Δάσκαλος Μουσικής – Μισθός, Απαιτούμενες Δεξιότητες, & Περισσότερα

Posted on

Δάσκαλος Μουσικής - Μισθός, Απαιτούμενες Δεξιότητες, & Περισσότερα

Τα ειδικά καθήκοντα των δασκάλων μουσικής ποικίλλουν ανάλογα με το αν εργάζονται για σχολείο, κατάστημα οργάνων ή ιδιωτικά. Μπορούν να διδάξουν στους μαθητές πώς να τραγουδήσουν, να παίξουν μουσικά όργανα, να κατανοήσουν τη θεωρία της μουσικής ή να συνδυάσουν αυτές τις δουλειές. Η πορεία της σταδιοδρομίας τους εξαρτάται από το είδος της μουσικής διδασκαλίας που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

Διδασκαλία μουσικής και ευθύνες

Οι δάσκαλοι μουσικής μπορεί να έχουν ποικίλα καθήκοντα, ανάλογα με το τι διδάσκουν και πού. Οι καθηγητές σχολικής μουσικής εκτελούν γενικά τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • Διδάξτε χορωδία, μπάντα, ορχήστρα ή συνδυασμό όλων.
 • Εργαστείτε με φοιτητές σε θεατρικά έργα, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική.
 • Αναθέστε την πρακτική και άλλες εργασίες που σχετίζονται με τη μουσική και δοκιμάστε τους μαθητές σχετικά με τις γνώσεις τους.
 • Διατηρήστε βαθμούς, συναντήσετε τους γονείς και μοιραστείτε εκθέσεις προόδου.
 • Εκτελέστε άλλες λειτουργίες όπως οι εκπαιδευτικοί, όπως παρακολούθηση σχολείου και μεσημεριανού γεύματος.

Ως δάσκαλος μουσικής που βασίζεται στο σχολείο, μετακινούνται ανάμεσα στις τάξεις παρέχοντας μουσική διδασκαλία. Το ακριβές πρόγραμμα σπουδών που καλύπτουν υπαγορεύεται από την σχολική συνοικία και τα επίπεδα σπουδών που διδάσκουν. Συνήθως, υπάρχει μεγάλη έμφαση στην φωνητική διδασκαλία και στη θεωρία της μουσικής.

Ορισμένα σχολεία έχουν μαθήματα επιλογής μουσικής που είναι πιο εξελιγμένα, όπως διδακτικά όργανα και περισσότερη δουλειά στη θεωρία της μουσικής. Οι δάσκαλοι μουσικής μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνοι για την επινόηση σχολικών μουσικών παραγωγών ή την καθοδήγηση μιας σχολικής μπάντας.

Ορισμένα καταστήματα μουσικής και οργάνων διαθέτουν καθηγητές μουσικής. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους:

 • Ανεξάρτητοι δάσκαλοι μουσικής μπορούν να νοικιάσουν χώρο στο κατάστημα, όπως ένας ανεξάρτητος κομμωτής ενοικιάζει χώρο στο σαλόνι και καθορίζουν τις δικές τους τιμές.
 • Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα μπορούν να διδάξουν μουσική από την πλευρά του καταστήματος και να μοιραστούν το εισόδημα με την επιχείρηση.
 • Η επιχείρηση μπορεί να έχει αφιερώσει δασκάλους μουσικής στο προσωπικό.

Αυτοί οι δάσκαλοι μουσικής μπορούν να χειριστούν φωνητικές οδηγίες, οδηγίες διδασκαλίας ή και τα δύο. Τα μαθήματα μπορεί να είναι ιδιωτικά ή ομαδικά.

Σημείωση: Οι ανεξάρτητοι δάσκαλοι μουσικής μπορούν να εργαστούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως η ενοικίαση χώρου όπου διδάσκουν. Μπορούν να διδάξουν στα σπίτια τους ή να ταξιδέψουν στα σπίτια των μαθητών τους.

Όσον αφορά το θέμα, η εργασία ως ιδιωτικός δάσκαλος μουσικής είναι η ίδια με την εργασία σε σχολείο ή επιχείρηση. οι δάσκαλοι μουσικής μπορούν να διδάξουν όποια πτυχή της μουσικής είναι πιο ειδικευμένοι και να αισθάνονται άνετα να διδάσκουν. Αυτοί οι δάσκαλοι μουσικής είναι αυτοαπασχολούμενοι. Μπορούν να διδάξουν με πλήρη απασχόληση ή να διδάξουν τη μουσική ως δεύτερη δουλειά.

Δίδακτρα Μουσικού Δασκάλου

Οι καθηγητές μουσικής που εργάζονται σε σχολικό περιβάλλον έχουν σταθερό μισθό. Άλλοι τύποι δασκάλων μουσικής πληρώνονται συνήθως ανά μάθημα. Τα τέλη καθορίζονται με βάση το επιτόκιο της περιοχής, έτσι ώστε να μπορούν να τιμολογούν ανταγωνιστικά για να προσελκύσουν τους σπουδαστές. Μπορούν να ξεκινήσουν τις τιμές τους στο κάτω άκρο του φάσματος για να δημιουργήσουν μια λίστα πελατών. Μπορούν να αναθεωρούν τα ποσοστά τους ανά τακτά διαστήματα ανάλογα με τις ανάγκες.

Για ιδιωτικούς δασκάλους μουσικής , η πληρωμή αναμένεται συνήθως τη στιγμή που δίνεται το μάθημα ή ακόμα και πριν, ανάλογα με τη συμφωνία μεταξύ του δασκάλου και του πελάτη. Οι καθηγητές ιδιωτικής μουσικής κερδίζουν γενικά τα ακόλουθα εάν εργάζονται με πλήρη απασχόληση:

 • Μέσος ετήσιος μισθός : $ 106.933 ($ 51.41 / ώρα)
 • Top 10% ετήσιο μισθό : $ 130.998 ($ 62.98 / ώρα)
 • Κάτω 10% Ετήσιο μισθό : $ 78.000 (37,50 δολάρια / ώρα)

Πηγή : PayScale.com , 2019

Οι δάσκαλοι μουσικής που απασχολούνται σε σχολείο ή εταιρία κερδίζουν τα εξής:

 • Μέσος ετήσιος μισθός : 41.234 $ (19,82 $ / ώρα)
 • Top 10% ετήσιο μισθό : 67.965 δολάρια (32.68 δολάρια ανά ώρα)
 • Κάτω 10% Ετήσιο μισθό : 27.639 δολάρια (13.29 δολάρια / ώρα)

Πηγή : PayScale.com , 2019

Σημαντικό: Οι εκπαιδευτικοί μουσικής που εργάζονται στα σχολεία έχουν συμβόλαιο με τους εργοδότες τους. Εάν νοικιάσετε χώρο σε ένα μουσικό κατάστημα για να δώσετε μαθήματα, έχετε κάτι γραπτώς που διευκρινίζει τη ρύθμιση, όπως το επιτόκιο ενοικίου, το ποσό ειδοποίησης που απαιτείται για να ακυρωθεί η συμφωνία από οποιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη και εάν το κατάστημα προβαίνει σε προμήθεια για παραπομπές. Εάν εργάζεστε ιδιωτικά, συνήθως δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών, αλλά είναι καλή ιδέα να δώσετε αποδείξεις πληρωμής και να έχετε γραπτή δήλωση των πολιτικών σχετικά με θέματα όπως ακυρώσεις.

Εκπαίδευση, Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Εκπαιδευτών Μουσικής

Τα προσόντα που απαιτούνται για να γίνετε δάσκαλος μουσικής εξαρτώνται από τη σταδιοδρομία που επιλέγετε. Για να εργαστείτε σε ένα σχολείο, ένας δάσκαλος μουσικής πρέπει να ολοκληρώσει τα εξής:

 • Εκπαίδευση : Είναι απαραίτητη η ύπαρξη πτυχίου πανεπιστημίου ή μουσικής εκπαίδευσης από αναγνωρισμένο κολλέγιο ή πανεπιστήμιο. Τα μαθήματα μπορεί να περιλαμβάνουν βασικά εκπαιδευτικά μαθήματα για τη διαχείριση της τάξης και την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας, καθώς και μαθήματα ειδικά για τη μουσική.
 • Εκπαίδευση : Οι υποψήφιοι δάσκαλοι μουσικής θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις ώρες παρατήρησης και διδασκαλίας σε σχολικό περιβάλλον και να επικοινωνήσουν με τα τοπικά σχολεία για ευκαιρίες κατάρτισης και πρακτικής άσκησης.
 • Πιστοποίηση : Τα περισσότερα σχολεία απαιτούν πιστοποίηση μουσικής. Εξετάστε τις απαιτήσεις και τα προγράμματα πιστοποίησης στην πολιτεία σας. Θα πρέπει επίσης να περάσετε μια κρατική εξέταση για να διδάξετε σε ένα ή περισσότερα σχολικά επίπεδα, ανάλογα με τους στόχους σας.

Σημείωση: Εάν είστε αυτοαπασχολούμενος ή επιθυμείτε να εργαστείτε για μια επιχείρηση όπως ένα κατάστημα μουσικής, η πιστοποίηση μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Ωστόσο, θα πρέπει να αποδείξετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στους πελάτες και τους εργοδότες, εάν επιθυμείτε να πετύχετε σε αυτόν τον τομέα.

Διδασκαλία μουσικής και ικανότητες

Αυτή η εργασία απαιτεί γενικά τις ακόλουθες δεξιότητες:

 • Οργανωτικές δεξιότητες : Η ικανότητα διατήρησης και παρακολούθησης αρχείων μαθητών, λογαριασμών πελατών και ιδιωτικών ραντεβού, καθώς και διδασκαλίας διαφόρων αρμονιών, τραγουδιών και προγραμμάτων σε ολόκληρο το σχολείο.
 • Διαπροσωπικές δεξιότητες : Η ικανότητα να σχετίζονται καλά με τους πελάτες, τους σπουδαστές, τους γονείς και τα μέλη του προσωπικού όταν δίνουν ομαδικά ή ατομικά μαθήματα, πραγματοποιούν συνέδρια γονέων ή σχολικές πρόβες.
 • Μουσική επάρκεια : Η ικανότητα κοινής χρήσης μουσικής και μουσικής γνώσης σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είτε στο σχολείο είτε ιδιωτικά.
 • Υπομονή και γνώση : Η ικανότητα διδασκαλίας διαφορετικών τύπων μαθητών για την περαιτέρω γνώση και τις δεξιότητές τους.
 • Δεξιότητες ηγεσίας : Η ικανότητα να κερδίζεις και να κρατάς την προσοχή των μαθητών σε μια μπάντα, μια ορχήστρα ή μια τάξη.

Outlook εργασίας

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ , οι εργασίες διδασκαλίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που λήγει το 2026, περίπου τόσο γρήγορα όσο ο μέσος όρος για όλα τα επαγγέλματα. Η αύξηση της εγγραφής των σπουδαστών θα πρέπει να αυξήσει τη ζήτηση για τους δασκάλους του σχολείου, αλλά η αύξηση της απασχόλησης θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Ένας δάσκαλος μουσικής μπορεί να προχωρήσει στη διδασκαλία της μουσικής εκπαίδευσης στο επίπεδο κολλεγίων ή να επιστρέψει στο σχολείο για να πάρει τα μαθήματα ηγεσίας για να γίνει επικεφαλής του σχολείου εάν επιθυμεί πρόοδο.

Εργασιακό περιβάλλον

Ανάλογα με το αν ένας δάσκαλος μουσικής εργάζεται για ένα σχολείο ή επιχείρηση ή καθορίζει ιδιωτικά το πού δουλεύει. Οι καθηγητές σχολικής μουσικής εργάζονται σε αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες διδασκαλίας ή ακόμα και υπαίθρια προγύμναση και ηγέτες σε συγκροτήματα όπως παιχνίδια ποδοσφαίρου. Οι εκπαιδευτικοί μουσικής που απασχολούνται από επιχειρήσεις μπορούν να εργάζονται στην τοποθεσία της επιχείρησης, όπως ένα κατάστημα μουσικής, παρέχοντας οδηγίες στους πελάτες σε ένα καθορισμένο δωμάτιο. Εκείνοι που παρέχουν ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να νοικιάσουν χώρο, να χρησιμοποιήσουν το σπίτι τους ή να επισκεφθούν πελάτες στο σπίτι τους.

Πρόγραμμα εργασίας

Οι ώρες εργασίας ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της απασχόλησης. Οι δάσκαλοι μουσικής που εργάζονται στα σχολεία διδάσκουν κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, αλλά δεν λειτουργούν όταν τα σχολεία είναι κλειστά, όπως τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, οι δάσκαλοι μπορούν να επιλέξουν να εργαστούν ιδιωτικά κατά τη διάρκεια των ωρών των θερινών σχολείων ή των φοιτητών καθηγητών. Εκείνοι που εργάζονται ιδιωτικά ή για μια επιχείρηση μπορεί να εργάζονται με μερική απασχόληση ή με πλήρη απασχόληση, ή μπορεί ακόμη και να το έχουν ως δεύτερη εργασία.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *