Βιογραφικό Σημείωμα (CV) Δείγματα και Writing Συμβουλές

Posted on

Βιογραφικό Σημείωμα (CV) Δείγματα και Writing Συμβουλές

Κατά την εφαρμογή ορισμένων θέσεων στις ΗΠΑ, καθώς και τις θέσεις εργασίας σε διεθνές επίπεδο, μπορεί να σας ζητηθεί να υποβάλετε ένα βιογραφικό σημείωμα και όχι ένα βιογραφικό. Το βιογραφικό σημείωμα ή το βιογραφικό, περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες από ό, τι σας τυπικό βιογραφικό , καθώς και λεπτομέρειες για την εκπαίδευση σας και ακαδημαϊκά επιτεύγματα, την έρευνα, δημοσιεύσεις, βραβεία, συνεργασίες, και πολλά άλλα.

Εδώ μπορείτε να δείτε δείγματα βιογραφικό σημείωμα, να μάθουν για τη  διαφορά ανάμεσα σε ένα βιογραφικό σημείωμα και ένα βιογραφικό , και GLEAN συμβουλές και συμβουλές για το πώς να γράψετε ένα βιογραφικό σημείωμα.

Τι πρέπει να συμπεριληφθεί σε ένα Βιογραφικό Σημείωμα

Ένα βιογραφικό σημείωμα, που συνήθως αναφέρονται ως «βιογραφικό», είναι ένα μεγαλύτερο (δύο ή περισσότερες σελίδες), πιο λεπτομερή σύνοψη από ένα βιογραφικό. Το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι σαφείς, συνοπτικές, πλήρης και up-to-ημερομηνία με την τρέχουσα απασχόληση και εκπαιδευτικές πληροφορίες.

Τα ακόλουθα είναι παραδείγματα των πληροφοριών που μπορούν να συμπεριληφθούν στο βιογραφικό σας. Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει θα εξαρτηθεί από το τι κάνετε αίτηση για, ώστε να είναι σίγουρος για να ενσωματώσει τις πιο σχετικές πληροφορίες για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά σας στο βιογραφικό σας.

 • Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας.  Τα περισσότερα βιογραφικά ξεκινήσει με τα στοιχεία επικοινωνίας και των προσωπικών δεδομένων, αλλά να φροντίσει να αποφύγει περιττές λεπτομέρειες, όπως το θρήσκευμα, τα ονόματα των παιδιών, και ούτω καθεξής.
 • Εκπαίδευση και προσόντα . Να είστε βέβαιος να περιλαμβάνει τα ονόματα των θεσμών και των ημερομηνιών συμμετείχαν σε αντίστροφη  σειρά: το διδακτορικό, μεταπτυχιακό, Προπτυχιακά.
 • Εργασιακή εμπειρία / ιστορία απασχόλησης . Η πιο ευρέως αποδεκτή ύφος του ρεκόρ της απασχόλησης είναι η  χρονολογική βιογραφικό σημείωμα . Σας  ιστορία καριέρα  παρουσιάζεται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη συνάντηση. Περισσότερη έμφαση / πληροφορίες θα πρέπει να διατίθενται στην πιο πρόσφατες εργασίες σας.
 • Δεξιότητες . Περιλαμβάνουν δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, καθώς και κάθε άλλη πρόσφατη κατάρτισης που είναι σχετική με το ρόλο του αντιδίκου.
 • Εκπαίδευση / Μεταπτυχιακά Επιτόπια έρευνα / μελέτη στο εξωτερικό
 • Διατριβές / Διατριβές
 • Ερευνητική εμπειρία
 • Διδακτική εμπειρία
 • Εκδόσεις
 • Παρουσιάσεις, διαλέξεις και εκθέσεις
 • Οι επιχορηγήσεις, υποτροφίες, υποτροφίες και θέσεις βοηθών
 • Βραβεία και τιμές
 • Τεχνικά, ηλεκτρονικών υπολογιστών και των γλωσσικών δεξιοτήτων
 • Επαγγελματικές άδειες, πιστοποιήσεις, καθώς και των συμμετοχών

Τι να μην συμπεριλάβει

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιληφθεί η φωτογραφία σας, σας  μισθό ιστορία , τον λόγο που άφησε την προηγούμενη θέση σας, ή αναφορές σε ένα βιογραφικό σημείωμα υποβάλλονται για τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αναφορές θα πρέπει να αναφέρονται χωριστά και δίνεται στους εργοδότες κατόπιν αιτήματος.

Σημείωση : Οι απαιτήσεις για τις διεθνείς βιογραφικά διαφέρουν και εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία κάνετε αίτηση.

Σε άλλες χώρες, μπορεί να απαιτούνται προσωπικές πληροφορίες, όπως ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, οικογενειακή κατάσταση, πόσα παιδιά έχετε, και μια φωτογραφία.

Πόσο καιρό θα έπρεπε ένα βιογραφικό σημείωμα είναι;

Ένα καλό, entry-level βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να καλύπτουν ιδανικά τρεις παρα δύο σελίδες (βιογραφικά σημειώματα για τους επαγγελματίες μεσαίου επιπέδου, ειδικά στον ακαδημαϊκό χώρο και την ιατρική έρευνα ρόλους, μπορεί να τρέξει περισσότερο). Στόχος να διασφαλιστεί το περιεχόμενο είναι σαφές, δομημένο, συνοπτικό, και των σχετικών. Χρησιμοποιώντας κουκκίδες και όχι ολόκληρες προτάσεις μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση χρήση των λέξεων.

Βιογραφικό Δείγμα

Το παρακάτω είναι ένα βιογραφικό σημείωμα παράδειγμα για έναν υποψήφιο entry-level για μια θέση ΔΕΠ στις ΗΠΑ. Αυτό το βιογραφικό περιλαμβάνει την ιστορία της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, των ικανοτήτων, βραβεία, δεξιοτήτων και προσωπικών συμφερόντων.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, ΤΧ 77204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ισπανικός Λογοτεχνία, Λατινική Αμερική Λογοτεχνία, η χερσόνησος της Λογοτεχνίας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ph.D. Ισπανικά στην (ΗΠΑ Ισπανόφωνος Λογοτεχνία) , 2016 – Πανεπιστήμιο του Χιούστον.
Διατριβή: Κιχώτης Reborn: Ο περιπλανώμενος στις ΗΠΑ Ισπανόφωνος λογοτεχνία . Sancho Rodriguez, Πρόεδρος

MA στα ισπανικά, Ιούνιος 2013 – Πανεπιστήμιο του Χιούστον

BA στην ισπανική, Ιούνιος 2011 – Πανεπιστήμιο του Χιούστον

ΕΦΟΔΙΑ

Διδάσκουσα: Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Τμήμα Ισπανικός Σπουδών, Σεπτέμβριος 2016 Παρόν.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Βιβλίο

Γκονζάλες, Gloria. Κιχώτης Reborn: Ο περιπλανώμενος στις ΗΠΑ Ισπανόφωνος λογοτεχνία. New Haven: Yale University Press (υπό έκδοση)

Περιοδικά με κριτές

Γκονζάλες, Gloria. «Μεξικάνικο Ιστορίες μεταναστών από την Κεντρική Κοιλάδα,» Lady Liberty Εφημερίδα, 6 (1): 24-41.

Γκονζάλες, Gloria. «Συγκρίνοντας την ισπανόφωνων και των ευρωπαϊκών Μεταναστών εμπειρία μέσα από την ιστορία,» Ισπανόφωνος Λογοτεχνία Σήμερα 12 (3): 25-35.

Γκονζάλες, Gloria. «Λαχτάρα να είναι ελεύθερο: 3 ισπανόφωνων γυναικών Diaries», Ισπανόφωνος Λογοτεχνία Σήμερα: 11 (2): 18-31.

παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια

 1. Γκονζάλες, Gloria. «Αφήγησης Μέθοδοι στην κεντρική κοιλάδα.» Ισπανικός Αφήγησης Association Annual Conference, San Francisco, CA
 2. Γκονζάλες, Gloria. «Όταν οι κουλτούρες Συγχώνευση:. Θέματα του αποκλεισμού στη μεξικανική-Αμερικανικής Λογοτεχνίας» Ισπανικός Λογοτεχνία Ετήσιο Συνέδριο των ΗΠΑ, Tucson, AZ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Χιούστον

 • Μεξικού-Αμερικανικής Λογοτεχνίας, ισπανικά 3331
 • Οι γυναίκες στο Ισπανικός Λογοτεχνία, ισπανικά 3350
 • Ισπανο-αμερικανικό Διήγημα, ισπανικά 4339

Πτυχιούχος Βοηθός του Πανεπιστημίου Northwestern

 • Δημοτικό Ισπανική 1501, 1502, 1505
 • Ενδιάμεσα Ισπανική 2301, 2302, 2610

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

Μεξικό Σπουδές στο εξωτερικό Καλοκαίρι Grant, 2016
UH βραβεία διδασκαλίας, 2015, 2016, 2018
Διατριβή υποτροφία, 2015

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά (μητρική)
Ισπανικά (Δίγλωσση προφορική και γραπτή άνεση)
Κλασική Λατινική (γραπτή)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εθνική Ένωση των Latino Τεχνών και Πολιτισμού
Asociación Internacional de Cultura y και Λογοτεχνία Femenina Hispanica
Σύγχρονων Γλωσσών Ένωση

Βιογραφικό Σημείωμα Writing Συμβουλές

Έχετε διάφορες εκδόσεις του βιογραφικού σας
Μην γράψετε απλώς ένα βιογραφικό σημείωμα και να το χρησιμοποιήσετε για κάθε θέση που κάνετε αίτηση για.

Σημαντικό : έχουν βάλει στο στόχαστρο και επικεντρώθηκε εκδόσεις του βιογραφικού σας και να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα.

Φροντίστε να είναι σύντομη 
Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κρατήσετε σύντομο βιογραφικό σας και συνοπτικό. Περιλαμβάνουν περιλήψεις της απασχόλησης και της εκπαίδευσης σας, όχι πολλές λεπτομέρειες. Χρησιμοποιήστε τυπικές (δεν αργκό ή συντομογραφίες) γλώσσα, γράφοντας απλά και ξεκάθαρα.

Πείτε την αλήθεια 
Μπορεί να είναι δελεαστικό να υπερ-βερνίκι ένα βιογραφικό σημείωμα και να κάνουν εκπαιδευτικά προσόντα μας ή ήχου ιστορία εργασίας λίγο καλύτερα από ό, τι είναι. Αν μπαίνετε στον πειρασμό να τεντώσει την αλήθεια για την ιστορία της εργασίας σας – δεν το κάνουν. Θα επανέλθει στο στέκι σας.

Οι περισσότεροι εργοδότες να προβαίνουν σε ελέγχους αναφοράς και το φόντο, και αν το βιογραφικό σας δεν ταιριάζει με την πραγματική ιστορία εργασία ή την εκπαίδευση σας, το πιο πιθανό είναι να πιάσουν κάποια στιγμή – είτε θα κοπεί ως υποψήφιο ή θα πάρει φωτιά αν έχετε ήδη προσληφθεί.

Ελέγξτε τη μορφή
Κοιτάξτε τη μορφή του το βιογραφικό σας σημείωμα. Υπάρχει άφθονο λευκό κενό; Είναι γεμάτα; Είναι η μορφοποίηση σας συνεπείς (έντονα, πλάγια, απόσταση, κλπ) και είναι η συνολική εικόνα ότι το βιογραφικό σας παρέχει μια επαγγελματική και γυαλισμένο ένα;

Απόδειξη το βιογραφικό σας σημείωμα
Ελέγξτε ξανά το βιογραφικό σας για λάθη και γραμματικά λάθη. Στη συνέχεια, ζητήστε από κάποιον άλλο να το αναθεωρήσει για σας – είναι συχνά δύσκολο να πιάσει τα λάθη μας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα Αντί για ένα βιογραφικό

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα βιογραφικό σημείωμα χρησιμοποιείται κατά την εφαρμογή για την ακαδημαϊκή, την εκπαίδευση, την επιστημονική, ή ερευνητικές θέσεις. Το βιογραφικό σημείωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να υποβάλουν αίτηση για υποτροφίες ή επιχορηγήσεις. Στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία ή, οι εργοδότες μπορούν να αναμένουν να λάβουν ένα βιογραφικό σημείωμα και όχι ένα βιογραφικό.

Επιλέξτε ένα κατάλληλο Βιογραφικό Σημείωμα Format

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια μορφή βιογραφικό σημείωμα που είναι κατάλληλη για τη θέση που υποβάλλετε αίτηση για. Αν κάνετε αίτηση για μια υποτροφία, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τις προσωπικές πληροφορίες που μπορεί να περιλαμβάνονται σε ένα διεθνές βιογραφικό.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *