματικά αισθάνεται. Για παράδειγμα, αν το άτομο δεν σας ψάχνει στα μάτια, αυτός ή αυτή μπορεί να είναι δυσάρεστη ή απόκρυψη της αλήθειας.

3. Σαφήνεια και συντομία

Η καλή λεκτική επικοινωνία σημαίνει λέγοντας αρκετά απλά – δεν μιλάμε πάρα πολύ ή πολύ λίγο. Προσπαθήστε να μεταφέρω το μήνυμά σας σε όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια γίνεται. Πείτε ό, τι θέλετε με σαφήνεια και άμεσα, αν είστε μιλώντας σε κάποιον στο πρόσωπο, στο τηλέφωνο, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν βόλτα στην, ακροατής σας είτε θα σας συντονιστείτε έξω ή θα είναι σίγουροι για το τι ακριβώς θέλετε.

Συμβουλή : Σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε, πριν να το πω. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να μιλάμε υπερβολικά ή / και σύγχυση στο κοινό σας.

4. Φιλικότητα

Μέσα από ένα φιλικό τόνο, μια προσωπική ερώτηση, ή απλά ένα χαμόγελο, που θα ενθαρρύνει τους συναδέλφους σας να συμμετάσχουν σε ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία μαζί σας. Είναι σημαντικό να είναι ωραίο και ευγενικό σε όλες τις ανακοινώσεις στο χώρο εργασίας σας. Αυτό είναι σημαντικό τόσο πρόσωπο με πρόσωπο και γραπτή επικοινωνία. Όταν μπορείτε, να προσαρμόσετε e-mail σας για να συνεργάτες ή / και των εργαζομένων – μια γρήγορη «Ελπίζω ότι όλοι είχαν ένα καλό Σαββατοκύριακο» κατά την έναρξη της ένα email να προσαρμόσετε ένα μήνυμα και να κάνει ο παραλήπτης να αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτη.

5. εμπιστοσύνη

Είναι σημαντικό να είναι σίγουροι για τις αλληλεπιδράσεις σας με τους άλλους. Εμπιστοσύνη δείχνει τους συναδέλφους σας που πιστεύουν σε αυτό που λέτε και θα ακολουθήσουν μέσα. Αποπνέοντας εμπιστοσύνη μπορεί να είναι τόσο απλό όσο κάνοντας επαφή με τα μάτια ή με τη χρήση μια σταθερή, αλλά φιλικό τόνο. Αποφύγετε να κάνετε δηλώσεις ακούγεται σαν ερωτήσεις. Φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην ακούγεται αλαζονικό ή επιθετική. Να είστε σίγουροι ότι πάντα ακούει και συμπάθεια με το άλλο πρόσωπο.

6. Η ενσυναίσθηση

Χρησιμοποιώντας φράσεις τόσο απλό όπως «Καταλαβαίνω όπου προέρχεστε από το» αποδεικνύουν ότι έχετε να ακούτε το άλλο άτομο και να σέβονται τις απόψεις τους.

Σημαντικό : Ακόμα και όταν διαφωνείτε με έναν εργοδότη, συνεργάτης ή υπάλληλος, είναι σημαντικό για σας να κατανοήσουν και να σεβαστούν την άποψή τους.

7. ευρύτητα πνεύματος

Ένας καλός στην επικοινωνία πρέπει να τεθεί σε οποιαδήποτε συνομιλία με έναν ευέλικτο, ανοικτό μυαλό. Να είστε ανοιχτοί να ακούσουμε και την κατανόηση σημείο το άλλο πρόσωπο του άποψη, και όχι απλά να πάρει το μήνυμά σας. Με το να είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν διάλογο, ακόμη και με τους ανθρώπους με τους οποίους διαφωνούμε, θα είστε σε θέση να έχουμε πιο ειλικρινής, παραγωγικές συζητήσεις.

8. σεβασμός

Οι άνθρωποι θα είναι πιο ανοιχτή σε επικοινωνία μαζί σας αν σας μεταφέρω το σεβασμό τους και τις ιδέες τους. Απλές ενέργειες όπως χρησιμοποιώντας το όνομα ενός ατόμου, κάνοντας επαφή με τα μάτια, και ενεργά ακούγοντας όταν ένα άτομο μιλάει, θα κάνει το άτομο να αισθάνεται εκτίμησα. Στο τηλέφωνο, μην αποσπάται η προσοχή και να παραμείνει εστιασμένη στην συνομιλία.

Μεταφέρω σεβασμό μέσω e-mail από τη λήψη του χρόνου για να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας. Εάν στείλετε ένα ατημέλητα γραπτή, σύγχυση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο παραλήπτης θα νομίζω ότι δεν σέβονται αρκετά της για να σκεφτεί μέσα από την επικοινωνία σας μαζί της.

9. Σχόλια

Να είσαι σε θέση να δώσουν και να λάβουν ανατροφοδότηση κατάλληλα είναι μια σημαντική δεξιότητα επικοινωνίας. Οι διευθυντές και οι επόπτες θα πρέπει συνεχώς αναζητούν τρόπους για να παρέχουν στους εργαζομένους με εποικοδομητικά σχόλια, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνήματα, ή ενημερώσεις εβδομαδιαία κατάσταση.

Σημείωση: Δίνοντας ανατροφοδότηση περιλαμβάνει δίνοντας επαίνους, καθώς και – κάτι τόσο απλό όπως λέγοντας «καλή δουλειά» ή «ευχαριστώ για τη φροντίδα του ότι» με έναν εργαζόμενο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα κίνητρα.

Ομοίως, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεχθεί ακόμη και ενθάρρυνση, ανατροφοδότηση από τους άλλους. Ακούστε τα σχόλια σας δίνεται, να ζητήσει από διευκρινιστικές ερωτήσεις αν δεν είστε σίγουροι για το θέμα, και να καταβάλει προσπάθειες για την εφαρμογή της ανάδρασης.

10. Η επιλογή των σωστών Medium

Μια σημαντική ικανότητα της επικοινωνίας είναι να γνωρίζουμε απλά τι μορφή επικοινωνίας για να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, κάποιες σοβαρές συζητήσεις (απολύσεις, παραίτηση, αλλαγές στο μισθό, κλπ) είναι σχεδόν πάντα καλύτερο να γίνεται αυτοπροσώπως.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε για το άτομο με το οποίο θέλετε να μιλήσετε, αν είναι πολύ απασχολημένος πρόσωπο (όπως το αφεντικό σας, ίσως), ίσως να θέλετε να μεταφέρω το μήνυμά σας μέσω e-mail. Οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν στοχαστική σας μέσο επικοινωνίας και θα είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά σε εσάς.

Πώς να κάνει τις δεξιότητες σας να ξεχωρίζει

Επισημάνετε τις ικανότητές σας σε Υλικά Εφαρμογή σας: Συμπεριλάβετε τις δεξιότητες που είναι η πλησιέστερη αντιστοιχία με τις εργασιακές απαιτήσεις του εργοδότη στο βιογραφικό σας και συνοδευτική επιστολή.

Διευθυντές Εμφάνιση Πρόσληψη Έχετε τις δεξιότητες που χρειάζονται: Συνεντεύξεις εργασίας δώσει την ευκαιρία να δείξει την πρόσληψη διευθυντή που έχετε τις λεκτικές δεξιότητες επικοινωνίας ώστε να επιτύχει σε μια δουλειά.

Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας στο χώρο εργασίας: Είτε πρόκειται για συμμετοχή σε μια εταιρεία συνάντηση ή συνομιλία με έναν πελάτη, θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να δείξει πόσο καλά θα επικοινωνούν.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *